Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Oude Melk Vlekken

 • Auteur
  Berichten

 • Nanosh
  Bijdrager
  #10451148

  hallo allemaal , ik ben bezig om alle baby kleertjes te wassen .. op sommige zitten alleen oude melk vlekjes en heb die dus een nachtje in de biotex gezet. Nu was me opgevallen dat op precies 1 slaapzakje het vlekje bij de kraag niet weg is gegaan. Het is wel iets lichter maar nog altijd duidelijk aanwezig. Nu vroeg ik me af , voordat ik het weg gooi .. heeft iemand misschien “de tip” om die vlekken er goed uit te krijgen ?  


  Mamavaneen
  Bijdrager
  #10451154 Quote

  ^ ik lees mee


  Marmara
  Bijdrager
  #10451167 Quote

  Ossengal zeep en daarna in de zon neer leggen!


  Lapjesendraadjes
  Bijdrager
  #10451169 Quote

  Ik begreep dat groene zeep ook goed werkt


  Rnee
  Bijdrager
  #10451207 Quote

  Gewoon gebruiken ondanks mini vlekje? 🤭


  Nanosh
  Bijdrager
  #10451236 Quote

  Groene zeep heb ik in huis !! Ook een nachtje laten inwerken of hoe was het gelukt bij jou ?    Het is zeker wel een vlekje van nog 4 cm … ziet er toch wat frisser uit als t weg is 😅.. 

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Lewis
  Bijdrager
  #10451268 Quote

  Gewoon gebruiken ondanks mini vlekje? 🤭

  Dit sowieso… Geloof me, als je je hieraan stoort, wacht maar tot ze mee gaan eten en rond gaan kruipen en lopen door allerlei viezigheid. Veel kleertjes hebben nu mijn dochter 12 mnd is wel een definitief vlekje  of wat🥳 Vind ik zelf ook wel eens frustrerend hoor, dan sta je daar: wat? Neeeeejj dit was net nieuw! 

  Maar wat hier goed werkt:

  – ossegal zeep, het tablet. Met een beetje water bevochtigen, en dan het zeepblok erop wrijven. Even laten trekken, en dan met de was mee. 

  -vanish oxi action power gel. Even deppen op de vlekken en dan met de was mee (werkt niet altijd, vaak wel, wegens makkelijkste optie doe ik dat eerst). Dit doe ik sinds 6 mnd omdat het niet zoals wasmiddel zonder heftige toevoegingen is. 

  -nog een paar keer wassen wil ook wel eens helpen. Dan slijt het. 

  -drogen in direct zonlicht

  -wat citroensap op de vlek laten trekken, werkt voor vlekken waar vet een rol speelt. 

   


  mirtjemirtje
  Bijdrager
  #10451289 Quote

  Goed nat maken en buiten in de volle zon laten drogen.
  Dit werkt ook bij vlekken van babypoep, wortel, tomaat etc. Werkt beter dan welke zeep dan ook! Even wachten op een zonnige dag dus 😉


  Henver
  Bijdrager
  #10451571 Quote

  Als het om witte kleding gaat doe ik vaak een combi van alles. Wit wasmiddel in het linkerbakje, een beetje biotex in het rechterbakje en (schoonmaak) azijn in het wasverzachter bakje. Wij hebben op de wasmachine het programma katoen+voorwas. Programma duurt langer maar dan wordt de was van tevoren geweekt waardoor de vlekken er beter uit gaan. Niet te heet want dan blijven de vlekken er juist in! Als de vlekken met wassen er niet uit gaan dan inderdaad lekker in de zon ophangen, werkt heel goed tegen oude vlekken (en nieuwe vlekken natuurlijk)

  Als het om gekleurde kleding gaat, moet je geen azijn gebruiken, want dit bleekt een beetje. Voor witte was kan dit wel heel goed.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct