Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Oppasissues

 • Auteur
  Berichten

 • Anoniempjexx
  Bijdrager
  #5723378

  Hoi allemaal,

  Mijn zoon van 5 maanden gaat sinds een aantal weken 1 dag in de week naar mijn schoonouders. Voordat hij er voor het eerst naar toe ging had ik er al een slecht gevoel over. Maar mijn man wil hem graag daar hebben. Mijn schoonvader heeft beginnende alzheimer maar dat is nog niet zo ver gevorderd. Ben bang dat er iets gebeurt als hij met hem alleen is. Ook zijn er nog wat puntjes mbt hygiëne waardoor ik het niet fijn vind. Zo zat hij laatst onder de vlooienbeten. Ze hebben een kat en die ontvlooien en ontwormen ze niet. Ook is het al een aantal keer gebeurt dat ze hem uit mijn handen grissen. Ik vind dat niet zo fijn eigenlijk. Ben ik nou z’on overbezorgde en zeurderige moeder of hoort dit erbij. Het zijn prima mensen maar ik heb elke keer z on slecht gevoel als ik hem daar naartoe breng.  Iemand tips, wil ook geen zeur worden. Bedankt


  Mounique
  Bijdrager
  #5723381 Quote

  Ik snap je zeker hierin je bent echt geen zeur.

  Ik zou met je partner erover praten dat je je kindje niet alleen daar wilt laten. Altijd naar je gevoel luisteren. Is niet niks iemand met (beginnend) alzheimee alleen laten met een kleintje.

  en ook over did vlooienbeten is niet fijn misschien kunnen jullie gewoon 1 x in de week even op visite gaan ipv je kindje daar achterlaten. Is ook niet fijn als jij je elke

  x ongerust maakt als je kindje daar is.


  Zwanger yes
  Bijdrager
  #5723382 Quote

  Ik kan er ook heel slecht tegen dat mijn schoonouders mijn dochter uit m’n armen grissen.

  Voor mij was de afweging schoonouders en Kdv, en een Kdv was voor mijn gevoel niet persoonlijk genoeg voor haar. Maar ik heb het er nu wel moeilijk mee dat mijn schoonmoeder ook als ik er ben ‘de moeder speelt’. Dan wil ze verschonen, knuffelen en beslissen waar ze ligt, terwijl ik denk: doe dat lekker over een half  uur en laat mij nog even.

  Maar die vlooienbeten vind ik wel kwalijk. Ik vind dat je schoonouders daarop aangesproken mogen worden. Zo heel veel werk is het niet en die vlooienbeten zijn voor je kleintje heel vervelend. En voor de kat lijkt me ook. Als jij ze daar niet op aan wil spreken zou ik het je vriend laten doen. (Even zeggen dat hij er wel veel last van had).

  En dan de Alzheimer. Ziet je schoonmoeder het probleem daarvan? Je zou haar dan kunnen vragen altijd in de buurt te blijven of zo. Waar uit de Alzheimer zich vooral bij je schoonvader? Wat zou hij vergeten mbt je zoontje? Anders misschien de belangrijkste dingen opschrijven voor hem?

  Maar boven alles vind ik het belangrijk dat jij als moeder je prettig voelt bij de oppas. Mijn man wil m’n dochter ook het liefste bij zijn ouders ‘zodat ze een band kunnen opbouwen’. Maar ik vind dat dat ook wel kan als ik bijvoorbeeld een keer naar de kapper ga, boodschappen ga doen of een uurtje wil sporten. In die tijd is het voor je schoonmoeder misschien makkelijker om altijd op te letten op je schoonvader. Misschien daarin een compromis sluiten met je man?

  succes in ieder geval, het is (vind ik)  onwijs lastig om tegen je schoonouders in te gaan.. En ik hoop dat je zoontje geen last meer heeft van de vlooienbeten! (Ik vind wel dat je schoonouders er wat voor moeten doen als ze graag willen oppassen. Daar hoort een hygiënische en veilige omgeving zeker bij!)


  MamaAnanas
  Bijdrager
  #5723398 Quote

  Je bent zeker geen zeur! Dat je schoonvader beginnend Alzheimer heeft betekent dat je schoonmoeder ook op hem moet letten. Dan is een baby erbij misschien niet zo handig. Het zijn vast hele lieve mensen met alle goede bedoelingen maar ik denk dat je naar je gevoel moet luisteren.

  Voor wat betreft de vlooienbeten, dat kan 1x gebeuren. Maar als de kat niet geholpen wordt weet je bijna zeker dat het vaker gaat gebeuren.

  Het grissen…in zo’n geval ben ik best bot eigenlijk. Met een stalen gezicht zou ik zeggen dat ik dat niet prettig vind en of ze dat niet meer willen doen. Hoef jij natuurlijk niet zo te doen maar maak het ze wel duidelijk.

  Heb het met je partner over en leg hem uit waar je mee zit. Hij vindt het waarschijnlijk heel fijn dat zijn ouders een band krijgen met hun kleinkind maar hij moet de situatie wel zien zoals het is. Wat Monique zegt, misschien 1 of 2x per week op visite gaan maar niet meer de kleine achterlaten.

  Succes hiermee!


  Anoniempjexx
  Bijdrager
  #5723606 Quote

  Bedankt voor de tips dames, fijn!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct