Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Overbezorgd tijdens zwangerschap!

 • Auteur
  Berichten

 • Niqq
  Bijdrager
  #10111271

  Goedemiddag, 

  Ik moet even mijn ei kwijt!! 

  Ik ben vandaag 15 weken en 5 dagen zwanger. Begin van de zwangerschap heb ik bij 5 weken een grote bloeding gehad waardoor ik dacht dat het vruchtje verloren was gegaan. Ander halve week later had ik controle bij de verloskundige en bleek er toch een actief hartje te zijn. 

  Vanaf dat moment ben ik verschrikkelijk bezorgd, dag in dan uit. Ondanks dat alles goed gaat, alle bloed uitslagen, nip test en echo’s goed zijn. Ik ben constant bang dat het fout gaat of dat ik het verlies. Het is mijn eerste zwangerschap en heb geen idee wat normaal is en wat niet. Bij ieder krampje of steek in mijn buik raak ik lichtelijk in paniek.  

  Gister avond had ik een hele lichte bloeding (licht bruin, oud bloed dus) waardoor ik ontzettend in de stress raakte. Vanmorgen ook weer een beetje gehad. Heb toen toch maar de verloskundige gebeld en die weet dat ik wat paniekerig ben dus die kwam gelukkig even langs en heeft even naar het hartje geluisterd. Niets aan de hand gelukkig. Heb echt een fantastische verloskundige, waarmee ik de afspraak heb gemaakt om iedere week even langs te mogen komen om te luisteren. Hier bof ik onwijs mee en hopelijk geeft mij dit meer rust. 

  Ik merk gewoon dat het komt omdat ik er helemaal geen controle over heb en dat ik daardoor extreem onrustig word. Mijn vriend wordt hier een  beetje gek van en ik voel mij niet helemaal begrepen. Ik besef ook echt wel dat ik alles los moet laten en moet ‘genieten’, maar ik ervaar het tot nu toe best stressvol. 

  Herkennen meerdere hier zich in en hoe gaan jullie hier mee om? Tips zijn welkom.. 🙂 

   


  StephW
  Bijdrager
  #10111298 Quote

  Iedereen heeft dat wel een beetje. Nog even en dan voel je je kindje, dat is geruststellend en buiten dat moet je maar onthouden dat je toch niks in de hand hebt, het gaat zoals het gaat, dus wat heeft je druk maken dan voor nut? Ga uit van het beste! Voor je t weet heb je een hoge bloeddruk door de stress en dat is wel heel slecht! Het is vast allemaal okee en bij echte twijfels ga je gewoon bij de verloskundige langs!


  Silvia-xx
  Bijdrager
  #10111315 Quote

  Ik ben ook zo’n comtrolfreak en herken me heel erg in je verhaal. Ik ben nu 21 weken zwanger en heb mijn verloskundige al een stuk of 10x gebeld omdat ik bezorgd was om iets 🙈

  Ik ben zwanger geraakt via medisch traject, dus zwanger worden was niet heel makkelijk. 

  Toen met 5-6 weken heb ik 2x in een paar dagen tijd bloed verloren, dikke paniek en 2x in het ziekenhuis gezeten voor controle. 

  Ik voel nu sinds 3,5 week de baby schoppen, dit wordt steeds vaker en duidelijker. Dat stelt me wel iets meer gerust, maar ik blijf het allemaal heel erg spannend vinden. 

  Tips heb ik verder niet helaas..


  Niqq
  Bijdrager
  #10111337 Quote

  Dankjullie wel voor jullie reactie. Ik hoop inderdaad dat zodra ik het kindje ga voelen er iets rustiger onder word. En is ook heel logisch dat je t los koet maken maar is erg lastig! 

  Inderdaad heel spannend allemaal.. kan eigenlijk niet snel genoeg gaan! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct