Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Overdag niet slapen in eigen bedje.

 • Auteur
  Berichten

 • Mandydv
  Bijdrager
  #10065910

  Hallo mama’s

  Onze zoon ( net 2 weken oud ) wil overdag niet in zijn eigen bedje slapen. ‘S nachts ligt hij bij ons op de slaapkamer in zijn kinderwagen. In de kraamtijd heeft hij altijd in zijn eigen bedje geslapen.. Nu hebben we geprobeerd om hem dan overdag ook in de kinderwagen op onze slaapkamer te laten slapen maar ook dat doet hij niet! Echter als we hem mee na beneden nemen en we leggen hem in zijn babynestje in de box dan valt hij meteen in slaap.

  We proberen het uiteraard elke keer na de voeding weer door hem in zijn eigen bedje te leggen. Hij begint na 5 min dan al te jammeren, vervolgens lopen we na boven en geven hem een aai over zijn bol. We zijn nog niet beneden en dan begint het jammeren alweer. We proberen het altijd een half uur vol te houden maar na een half uur elke 5 min na boven breekt op dus halen we hem na beneden…

  we hebben wel een vast ritueel.. verschonen, voeden, uitbuiken & naar bedje. (De ene keer is hij wakker en alert als we hem in bedje leggen de andere keer slaapt hij al, beide maakt geen verschil.. wakker wordt hij dan toch) 

  ‘s nachts slaapt hij wel super goed in de kinderwagen bij ons op de slaapkamer.

  Hebben jullie tips? Heb de gebruikelijke tips die op internet staan al geprobeerd! 

  Alvast bedankt xx


  MamavaneenBeebie
  Bijdrager
  #10065913 Quote

  Misschien vindt hij het fijn om wat geluid om zich heen te hebben. In je buik was er ook altijd geluid en geruis. Misschien is dat de reden dat hij overdag alleen in de woonkamer slaapt, en snachts bij jullie op de kamer. Dan hoort hij overdag altijd iets, en snachts hoort hij jullie ademen/snurken. 

  Als je een hydrofiel doek onder zijn hoofdje hebt liggen, kun je de volgende tip nog proberen. Draag een hydrofiel doek op je huid, een dag of nacht, en leg die dan op zijn bedje. Zo ruikt hij je altijd en geeft dat hem misschien meer het gevoel dat je bij hem bent. 


  Mommyivank
  Bijdrager
  #10065970 Quote

  Hoi @mandydv

  Wat fijn dat de nachtjes wel goed gaan al! Misschien is zijn eigen bedje nog wat groot en vind hij dat spannend. De kinderwagen is natuurlijk een compacte omgeving en zijn babynestje ook. Misschien even proberen zijn babynestje tijdens de slaapjes in bed te leggen met inderdaad een doek die ruikt naar mama. 

  Ook een tip om er eens een heel slaapje bij te gaan zitten in zijn kamertje. Dus na de aai over zijn bol niet gelijk naar beneden maar gewoon bij hem blijven met een kop thee en een boek bijvoorbeeld. Als hij dan na 5 min wakker word merkt hij dat je nog aanwezig bent en hoeft dan niet te jammeren/huilen voor jou/jullie aandacht. Hij leert dan dat hij veilig kan gaan slapen en jullie in de buurt zijn. De eerste dag word hij waarschijnlijk elke 5 min wakker maar de dag erna misschien om de 10 min. En zo bouwt hij het vertrouwen wat op. Probeer niet te praten als hij wakker word maar door je aanwezigheid en misschien als hij wel huilt een aai over zijn bol valt hij sneller weer in slaap! Het kost een paar dagen tijd omdat er 1 van jullie bij moet blijven. Maar als zijn kamertje/bedje vertrouwd aanvoelt gaat het vast beter! 

  Heel veel succes! 

  Liefs..


  Kersencake
  Bijdrager
  #10066064 Quote

  Hoi,

  Bij ons werkte het om geruis aan te zetten, white noise van youtube, en dan heel hard. Blijkbaar is het geluid in de buik ook oorverdovend! We kwamen daar achter doordat hij steeds in slaap viel als we gingen stofzuigen, heel grappig.

  En we hadden een extra wiegje in de woonkamer staan voor de slaapjes overdag, zodat hij in de buurt was. Voor mij fijn om een oogje in het zeil te houden, en hij merkte dat wij in de buurt waren.

  Succes!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct