Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Overdag langere intervallen dan 's nachts

 • Auteur
  Berichten
 • #10276311

  Hoi!

  Ons zoontje van 7 weken kan overdag zo’n 4u/5u tussen zijn voedingen doen, alleen ’s nachts hooguit 3uur…we geven flesvoeding en hij krijgt met alle voedingen ongeveer dezelfde hoeveelheid. Iemand een idee waarom hij ’s nachts vaker komt dan overdag? En de gouden tip hoe wij ook de nachten zouden kunnen rekken?;)


  JenniferJ
  Bijdrager
  #10276315 Quote

  Misschien overdag wakker maken iedere (max) 4 uur? 

  Heeft hij verder een goed dag/nacht ritme ( voor zover dat kan met 7 weken)?

  Overdag veel licht en tijdens de verzorging veel aandacht en knuffels? ’s nachts zo onaantrekkelijk mogelijk maken om wakker te worden. Weinig licht.. Geen onnodige aandacht.?

   


  Niempje
  Bijdrager
  #10276323 Quote

  Hoi,

  Overdag inderdaad om de 3/4 uur voeden, afhankelijk van hoeveel flessen hij krijgt. Ga je er 5 uur tussen laten dan komt hij inderdaad snachts om de 3 uur omdat er overdag te ‘lang’ tussen kan zitten.

  Geen tip om de nachten te rekken, dat is er helaas niet.
  Enige wat zou kunnen werken is overdag structureel om de zo veel uur te voeden.

  #10276333 Quote

  Hier werkte het om overdag echt strak om de 3/4 uur te voeden (afhankelijk van hoeveel voedingen je kindje krijgt) en nooit langer dan 4 uur te laten slapen. 

  We hebben onze zoon 1x langer dan 4 uur laten slapen overdag op die leeftijd en toen had hij het na de voeding om 1 uur ’s nachts dag. Daarna nooit meer gedaan. 

  #10276339 Quote

  Bedankt voor jullie reacties! Het gekke is dat hij in het begin strak om de 3uur kwam maar dit sinds 2 weken dus gerekt heeft naar om de 4/5 uur (voeden op verzoek) alleen dit “ritme” heeft hij niet aangepast voor de nachten..

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct