Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Op de zij slapen

 • Auteur
  Berichten

 • Rozenmeisje
  Bijdrager
  #10416759

  Onze kleine man slaapt steeds beter door, alleen één probleem; hij slaapt voortaan op zijn zij en lekt daarom door (voorheen nooit). Iemand tips? Hij wordt hierdoor namelijk onrustig en daarna wakker (logisch) en kan de slaap niet meer echt vatten ondanks dat hij nog heel moe was. 

  We gebruiken al een luier een maat groter, romper zit niet te strak, hem dwingen op zijn rug te slapen dmv speciale dekens vind ik eigenlijk geen optie. 


  BenB
  Bijdrager
  #10416761 Quote

  Ik heb wel eens gehoord dat het werkt om de luier achterstevoren aan te trekken 🤷🏻‍♀️

  #10416762 Quote

  Mijn zus heeft een tijd lang een extra luier over de luier gedaan. Misschien kan je dat proberen. Of een ander merk luier? 


  Mamavantweeee
  Bijdrager
  #10416767 Quote

  2 luiers over elkaar idd. En als die heel erg doorlekt, dan de 2e achterstevoren 


  Rozenmeisje
  Bijdrager
  #10416768 Quote

  Bedankt voor de tips. Ben alleen bang dat dexe vooral zijn voor als een baby erg veel plast en daardoor doorlekt of op de buik slaapt. Nu lijkt het aan de zijkant waar de luier op zijn dunst is eruit te lekken. Dacht zelf misschien luierbroekjes omdat die beter aansluiten opzij maar blijft daar dun, iemand daar ervaring mee? 


  Rpl
  Bijdrager
  #10416801 Quote

  Die van mij lekt ook die pisr onwijs veel smachts dus wij verschonen heb voor dat we naar bed gaan dan is die luier al helemaal vol dik vol miss gewwoon verschonen

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Galileo
  Bijdrager
  #10416807 Quote

  Ik heb wel eens iemand gehoord die een maandverband erover heen deed op de ‘lekplek’, Je zou er een in de romper kunnen plakken op de hoogte van de heup, zodat het over het dunne gedeelte van de luier valt? Ik overweeg het bij mijn dochter, die vooral op haar buik slaapt en wakker wordt van ‘optrekkend vocht’, luier is daar ook op 1 plek echt helemaal vol en top zwaar, terwijl hij op andere plekken nagenoeg droog blijft.

  #10416815 Quote

  Bij onze zij- en buikslaper waren luierbroekjes de oplossing! 


  Marjooww
  Bijdrager
  #10416822 Quote

  Ons zoontje slaapt altijd op zijn buik en lekte ook altijd door bij de plakstrips. Een tijdje een  luier gewoon gedaan met een luier er achterstevoren overheen, werkte ook niet genoeg. Nu hebben we inderdaad luierbroekjes in een maat groter en hij lekt nu nagenoeg niet meer door. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct