Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Overdag Slapen 3

 • Auteur
  Berichten
 • #10579327

  Hi!
  Onze baby van 3,5 weken is nu niet meer van voeding tot voeding aan het slapen en ik moet haar dus gaan leren in slaap te vallen. Hoe het nu gaat is, ik maak haar wakker voor een voeding, verschoon haar en dan aan de borst. Daarna moet ik haar even rechtop houden anders komt alles er weer uit, dus na ongeveer 45 minuten weer ready for bed. Probleem alleen is dat zij dan niet slaapt. Ik leg haar in bed bij tekennen van vermoeidheid, alleen gaan dje oogjes meteen wagenwijd open en ik kan gerust 2 uur lang naast haar zitten (en sssshten, en met het speentje, en over haar buik vrijwen) terwijl zw gewoon rondkijkt. Het enige wat werkt is de draagzak of kinderwagen. Hebben jullie tips hoe je een slaperig kind in bed kan leggen en dat ze dan ook in slaap valt?
  Nu doe ik haar in de draagzak en leg ik haar na een uurtje in bed?
  Oh ja, een slaapritueel heb ik niet echt, omdat als ik haar luier verschoon ze weer heel wakker is. Is het dan een idee dat ik een paar liedjes zing of zo?
  Groetjes
  Jolien


  Tessb
  Bijdrager
  #10579328 Quote

  Hier heeft ze de eerste 10 weken in de draagzak geslapen (vanaf week 4). Ik zat uren en uren naast dr bedje om te laten slapen en ze sliep amper.
  Toen we haar in de draagzak lieten slapen sliep ze ineens super goed. Vanaf 4 maanden is ze steeds meer dutjes in bed gaan doen. Ze is nu 7 maanden en slaapt super.

  Het komt vanzelf goed!!


  Tesssa
  Bijdrager
  #10579367 Quote

  Onze dochter sliep tot 14 weken overdag alleen in de draagdoek of in onze armen. Of in de kinderwagen, maar als we stopten met lopen, openden haar ogen zich direct.. Toen ze 14 weken oud was, lukte het ineens wel. Ze sliep in haar eigen bed en viel zelf in slaap. Zonder dat we daar iets voor hebben gedaan. Gewoon tijd…

  Onze zoon is nu bijna 7 weken oud en slaapt vanaf het begin overdag wel in zijn bedje. Hij kan (nog) niet zelfstandig in slaap vallen, maar ineens heb ik een aantal uren per dag mijn handen vrij en kan ik eten komen zonder een kind in de draagdoek. Heerlijk! Maar eerlijk is eerlijk, ik heb hier niets voor gedaan en ook niets anders gedaan dan met onze dochter. Het verschilt gewoon per kind en als ze zo klein zijn, hebben we vaak gewoon nog heel veel huidhonger. Komt vanzelf goed! 


  Tesssa
  Bijdrager
  #10579368 Quote

  Trouwens, sinds een week probeer ik onze zoon in bed te leggen als hij bijna slaapt. Volledig zelfstandig in slaap vallen doet hij niet, maar het lukt hem nu wel af en toe om als zijn ogen bijna dicht vallen en ik leg hem dan in bed, in slaap te vallen. Dus ik doe het stapje voor stapje. Steeds een beetje wakkerder in bed leggen. Wie weet werkt dat bij jullie dochter ook. Al is zij nog wel iets jonger. Dus vooral niet teveel verwachten en niet teveel willen in die eerste weken/maanden. 


  Essil
  Bijdrager
  #10579373 Quote

  Misschien gewoon niet moe?


  Roze Wolkje
  Bijdrager
  #10579385 Quote

  Lekker bij je houden in de draagzak. Het is op die leeftijd belangrijker dat ze slaapt dan waar ze slaapt. In bedje slapen komt vanzelf. Mijn oudste dochter sliep tot ongeveer 11 weken overdag alleen maar op mij en ineens kon ik haar in bed leggen en ging dat goed. Mijn jongste had ook last van dat de voeding weer omhoog kwam, waardoor ze eigenlijk niet op haar rug wilde slapen. Ze sliep daarom op haar buik of in de maxi cosi (ik weet dat ze officieel er maar 2 uur in mogen zitten op een dag, dus vaak was het 1 slaapje hierin)

  Als je haar graag in bedje wil leggen zou je eens kunnen kijken of het beter gaat als je haar op haar buik legt. En er dan natuurlijk wel in de buurt blijven in het begin, maar mijn dochtertje kon al vrij snel haar hoofdje goed draaien.

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10579457 Quote

  Mijn dochter van nu negen weken valt op mij in slaap. Snachts kan ik haar daarna goed wegleggen in de co-sleeper. 
  overdag oefenen we sinds een kleine twee weekjes dat ze op haar voedingskussen op de bank slaapt en daar ook in slaap valt. Maar dan wel met al onze hulp en alleen als ze echt in goede doen is. Als het moeizamer gaat mag ze gewoon bij mij in slaap vallen. 

  zelf in slaap vallen en alleen liggen zijn echt enorme dingen voor zo’n kleintje. Ze willen nabijheid, dat hebben ze zo hard nodig. Pas rond de vier maanden begint het leerproces van zelf in slaap kunnen vallen. Voor die tijd hoef je je daar helemaal niet mee bezig te houden. Dus lekker bij je houden. In de draagzak, of in je armen. Ik lig nog elke dag uren op de bank met de baby op mijn buik. Heerlijk! 


  RS
  Bijdrager
  #10579459 Quote

  Hoi

  als je haar nou niet wakker maakt voor een voeding komt ze dan zelf? Zo ja zou ik haar gewoon niet meer wakker maken maar wachten tot ze zelf komt 


  Elisabeth
  Bijdrager
  #10579615 Quote

  Ik zou haar niet wakker maken voor de voeding. Zelf laten komen. Grote kans dat ze zelf een vrij gelijk ritme bepaald. Mijn zoontje is nu 8 weken ik heb scala aan dingen die ik probeer. Soms werkt het een soms het ander en soms is het kwestie van langste adem en steeds meer moe laten worden. Ik voed soms op kamertje soms in woonkamer (fles) en verschoon altijd voor de fles. Kamertje ietsje donkerder maken en dan wieg ik hem soms of ga staand wiebelen totdat ogen dicht beginne te vallen. Soms zet ik muziek op en tik ik op het ritme op de billen terwijl ik hen vast heb. Na twee liedjes gaan dan de ogen al dicht. Maar neerleggen is idd de kunst dan schieten de armen vaak in strekking en/of krult hij zich op hahaha en dan soms idd ogen wijd open. Ik ga dan vaak nog met een doekje of mijn hand over zijn hoofdje en ogen heen om de ogen te laten sluiten soms met/soms zonder speen. En als dat allemaal niet voldoende werkt omdat hij weer eens loopt te maaien met zijn armen heb ik nog het piep inbakerzakje van puckababy. Werkt hier vaak ook goed. En dna nog lukt het niet altijd hoor 😉. Soms wil hij gewoon wakker en bij me zijn maar dan accepteer ik dat maar en proberen we het de volgende ronde opnieuw. Hier slaapt hij in ieder geval altijd 1 a 2 keer wel keer goed op de dag. Rest zijn vaak korte dutjes of op de arm/wandelwagen. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct