Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Opgevangen melk melkschalen

 • Auteur
  Berichten
 • #10453165

  Hoi allemaal

  Ik geef nu 7 weken borstvoeding en wanneer ik voed gebruik ik een lekschaal voor m’n andere borst omdat ik daar aardig lek. Zo kan ik per dag toch zo’n 50 ml opvangen zonder er iets voor te doen. Alleen vraag ik me af of je elke keer die kleine hoeveelheid bij elkaar mag gooien en kan je dit dan aan het einde van de dag invriezen? En is dit dan een volwaardige Voeding of niet omdat dit juist de voormelk is. Hoe doen jullie dit?


  Froemeltje
  Bijdrager
  #10453187 Quote

  Ik verzamelde het tot 100 ml en dat vroor ik samen in! Dus je kunt best wat meerdere keren samenvoegen, alleen wel even opletten dat het wel dezelfde temperatuur moet zijn! Dus eerst even apart in de koelkast en daarna pas samen voegen 😊 ik weet alleen niet of je ook van meerdere dagen kunt samenvoegen, ik dacht dat je van 1 dag kunt samenvoegen! Ik heb deze melk daarna gewoon als volwaardige voedingen gebruikt voor mijn dochter! Merkte niet dat ze na deze flessen nog meer honger had dan bij andere voedingen!

  #10453190 Quote

  En dan gewoon iedere keer na het voeden de schaal legen, dit in een apart flesje doen en wanneer het afgekoeld is bij elkaar doen?


  Dpl
  Bijdrager
  #10453212 Quote

  Als je zorgt dat het op dezelfde temperatuur is dan mag je het bij elkaar doen en invriezen. Binnen 48 uur invriezen, dus je kan ook van 2 dagen samenvoegen. 

  Je kunt de melk prima als volwaardige voeding gebruiken. Omdat het misschien iets minder vet bevat dan een hele voeding uit de borst (of in 1x afgekolfd) kan het zijn dat je kindje iets eerder de volgende voeding wilt. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct