Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Overdag Wel In Box Niet In Bed Slapen

 • Auteur
  Berichten
 • #10428420

  Hallo

  Onze dochter van 7 weken kan prima zelf in slaap vallen alleen doet ze dit alleen in de box.

  Wanneer ze in haar eigen bedje ligt gaat zd soms zelf slapen maar wordt dan na 15 tot 30 minuten wakker en wil daarna niet meer slapen.  Kalmeren helpt dan voor paar minuten maar ze zet het al snel weer op een huilen. In de box slaapt ze vrij vlot, soms is het nodig om nog even de speen opnieuw te geven. 

  Snachts slaapt ze in cosleeper bij ons op de kamer. Inslapen is dan lastig maar ze raakt dan niet zo overstuur en valt uiteindelijk zelf in slaap en slaapt dan 4 tot 6 uur Snachts achter elkaar. We komen pas 2 uur nadat zij naar bed gaat ook in bed liggen. 

  Hoe kunnen we haar toch overdag in haar Bedje laten slapen? Of moeten we het rustig blijven proberen en komt dit vanzelf goed?


  Evimetbaby
  Bijdrager
  #10428421 Quote

  Misschien vind ze het te stil in haar kamertje..

  Iets van White Noise proberen? Of lekker boven rommelen, stofzuigen als je haar in bed hebt gelegd?


  GebruikerSN
  Bijdrager
  #10428432 Quote

  Ja ik dacht ook aan White noise. Verder doet ze het al heel goed voor een baby van 7 weken als ik het zo lees!


  Lewis
  Bijdrager
  #10428483 Quote

  Heel normaal hoor. Vaak gaat het na 3 a 4 maanden vanzelf ineens wel. 

  Hier heeft ze tot 12 weken altijd op mij of later ook in de box geslapen. Daarna zijn we zo af en toe een slaapje in haar bedje gaan doen. Dit ging in eerste instantie kut. Ze huilde veel en als ze al in slaap viel dan was het 10 minuutjes. En dat terwijl ik erbij zat. Ik maakte me daar destijds ook best druk om want ik wilde graag dat ze even zelf kon slapen zonder dat ze van alles wakker werd. 

  Maar na 15 weken ofzo werd ze helemaal vanzelf makkelijker daarin. En met 17 weken sliep ze al alle dagslaapjes in haar bedje. 5 x 45 min. 

  En met 4,5 maand sliep ze al 45/90/45 min in een fijn ritme. Geen moeite voor hoeven doen


  Lewis
  Bijdrager
  #10428484 Quote

  Oh en white noise hielp hier wel. Daar slaapt ze met 11 maanden nog steeds graag op in als ze een beetje overprikkeld is geraakt.


  MammmaS
  Bijdrager
  #10428493 Quote

  Ja ik ken het. Heel internet en boeken uitgeprobeerd maar niks werkte. Elke week bleef ik proberen en na 4 maanden ging hij overdag zijn bedje accepteren🙈🥳. Het was sws geen slaper, maar was allang blij dat hij in zijn bedje lag😬

  Lees ook: Sprongetjes: de mentale sprongen van je baby in het eerste jaar

  MamavanRomée
  Bijdrager
  #10428530 Quote

  Ik heb ook een periode gehad dat mijn dochter alleen maar in de box sliep. Het was voor haar toch een fase. Je merkt op een gegeven moment dat ze sneller wakker worden van geluiden en hun rust meer vinden in een stille slaapkamer. Zo was het in ieder geval bij mijn dochter.

  #10428554 Quote

  Bij ons dochtertje (nu 8 weken) werkt inbakeren heel goed als ze in haar bedje moet slapen. Als ze beneden in de wieg in de kamer ligt valt ze wel zo in slaap. Alleen op haar kamer lastiger. Als we haar inbakeren is ze zo vertrokken. Als dit niet altijd werkt dan zetten we ook nog white noise aan en dan slaapt ze zo. Ons zoontje (21 maanden) valt nog steeds in slaap met white noise. Het geeft hem rust om in slaap te komen en hij vraagt er zelf om. Dus waarom niet.. wij zetten het geluid overigens maar Max 15 min aan. Werkt voor allebei goed.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct