Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Osteopaat Of Chiropractor

 • Auteur
  Berichten

 • Famke87
  Bijdrager
  #10441603

  Mijn zoontje van bijna 3 maanden heeft wat klachten, veel spugen, voorkeursborst etc. Ik wil graag maar een chiropractor of osteopaat. Kan er alleen niet helemaal wijs uit worden wat het verschil is? Kan iemand mij dit uitleggen en wat adviseren jullie?
  Alvast dank.


  Eva Christina
  Bijdrager
  #10441609 Quote

  Hoi Famke,
  Ik kwam deze uitleg tegen en dit komt ook overeen met mijn persoonlijke ervaringen:

  Wat is Chiropraxie

  Chiropraxie vertoont grote gelijkenissen met osteopathie. Zo worden bij behandelingen enkel de handen gebruikt en wordt er gezocht naar de onderliggende oorzaak van jouw klachten. Een chiropractor zal zich echter voornamelijk richten op de wervelkolom, waar een osteopaat breder kijkt.
  Een chiropractor behandelt geblokkeerde gewrichten en herstelt waar nodig de beweeglijkheid. De manuele technieken die daarvoor worden gebruikt, vereisen meer kracht dan bij de osteopaat. Waar een osteopaat voornamelijk zachte technieken zoals mobilisaties gebruikt, zal een chiropractor zich vooral beroepen op manipulaties. In de volksmond wordt een chiropractor ook wel een kraker genoemd.

  Wat is Osteopathie

  Een osteopaat werkt rond het volledige bewegingsapparaat. Tijdens de behandeling zoekt de osteopaat naar de oorzaak van jouw klachten. Door te letten op bewegingsblokkades en deze weg te nemen, kan je lichaam zelf aan de slag gaan om de pijn te verminderen.
  Osteopathie focust zich op het lichaam als één geheel en behandelt zowel de spieren, gewrichten, pezen, organen, omliggende weefsels als de schedel. Een osteopaat maakt hiervoor enkel gebruik van zijn handen terwijl een kinesitherapeut zich tijdens de behandeling ook op toestellen beroept.

  Persoonlijk zou ik voor een osteopaat gaan als ik lees waar jullie kindje last van heeft.
  Succes!


  Lydia
  Bijdrager
  #10441612 Quote

  Osteopaat, chiropractor is echt niet goed voor kleine kinderen!


  Famke87
  Bijdrager
  #10441621 Quote

  Ik lees juist hele positieve verhalen, maar ben nog erg zoekende. Ben dus benieuwd waarom jij dit vindt? Dan kan ik dat meenemen in mijn beslissing.


  MamaE
  Bijdrager
  #10441624 Quote

  Ik weet het verschil niet, maar wij hebben met onze dochter hele goede ervaringen met de osteopaat. Succes met je zoektocht!


  MelsD
  Bijdrager
  #10441682 Quote

  100% osteopaat. Heeft bij onze kindjes erg geholpen. Osteopaat kijkt inderdaad veel breder.

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Buurvrouw
  Bijdrager
  #10441693 Quote

  Waarom niet goed voor kleine kinderen?

  Wij zijn bij osteopaat geweest en merk zoveel verschil ons meisje is veel vrolijker mindee verkrampt slaapt beter. Ik snap niet wattt er neiet goed aan is. Ben wel eeg benieuwd

  #10442486 Quote

  Wij ook osteopaat. Ons zoontje heeft er erg veel baat bij gehad. Zijn echt wel gespecialiseerd in baby”s

  #10442517 Quote

  Chiropractor is een universitaire opleiding die voornamelijk in de UK wordt gevolgd. Ook hier zijn speciale bijscholingen voor kinderchiropractie.

  Osteopathie is in principe een HBO opleiding die je met (correct me if I’m wrong) bestaat uit 60 uur studie in 2 jaar.  Maar ook daar bestaan natuurlijk bijscholingen in. 

  Ze kunnen beiden kraken maar een chiropractor doet al lang niet meer alleen maar dat, dit is echt een beetje van vroeger. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct