Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Opeens twijfels… help?

 • Auteur
  Berichten

 • Tulpelientje
  Bijdrager
  #10213164

  Hoi! 

  Ik zit nu in ronde 10, 1e kindje. De zomervakantie komt er weer aan en opeens begint mijn hoofd weer van alles te bedenken… ik wil heel graag op vakantie en nieuwe dingen zien. Maar om dat te kunnen moeten we goed sparen. Nou zijn we aantal maanden terug nog naar Amerika geweest, maar ik wil meer. Klinkt heel verwend he, maar ik denk dat ik bang ben dat ik dingen ga mislopen zodra er kinderen komen. Ik ga dan weer om me heen kijken en dan zie ik dat zoveel anderen nog allemaal mooie vakanties hebben. Ik weet gewoon even niet meer wat normaal is… stomme social media..en dus komen de twijfels. Mijn vriend heeft een vaste baan, maar ik niet. Wel weer contractverlenging gekregen voor een jaar. En dan hoor ik weer van mijn ouders ‘wanneer nou eens vast?’. En daar komen de twijfels weer.. is het wel de juiste tijd? 

  Kortom, ik word een beetje onzeker. Aan de ene kant wil ik het heel graag en aangezien het al even duurt wil ik het ook blijven proberen. Aan de andere kant.. gewoon twijfels… 


  Fleurol
  Bijdrager
  #10213171 Quote

  Vanalles zien is ook mogelijk met kind. Vergt alleen wat meer planning. Een contract is schijnzekerheid dus laat het daar vooral niet van af hangen 🙂

  #10213172 Quote

  Misschien is het juist goed om er tussenuit te gaan? en als Amerika financieel niet mogelijk is op het moment. Zijn er misschien andere plekken wat je wilt zien in Europa?

  want dan heb je ook even je hoofd op andere gedachtes en denk je er misschien wat minder aan.

  Tenminste dat is bij mij altijd zo.

  Wat betreft het werk, ik heb eerst op 0 uren basis gewerkt maar wij wilde huiskopen etc dus ik ben in gesprek gegaan met mijn werkgever en ineens kon er heel veel. Ook een vast contract gekregen! 

  Overal zoeken ze zoveel personeel, dat ze ook wat makkelijker worden ( mijn ervaring )

  zou je niet eens om de tafel kunnen zitten met je werkgever?

  Wij zitten nu in ronde 6 na een miskraam in Januari. 

  Succes en hopelijk mogen we snel goed nieuws horen hier! X 

  #10213189 Quote

  Lieve Tulpelientje,

  Ik las jouw verhaal en dacht… arme meid… ik moet gewoon even reageren.

  Eigenlijk zeg je het al goed en stel je de juiste vraag: wat is normaal? Daar is geen knip en klaar antwoord voor. Enkel iets van: datgene waar jij (en je vriend) je goed bij voelen (en samen) achterstaan.

  Oftewel: als je wil reizen: ga dan, als je wil blijven proberen om zwanger te raken, doe dat ook! Het één sluit het ander niet uit. Het leven is niet uit te stippelen. Spaar voor een mooie reis en als je ineens zwanger blijkt, kan je alsnog andere keuzes maken. Offf: gewoon zwanger op reis. Dat kan prima!

  En wat je zegt: stomme social media. Dat is een fractie van wat er offline voor struggles zijn. Ook bij die mensen die het ogenschijnlink zo fantastisch doen. 

  Wat betreft een vaste baan en de vraag van je ouders: zij zijn van een generatie waarbij vast meer regel dan uitzondering was. En van een tijd dat mensen hun leven lang bij 1 werkgever blijven. Dat is nu echt niet meer. Wordt ook niet meer van je verwacht. En guess what: ook dat hoeft een kindje krijgen niet in de weg te staan. Het komt zoals het komt en als jullie een gezinnetje mogen worden, pas je echt wel een mouw aan jullie situatie die er dan is. Belangrijkste dat een kindje nodig heeft is liefdevolle ouders die er voor hem/haar zijn.

  Die (luxe)keuzes die we ons allemaal opleggen kunnen zo vermoeiend zijn. En het mooie ervan is, is dat alles een juiste keuze is. Je kan altijd weer een andere richting kiezen… behalve dan: dat er een kindje is. Ik zou dat ook niet zozeer zien als een keuze, maar als een geschenk. Als het je lukt een kindje te krijgen, moet het zo zijn. Alles daaromheen richt je naar beste kunnen in. Want het heeft absoluut impact op je leven. Enerzijds wordt je beperkt in je vrijheid om te doen en laten wat je wil, maar je kan het ook zo inrichten dat je alsnog blijft doen waar je behoefte aan hebt. Reizen kan namelijk ook prima met een kleintje!

  Ik gun het je om niet alles te overanalyseren en het leven gewoon te laten gebeuren. Zelf ben ik trots hoe wij ons leven met een kindje zo hebben ingericht dat we onze passie voor reizen hebben behouden en elkaar de ruimte te geven om ook persoonljjke hobbies te kunnen blijven doen. Bijvoorbeeld: Wij hebben in de afgelopen 2 jaar een roadtrip door europa gemaakt, naar zuid afrika geweest, naar ibiza, naar mauritius en ja ook gewoon tussendoor een centerparcs/landal. En die kleine? Wordt er een makkelijke reiziger van die overal goed slaapt, eet en aanpast. 

  Oftewel: go for it! Voor alles waar je hart sneller van gaat kloppen 🙂


  xSuzyQ
  Bijdrager
  #10213198 Quote

  Ons zoontje is net 3 maanden. We hebben voor december een reis naar Amerika geboekt. 3 weken rondreizen door Zuid Californie met een flinke camper. Zoonlief is dan 8 maanden oud en ik zie het helemaal zitten, onwijs veel zin in! Het 1 sluit het ander dus niet uit…

  Wat kosten betreft: ja een kind kost geld. Maar ook dat kun je zo gek maken als je het zelf wil. Als jullie niet heel veel verdienen, krijg je aardig wat kinderopvangtoeslag. De rest (met name kleding, luiers en evt kunstvoeding) is echt wel te overzien. Niet voor A-merken gaan (Kruidvat is bv heel goed), lekker shoppen bij Zeeman en Wibra (heel veel leuke dingen). Kortom: als jullie het zien zitten om ouders te worden, zou ik me niet tegen laten houden!


  Tulpelientje
  Bijdrager
  #10213219 Quote

  Wat een lieve reacties! Dank jullie wel. Stelt me wel meer gerust haha. Ik ben iemand die vooruit denkt, met alle mogelijke scenario’s haha. Probeer het mezelf af te leren,, maar ja soms hou ik het niet tegen. 

  We willen heel graag voor een kindje gaan en ik moet het maar gewoon loslaten en lekker blijven sparen. 

  Het is inderdaad de keuzes die ik mezelf opleg. Het moet allemaal beter en mooier… vind het soms lastig.. want ik weet dat we het gewoon goed hebben! Zo egoïstisch voel ik me dan. Ben gewoon gevoelig voor wat er in mijn directe omgeving gebeurt.. 

  Bedankt voor jullie reacties! Echt heel fijn!!

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct