Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Opeens Weer Scheel Kijken

 • Auteur
  Berichten

 • Ninamom
  Bijdrager
  #10401215

  Mijn dochter keek in de eerste weken na de geboorte hartstikke scheel, dat hoort erbij, niet erg. Met een week of 8 keek ze eigenlijk heel goed en loenste ze helemaal niet meer. Nu, met 11 weken wordt het weer heel erg. Niet de hele dag, maar steeds vaker en langer scheel kijken. Hebben jullie hier ervaring mee??


  Steeefjuh
  Bijdrager
  #10401268 Quote

  Tot ongeveer een half jaar is dit normaal. Als het daarna nog zo is, zou ik je laten doorverwijzen naar een orthoptist.


  RomyVM
  Bijdrager
  #10401302 Quote

  Ik zou het idd even aankijken tot een maand of 6 en dan kun je ook beter zelf kleine testjes doen of ze jou goed ziet en grijpt naar speelgoed bijvoorbeeld.

  Mijn oudste dochter heeft ook 1 scheel oogje, maar dat ging eigenlijk pas opvallen rond de 19 maanden. Achteraf zie ik het ook echt wel op baby foto’s, maar we waren er blind voor. Echt gek.

  Dus toen zijn we naar de oogarts gestuurd en bleek ze toch een sterkte van +3.5 te hebben en ze heeft een bril vanaf haar 2e verjaardag. Dat helpt haar enorm. Ze was motorisch altijd erg zwak en angstig om te vallen en ze liep bijvoorbeeld pas met 18.5 maand. Achteraf allemaal verklaarbaar, ze kon amper wat zien! Arm kind, haha!

  Dus hou het in de gaten. Baby’s mogen echt nog wel scheel kijken, maar is het tussen 6-12 maanden nog erg opvallend en valt het andere mensen ook op? Dan naar de oogarts, een oogtest is zo gedaan!


  Steeefjuh
  Bijdrager
  #10401313 Quote

  Goed zien en speelgoed grijpen is zelf helaas niet te testen en dus geen goede indicatie.

  Bij twijfel gewoon naar een orthoptist 🙂


  Dpl
  Bijdrager
  #10401317 Quote

  Scheel kijken mag nu nog. Bespreek het volgende keer even bij het CB, zij kunnen ook kijken of er reden is voor verder onderzoek. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct