Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

OPK testen voor 1ste keer gebruikt, snap het niet

 • Auteur
  Berichten

 • JamieV
  Bijdrager
  #10345085

  Hallo,

  Sinds enkele maanden zijn ik (33) en mijn man aan het proberen voor een kindje maar omdat het nog niet gelukt is had ik besloten om ovulatietesten te doen. 

  Ik gebruik die van de Action, Lifecare, (heb inmiddels ook Sensitest gekocht voor de volgende ronde) en vanaf dag 11 in mijn cycle getest. 

  Het controlelijntje is steeds goed donker zoals het moet zijn maar ik kan mijn piek niet vinden; de ene dag is het streepje wat donkerder dan de andere dag, toen verdween het bijna en nu is het donkerder terug maar niet net zo donker (of donkerder) als het controlestreepje.

  Heeft iemand hier ervaring mee?

  Mijn cycle is gemiddeld 32 dagen lang, normaal gesproken verwacht ik mijn ongesteldheid over 12 dagen. 

  Foto’s van de testen: https://imgur.com/J0GLxPD;


  JamieV
  Bijdrager
  #10345087 Quote

  De link werkte niet in het bericht zelf dus hierbij: https://imgur.com/J0GLxPD


  Happy Yellow
  Bijdrager
  #10345091 Quote

  Hoi Jamie, belangrijk bij ovulatietesten is om met geconcentreerde urine te testen, dus ongeveer 2 uur niet drinken en dan testen. Het kan zijn dat je mogelijk wat later in je cyclus je eisprong hebt en een kortere luteale fase dan je verwacht, of misschien zelfs geen eisprong. Op welke dag in je cyclus zit je nu? 

  Hoe lang zijn jullie al aan het proberen? Ik had pas na 5 maanden mijn piek gevonden, omdat ik te vroeg stopte met testen. Ik zou nog even verder proberen te testen en ook je afscheiding in de gaten houden: als het doorzichtig is en lijkt op rauw eiwit, begin ik vaak met de ovulatietesten. Meestal heb ik 3 dagen na het ‘eiwit’ een knaltest in handen 😊. 


  Happy Yellow
  Bijdrager
  #10345092 Quote

  Nog vergeten erbij te zetten: de test van vandaag lijkt wel donkerder te zijn dan de eerdere testen. Ik zou nog even doortesten en als het lukt op 2 momenten op de dag, mogelijk heb je een korte LH-piek! 


  JamieV
  Bijdrager
  #10345096 Quote

  Dankjewel voor je reactie! 🙂

  12/7 werd ik ongesteld, dus vandaag zou de 22ste dag moeten zijn in mijn cyclus.

  Dit is de 4de maand dat we bewust aan het proberen zijn en ben er inmiddels al wel achter dat we te vroeg zijn gestopt steeds met de zogenaamde baby-dans.

  Vrijdag had ik voor het eerst in de cyclus de eiwit-achtige afscheiding dus misschien heb ik dan inderdaad een korte luteale fase (ook lage rugpijn toen). Ben vooral bang dat het daarom nog (wat) moeilijker wordt om zwanger te worden, ben ook de jongste niet meer en ben een redelijk erge stresskip.

  Ik ga zeker vanaf nu die twee testen doen en dan die Sensitest eens proberen.


  Happy Yellow
  Bijdrager
  #10345098 Quote

  Als je vrijdag je eiwit afscheiding had en je testen lopen nu op: doortesten en blijven dansen! De testen van de Action geven bij mij het beste resultaat, de sensitesten gaven bij mij geen piek aan helaas. 

  Als je afscheiding naar wit verandert en dikker wordt, is je eisprong mogelijk geweest. Zo is het bij mij in ieder geval haha. 

  Mijn LF is rond de 11-12 dagen. Alles boven de 11 dagen zou ‘voldoende’ moeten zijn voor een goede innesteling, maar hier zit ook bij mij de twijfel (nu 14e ronde, 11e maand dat we proberen 😕). 

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  JamieV
  Bijdrager
  #10345099 Quote

  Misschien geloof je er niet in maar ik wil je toch positieve vibes sturen en hoop echt dat het snel gaat lukken voor jullie!

  Totdat wij gingen proberen had ik er nooit echt bij stil gestaan dat het niet zo vanzelfsprekend is voor iedereen.. ik sluit mijn stresskip weer even op en we dansen verder 😉


  Happy Yellow
  Bijdrager
  #10345117 Quote

  Wat lief, dank je wel! We gaan het zien over 6 dagen :), ik ben er deze maand een stuk minder obsessief mee bezig dan de andere maanden dat geeft me al veel rust haha.

  Voor jullie ook veel succes, ik duim voor een goede knaltest voor jou binnenkort! 


  Sylvestertje
  Bijdrager
  #10345210 Quote

  Ik zou zeker doortesten afgaand op deze testen. Ik gok dat je vandaag of morgen je piek hebt!

  Je cyclus kan 7 dagen langer zijn en dan nog steeds is het regelmatig. Dus je eisprong kan wat later zijn.. Maar kan ook zijn dat je idd een korte lf hebt. 

  Succes! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct