Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Overgeven na flesvoeding

 • Auteur
  Berichten

 • Eefvie
  Bijdrager
  #10284784

  Ik geef ons dochtertje van 16 weken borstvoeding. Volgende week gaat zij naar het kdv toe. Ik geef dan afgekolfde melk mee. Ik heb met het kdv afgesproken dat als het niet genoeg is, zij nutrilon bij mogen geven (heb geen zin in gestress dat ik niet genoeg kolf etc).

  We hebben haar de afgelopen paar weken in totaal nu 4x nutrilon gegeven, dit ging er zonder problemen in. Op gisteravond na dan. Om 18:00 een flesje nutrilon gegeven, 130cc gedronken. Rond 20:00 hoorde ik wat op de babyfoon. Ik ben toen gaan kijken en zag m’n dochtertje in enorm veel overgeefsel liggen. Echt het hele bedje vol. Ze voelde zich prima, was aan het lachen. Alles verschoond etc. Daarna heeft ze nog 3x overgegeven echt met overgeefbewegingen en kokhalzen. Daarnaast ook hele dunne poep, eenmalig.                                                        Na de laatste keer overgeven heb ik de HAP gebeld en moesten we langskomen. Helemaal nagekeken en niks aan de hand huisarts vermoedde een maagdarm virusje. 

  Nu vraag ik me af of dit van de flesvoeding kan komen? Zou het te zwaar op de maag liggen of iets dergelijks? Maar waarom gingen de vorige keren dan wel goed? Ik hoor graag ervaringen van anderen


  Tasja
  Bijdrager
  #10284788 Quote

  Als het voorheen wel goed ging, zal het inderdaad kunnen komen door een virusje. 


  With love
  Bijdrager
  #10284790 Quote

  Onze zoon is ook over van bv naar kv en heeft ook 1 flesje overgegeven. Nu geen last meer! 

  #10284792 Quote

  Ik denk dat ze gewoon met wennen aan de flesvoeding dus geen zorgen! Mocht het langer dan 2 weken duren zal ik wel even naar de huisarts gaan.

  #10284822 Quote

  Kan gewoon toeval zijn en aan dat virusje liggen. Gewoon nog een keer proberen, rustig drinken en boeren. Je merkt vanzelf hoe dit gaat!


  Eefvie
  Bijdrager
  #10287544 Quote

  Dank voor jullie antwoorden! Helaas lijkt het hier toch een reactie te zijn op de flesvoeding. Vandaag weer wat gegeven, 60ml maar. En binnen twee uur weer flink overgeven, tot gal spugen aan toe.

  Morgen maar even contact opnemen met het CB om te vragen of dit een koemelk allergie oid is. Baal er wel flink van… 

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Eefje-
  Bijdrager
  #10287572 Quote

  Onze middelste dochter had ook moeite met de overgang en toen zijn we 50/50 gaan mengen. Dat ging toen goed. In het begin kwam er ook gewoon een hele fles terug.

  Houd het idd goed in de gaten van de KMA, mijn zwager/schoonzus kregen hier ook mee te maken na afbouwen borstvoeding en intro kv. Was een heel gedoe destijds voordat het helder was. Laat je niet wegsturen bij de ha en laat het goed uitzoeken.

  Sterkte, hopelijk is het geen KMA en heeft ze nog wat meer tijd nodig.


  Eefvie
  Bijdrager
  #10287661 Quote

  Onze middelste dochter had ook moeite met de overgang en toen zijn we 50/50 gaan mengen. Dat ging toen goed. In het begin kwam er ook gewoon een hele fles terug. Houd het idd goed in de gaten van de KMA, mijn zwager/schoonzus kregen hier ook mee te maken na afbouwen borstvoeding en intro kv. Was een heel gedoe destijds voordat het helder was. Laat je niet wegsturen bij de ha en laat het goed uitzoeken. Sterkte, hopelijk is het geen KMA en heeft ze nog wat meer tijd nodig.

  Spuugde je dochtertje ook gal mee toen? Kan het mengen nog wel eens proberen ja.                                   Hoe zat dat bij je zwanger en schoonzus met de borstvoeding dan? At en dronk zij gewoon melkproducten en gaf dat geen probleem bij hun kindje? Ik drink en eet namelijk alles en m’n dochtertje drinkt gewoon mijn melk zonder problemen. Moet zeggen dat ik niet een hele grote melkdrinker ben, misschien dat dat meespeelt.

  Dank voor je antwoord iig! 

  #10287764 Quote

  Ik hoop dat het geen koemelk allergie is want dat is echt heel erg lastig. Ze kunnen er op latere leeftijd wel overheen groeien. Als je het kan bewijzen met een doktersverklaring krijg je de nutrilon gewoon vergoed ivm de hoge kosten van 30 euro per pak. Mijn zoontje had alleen als baby koemelk allergie maar toen hij gewone melk mocht heeft hij dat gewoon geaccepteerd. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct