Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

overdag slapen baby 6mnd

 • Auteur
  Berichten
 • #10332134

  Dames goedemorgen 

  Vraagje over slaapschema baby 6maanden. Ik weet het, elke baby is anders maar ben even aan het zoeken naar goed ritme. Ik hield eigenlijk altijd de wakkertijd aan voor mijn dochter (1,5 uur tot max 2 uur) en bij de slaapsignalen hop lekker naar bed. Dan slaapt ze eigenlijk altijd max 45 min. En dat werkt eigenlijk hartstikke goed. Echter is ze nu wel sinds een tijdje in de nacht heel onrustig. Vannacht was het dikke party in bed vanaf een uur of 2 na de nachtvoeding. Heen en weer rollen, kletsen, bellen blazen, met de speen spelen. Omdat ze gister heel vroeg wakker was had ze om 12:15 al 2x 1,5 uur geslapen (normaal slaapt ze maar 45min per keer). Dus heeft ze in de middag nog 2×45 min geslapen. Een uitgerust kind slaapt beter wordt gezegd dus ik hou me daar aan vast. Ze ging ook heerlijk slapen om 18:45, geen gedoe. Rond 22:00 uur even een droomvoeding (ik geef BV) en toen kwam ze pas om 1:30. Daarna begon het gelazer en heeft ze echt maar hazenslaapjes gedaan tot 6:30. Niet te doen. 

  Houden jullie je baby langer wakker overdag? Ze zat nu dus echt aan de 4,5 uur slapen overdag. Maar ik wil ook geen oververmoeid kind met risico dat het OOK niet goed gaat in de nacht. 

  Ben even benieuwd naar jullie ervaringen. 

   


  Uitje
  Bijdrager
  #10332154 Quote

  Je zou de dutjesgids van Snuggles and Dreams kunnen downloaden via haar site. En wat je zegt, ieder kind is anders, maar zo heb je een klein beetje een richtlijn van hoeveel slaap ze overdag nodig hebben voor een goede nacht. 


  Rcl
  Bijdrager
  #10332218 Quote

  Ze slaapt veel die van mij is 4 bijna 5 maanden die slaapt 2 of soms 1 x per dag als 1 x is is het rond 11 tot half 2 en 2 x is ochtend half uur middag half uur verder vrolijk spelen niet hangerig of vervelend


  Kim-Lou-Blok
  Bijdrager
  #10333794 Quote

  Mijn kindje is 6,5 maand en slaapt overdag altijd rond de 3 uur, meestal verdeeld over 3 slaapjes. Savonds/snachts slaap ze dan ook altijd goed. Als ze minder dan 3 uur slaapt overdag is het Savonds moeilijker om haar in slaap te krijgen. Ik heb nog niet meegemaakt dat ze veel meer dan 3 uur heeft geslapen overdag. Succes ermee in ieder geval 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct