Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Over Tijd Na De Pil

 • Auteur
  Berichten

 • Minimekris
  Bijdrager
  #10290166

  Hallo allemaal,

  Op 30 december ben ik gestopt met de pil. Van 4 tm 6 januari ben ik ongesteld geweest. Tot nu toe ben ik niet ongesteld geweest en vandaag 2 dagen overtijd. Iemand die hier ervaring mee heeft? We hebben wel de wens om een kindje nu te krijgen, maar we dachten: ‘geven eerst mijn lichaam de tijd om te ontpillen’. 


  Dreamer
  Bijdrager
  #10290168 Quote

  Denk dat je lichaam nog zoekende is.. Geef het de tijd om te ontpillen zoals dat mooi heet 😉 je kunt hier best veel topics over vinden, de meeste schommelen het eerste half jaar nog flink na het stoppen met de pil! Hoop dat je cyclus snel een normaal ritme oppakt, alles tussen 28-35 dagen is “regelmatig”

  #10290193 Quote

  Vooral in het begin kun je soms wel weken/maanden wachten op je menstruatie.

  Bij de 1 gaat het sneller dan bij de ander. Maar ga er maar vanuit dat het nog een tijdje duurt voordat je regelmatige cyclus hebt.


  Denise Kerber
  Bijdrager
  #10290459 Quote

  Je menstruatie kan na het stoppen met de pil nog ontregeld zijn, maar als je stopt met anticonceptie kan je ook direct zwanger raken. Ik zou voor de zekerheid een test doen, niet teveel van hopen, maar dan kan je dat uitsluiten in ieder geval. 


  Elina
  Bijdrager
  #10290644 Quote

  Ik ben begin oktober gestopt met de pil en tot nu toe geen menstruatie gehad. Vorige week wel ineens heel veel vruchtbaar slijm gehad. Toen ovulatietesten gedaan en vorige week dinsdag was die hartstikke positief, benieuwd wat er volgende week gebeurt 😉

  Ik heb eind januari ook contact gehad met de huisarts en dit is op zich normaal na stoppen met pil, maar bij iedereen gaat het weer anders. Je kunt niets anders dan afwachten helaas.

   

  #10290649 Quote

  ik ben midden oktober gestopt met de pil na 12 jaar slikken i.v.m. kinderwens en het was gelijk de 1e x raak, heel erg verbaasd maar superblij nu bijna 16 wkn in blijde verwachting. Dus ontpillen is niet altijd nodig maar je cyclus kan natuurlijk ook in de war zijn.. ik zou er voor de zekerheid een testje tegen aan gooien 🙂

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct