Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ouderschapsverlof Regels

 • Auteur
  Berichten

 • Mammiie
  Bijdrager
  #10273938

  Hallo iedereen,

  Ik zou graag willen weten of iemand ervaring en verstand heeft van ouderschapsverlof?!

  Ik heb een zoontje van bijna 8 maanden en neem voor 4 uur in de week verlof op. Ik heb een contract van 24 uur en met verlof dus maar 20 uur in de werk.

  Nou vind mijn werkgever dat ze me met deze drukke periode “sinterklaas en kerst en de sale die eraankomt” meer mogen inplannen zonder overleg. Dus ipv maar 20 uur in de week ineens 26 of meer uur moet gaan werken. 

  Weet iemand hoe dit zit? In mijn Cao staat er namelijk niks over ouderschapsverlof.

  Alvast bedankt!


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10273947 Quote

  Ik neem 5 uur ouderschapsverlof op per week. Ik werk 31 uur ipv 36. Wel vaste dagen. Dat heb ik ik mijn personeelsdossier staan. 

  Ik krijg ieder jaar bij de verlenging van mijn verlof een brief die een aanvulling is op mijn contract.

  Ze mogen best vragen of ik extra wil werken, maar dan zouden dat overuren zijn. En bovendien kan ik meestal niet, want ik heb een kleine waarvoor ik moet zorgen op dat moment. Dat is dan ook precies de reden van mijn ouderschapsverlof. 

  Meer inplannen dan je contract lijkt me niet helemaal correct, zeker niet zonder overleg. En op dit moment is je contract 20 uur. Zo klaar als een klontje lijkt me. 

  #10273956 Quote

  Ho.. wat hier boven staat klopt niet helemaal. Je contract blijft 24 uur. In overleg en zwaarwegende bedrijfsbelangen kunnen de 4 uur ouderschapsverlof ingetrokken worden waardoor je weer terug gaat naar 24 uur werken. Je hebt immers nog een contract van 24 uur. Dit is niet echt een zwaarwegend bedrijfsbelang.. dit hadden ze van te voren kunnen weten. 

  kijk uit dat het geen ding gaat worden. 
  heb je eventueel een collega die de uren zou kunnen werken? 


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10273961 Quote

  Maar mogen ze haar dan wel indelen voor meer dan 26 uur als het contract 24 uur is. Nee toch lijkt me. Zonder overleg is toch ook niet oké. 

  #10273967 Quote

  Of je zonder overleg ingepland mag worden weet ik niet maar het zijn overuren, die mag je na de drukke periode weer opnemen lijkt me. 


  Mammiie
  Bijdrager
  #10273973 Quote

  Heel erg bedankt voor de reacties. 

  Na mijn zwangerschapsverlof heb ik ongeveer 2 maanden moeten vechten om maar 20 uur te werken in de week, ik werd steeds over die 20 uur ingeroosterd. Dat is daarna 1,5 a 2 maanden goed gegaan. En nu beginnen ze weer opnieuw.

  Ik heb al contact opgenomen met personeelszaken, het hele verhaal uitgelegd en die zeggen ook dat ik maar 20 uur hoor te werken anders heeft verlof opnemen geen zin. Maar mijn HR denkt daar weer heel anders over en die zei dat ze me juridisch gezien boven die 20 uur mogen inplannen.

  Heel vermoeiend is dit allemaal.


  gebruiker111771
  Bijdrager
  #10273987 Quote

  Hebben ze bij jouw gemeente een juridisch loket waar je gratis juridisch advies kunt inwinnen. Bij ons hebben ze een inloopspreekuur. Dan kom je wat meer beslagen ten ijs. 

  Ik blijf het raar vinden.


  Mammiie
  Bijdrager
  #10274100 Quote

  Jaa, die hebben we. Ik denk dat ik daar maar eens langs ga.

  Bedankt voor het meedenken.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct