Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ouder Zwanger Worden

 • Auteur
  Berichten
 • #10159399

  Ik ben inmiddels 45 jaar. Op mijn 40ste hwb ik mijn eerste zoon gekregen en op mijn 43 mijn tweede zoon. Van beide kids was ik binnen 1 maand zwanger. Dat is uiteraard heel fijn. Mijn vriend is 42. We hebben allebei eerst gestudeerd en daarna een carriere. En ook elkaar laat ontmoet.  Nu wi

  #10159403 Quote

  Nu willen we graag een derde kindje. Maar de omgeving is mega negatief. We zijn egocentrisch en vinden het belachelijk. We zijn al oudere ouders maar 45 vinden ze raar. Zijn er nog meer oudere mamas hier die ook zulke reacties hebbem gehad. 


  Nicole Visscher
  Bijdrager
  #10159411 Quote

  Ik was 42 met de 2e vonden mensen al “te oud”  ik zei altijd als je van je kindje houd maakt leeftijd niks uit! En daarbij heb je meer levenservaring die je kunt meenemen in de opvoeding van je kindje.

   

  niks van aantrekken dus! 


  Raya
  Bijdrager
  #10159414 Quote

  Hoi 

  Ik ben 33 en heb een dochter van bijna 10, ben nu met mijn huidige vriend aan het proberen voor nog een kindje van ons samen  ( helaas in november miskraam gehad). 

  Tuurlijk zijn er na mate je ouder wordt meer risico’s voor afwijkingen e.d maar daar zijn tegenwoordig genoeg test voor.

  Als het voor jullie goed voelt om nu nog een kindje te krijgen zou ik dat zeker doen.

  Mensen  hebben toch wel altijd hun mening klaar of je nu jong moeder wordt of al wat ouder bent. Gewoon lekker jullie eigen gevoel volgen.

  Groetjes 

   


  KimRosenberg
  Geblokkeerd
  #10159417 Quote

  Voor mezelf vind ik 35 de max, omdat dan de risico’s hoger worden en die wil ik zelf niet nemen voor mijn kind. Tot 40 snap ik nog wel dat mensen ervoor kiezen. Daarna niet meer. Dus ik snap jouw omgeving wel. 

  #10159420 Quote

  Mijn moeder werd onbedoeld zwanger op haar 44ste. Ze wilde altijd al een tweede kind, maar ze heeft toch abortus laten plegen door haar leeftijd en reacties van anderen. Het was 11 jaar geleden en ze heeft er nog steeds enorme spijt van. 

  Jullie leven, jullie beslissing. Omgeving zal altijd volgens de algemene normen haar mening vormen. Voor 27 te jong, na 40 te oud, clichés. 

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  W83
  Bijdrager
  #10159421 Quote

  Het besluit om nog een kind te nemen is aan jullie, niet aan omstanders. Als jullie graag willen gewoon ervoor gaan.


  KimRosenberg
  Geblokkeerd
  #10159432 Quote

  En als het een gehandicapt kindje wordt, of met een of andere aandoening, zorg je er dan ook zelf voor, of klop je wel aan bij doktoren/ ziekenhuis/ instanties/ vraag je pgb aan?

  Ik ben echt tegen kinderen boven de 40. Je begint zelf ook met aftakelen rond je 40e en dan moet je nog 20 jaar voor een kind zorgen. En dan is de kans dat er iets mee is ook nog zeer aanwezig. Nee, gewoon nee.

  #10159437 Quote

  En als het een gehandicapt kindje wordt, of met een of andere aandoening, zorg je er dan ook zelf voor, of klop je wel aan bij doktoren/ ziekenhuis/ instanties/ vraag je pgb aan? Ik ben echt tegen kinderen boven de 40. Je begint zelf ook met aftakelen rond je 40e en dan moet je nog 20 jaar voor een kind zorgen. En dan is de kans dat er iets mee is ook nog zeer aanwezig. Nee, gewoon nee.

  En als je 20, 26 of 30 bent en een gehandicapt kind krijgt? Mag je dan volgens jou ook niet aankloppen bij instanties etc voor hulp/ondersteuning? Of is dat alleen als je boven de 40 bent? Laten we elkaar respecteren en verder kijken dan onze neus lang is, zoiets onzinnigs als dit heb ik nog nooit gehoord!

  Als je 40+ bent en je kunt nog kinderen krijgen, heeft de natuur dat zo bepaald. Ga er lekker voor en geniet ervan. Niemand kan je dat afpakken!!❤️

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct