Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Optimel 0% suiker, 0% vet

 • Auteur
  Berichten

 • FSZVDW
  Bijdrager
  #10163148

  Hoi dames,

  Ik ben eigenlijk op zoek naar een alternatief voor melk en yoghurt. Mijn dochter van 1.5 lust het allebei niet maar ik wil de fles weg gaan laten. Ipv de fles moet ze dan wel iets vervangends krijgen dus ik probeer haar al meerdere keren melk te laten drinken of yoghurt te laten eten maar ze spuugt het meteen uit. Fristi vindt ze superlekker dus ik dacht dan probeer ik of ze optimel lust, zonder suiker en zonder vet. Vind ze ook héél lekker en drinkt het het liefst meteen achter elkaar leeg. Maar nu lees ik weer op internet dat dat juist nóg slechter is als ze iets drinken wat 0% suiker bevat omdat er dan aspartaam als zoetstof is toegevoegd en dat is dan ook weer heel slecht. Lijkt wel alsof je je kind niks meer mag geven 🤣


  FSZVDW
  Bijdrager
  #10163150 Quote

  Oja en papjes van bijvoorbeeld bambix gaat ze ook meteen van kokhalzen 


  Deez
  Bijdrager
  #10163151 Quote

  Waarom probeer je niet een sport smootie te maken met diepvries rood fruit en yoghurt. Of doe het met sojamelk, amandelmelk of iets in die richting.

  je kunt natuurlijk ook gewoon wat aardbeien prakken en erdoorheen doen alleen dan lastig in een flesje.

  lijkt dan meer op fristie 🤗


  FSZVDW
  Bijdrager
  #10163154 Quote

  Wat een goed idee deez. Kan ik idd proberen! 


  MarBosch
  Bijdrager
  #10163156 Quote

  Of een klein beetje yoghurtdrank in een beker melk. Dit werkt bij mijn dochter heel goed. 


  W83
  Bijdrager
  #10163171 Quote

  Mijn oudste lustte ook geen melk. Ik heb op een gegeven moment warme chocomel gegeven die nam ze wel. Melk opwarmen en wat cacaopoeder er in.

  Lees ook: Slaapritueel: 1 - 3 jaar

  FSZVDW
  Bijdrager
  #10163181 Quote

  Goeie tips allemaal! Dankjewel meiden❤


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10163192 Quote

  De smoothie vind ik zelf een goede tip.

  Maar Optimel bevat dacht ik geen aspartaam, maar sucralose. Staat me bij dat kleintjes vooral voorzichtig moeten zijn met cyclamaat, omdat ze daar al snel teveel van binnen krijgen. 

  Anders melk en fruit, van melkunie dacht ik. Daar zitten helemaal geen zoetstoffen in. Maar optimOpin beperkte mate lijkt me niet bezwaarlijk. Hoewel ik het persoonlijk niet snel zal geven aan mijn kindjes. De oudsre weet al dat ik streng ben met eten en drinken. 


  Superjuffie
  Bijdrager
  #10163305 Quote

  Onze dochter drinkt Milk & fruit van Melkunie. Geen kunstmatige stoffen aan toegevoegd. En idd, het lijkt wel of je je kids niets meer mag geven tegenwoordig… Met mate lijkt het mij allemaal geen probleem. 


  Amoebe
  Bijdrager
  #10163422 Quote

  Hier hadden we hetzelfde probleem. Optimel vindt ze heerlijk, maar vond ik zelf niet zo’n goed idee. Wat ik nu doe is een beetje optimel mengen met karnemelk. Eerst kreeg ze 75 cc optimel met 75 cc karnemelk. Inmiddels krijgt ze 50 cc optimel met 100 cc karnemelk. 

  Ze vindt het superlekker! Mijn doel is om haar uiteindelijk aan de karnemelk te krijgen 😉


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10163484 Quote

  Zo, ik heb lekker wat typefouten gemaakt, dank u autocorrect 🙂 

  Zoals amoebe aangeeft heb ik mijn zoontje aan water gekregen. Ik ben de gewone melk steeds meer gaan verdunnen. Laatste stapje was wel het lastigste.

  En toen we een keer in de vakantie over waren gestapt op vanilleyoghurt ook weer zo afgebouwd tot hij weer gewone yoghurt kreeg.

  Hij is nu bijna 4 en zegt soms dat ie geen gewone yoghurt lust. “Mama, dat smaakt naar poep”. Dan hoef ik alleen maar te vragen” En wat heb je dan?” “Pech” zegt ie dan. Vervolgens eet ie het gewoon op… Of niet…

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct