Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Overgevoelige baby

 • Auteur
  Berichten

 • Kimmoe
  Bijdrager
  #10123759

  Hoi,

  Na veel observeren en aan proberen te voelen wat onze kleine man nodig heeft, en waar de huilbuien vandaan komen zijn zowel wij als ouder als ons zoontje oververmoeid geraakt en in een cirkel terecht gekomen. Ook dloeg hij zich wakker omdat zo veel en hard maaid met zijn armen. Het cb adviseerde om te gaan inbakeren de pacco doek hebben we een week geleend na deze week ( afgelopen di terug gebracht) besloten zelf een doek aan te schaffen omdat we zagen hoe ontspannend het was voor hem en hij beter sliep en heel ander mannetje ineens! Om het inbakeren goed en duidelijk met de juiste regelmaat eromheen te gebruiken ben ik die week heel de week thuis gebleven ieder slaapje in de doek in zijn ledikant. 

  Gisteren vond ik het wel tijd om erop uit te gaan. Ik ben 3-4 uur weg geweest met m, meestal komt hij na 3-4 uur om voeding dus ik dacht kunnen we ons prima aan het ritueel blijven houden. Hij heeft 1 keer gehuild en dat was aan het einde waarop ik besloot naar huis te gaan. 

  Meteen na thuis komst was het drama ook al heb ik ritueel voeden, verschonen, knuffelen, en wat zelf op bed brabbelen in ons bed, inbakeren en moment van ogen sluiten ledikant in aangehouden. Hij is alleen maar onrustig geweest en gehuild. Waarop ik besloot hem op mijn borst te leggen waar hij 2 uur geslapen heeft. Hierna heeft hij zijn voed ritueel weer gehad om vervolgens in zijn ledikant te gaan slapen. Na 30 min huilen hem eruit gepakt, na 1 uur nog niet rustig en kalm, onder de douche gegaan vanaf de eerste seconde meteen kalm geen huiltje gewoon totaal ontspannen. Daarna onder de douche vandaan weer totale paniek. Opnieuw inbakeren was een groot gestoei en niet prettig, toen ontstond er weer rust bij ons mannetje maar owee als we hem in zijn ledikant leggen dan is er paniek. Dit toch 30 min volgehouden maar hij raakte alleen maar weer overstuur. Geëindigd op zijn verschoningskussen tussen ons in uiteraard goed ondergedekt zodat hij niet onder onze deken kon schieten. Zo heeft meneertje 3 uurtje geslapen en klaar voor de volgende voeding. Na deze voeding toch weer ingebakerd en in ledikant daar heeft hij 2 uurtjes geslapen. Nu weer ingebakerd veel huilen en nu wel stil.. voor hoelang het duurt? Ik hoop voor ons mannetje een fijn dutje doet zodat hij niet weer oververmoeid raakt. Hij drinkt ook maar hooguit 90cc als hij zich zo ‘gedraagt’ , anders 120..

  Ik merk heel erg zo gauw ik buiten de deur geweest ben de prikkels onze kleine man te veel worden.

  Oma heeft het weekend 3 uur opgepast niet volgens aangegeven ritueel en handelen gewerkt/opgepast en we hebben vervolgens heel de avond met een huilend kindje gezeten. 

  Betekend dit dat we echt nergens meer naartoe kunnen op deze manier? Vind het zo zielig te zien dat hij zo worsteld met alles wat er overdag gebeurt is. 

  Dinsdag cb geweest en daarna boodschappen, zelfs gevoed bij cb en dus niet zijn ritueel kunnen volgen en toen was er weer niets aan de hand ook de avond niet. 

  Heeft iemand nog tips of kan iemand uit ervaring iets vertellen? Wil zo graag dat mn mannetje ontspannen is! 

  Hij is nu 5 weekjes oud.

  Lieve groetjes een mama die het beste wilt maar een beetje hulp/inzichten nodig heeft?


  Niynti
  Bijdrager
  #10123774 Quote

  Hi Kimmoe, wat lastig voor je om te zien dat je zoontje zo worstelt. Vanaf het begin las ik je verhaal en onderin las ik dat hij pas 5 weekjes is: dat is echt nog piepjong. Sowieso is en blijft het lastig te bepalen wanneer iets te veel is of wat precies je zoontje overprikkeld. Mijn zoontje is nu 5 maanden en de eerste 3/4 maanden was hij ook heel snel overprikkeld en kon ik amper ergens met hem heen of als er visite (en druk) was geweest, zaten we zo de hele nacht met een oversture baby. Omdat het onze eerste is wisten we ook niet goed hoe en wat, maar merkten wel dat het zo niet langer kon en saai maar waar: de supermarkt werd ons hoogtepuntje van de dag en langzaamaan breidden we dat steeds meer uit tot ook een keertje langer naar een groter winkelcentrum bijvoorbeeld. De visite verteld om niet zo druk met hem te doen, kletsen en kroelen mag maar vooral een oma was erg van het akoetsjoekoetsjie continue. Heb niet veel tips behalve de uitjes eventueel langzaam op te bouwen en ook thuis-dagen in te plannen en ondanks dat het fijn is als anderen oppassen ze te verzoeken het toch zoveel mogelijk in jullie ritme te doen en het ze het belang er van uitleggen, zij zijn er maar een paar uurtjes en daarna zitten jullie met een overprikkelde baby.. Veel succes 😊

  #10123824 Quote

  Hoi! Heb even meegelezen en vind voor een baby van een paar weken oud een uitstapje van 3/4 uur echt te lang. 

  Ik ben nu zwanger van onze 3e; wat we altijd hebben gedaan met onze jongens is alle mogelijke prikjels voorzichtig opbouwen; eerst thuis aan alles wennen; badje, bedje, slaap- en voedingsschema en in de tussentijd opa/oma mee laten kijken/mee laten helpen.. uitstapjes wel vrij snel gedaan toen hij net een paar weken was, maar echt eerst begonnen met een rondje van 10 minuten, dat steeds op vaste tijden gedaan en elke keer wat langer..

  pas toen hij een paar maanden oud was ging hij bij opa/oma logeren, dit heb ik eerst zelf gedaan bij hen en omdat oma al bekend was met onze aanpak/manier ging dit erg goed. Die 2 hebben ook een hele bijzondere band, onze zoon is echt dol op haar. Ook haar huis vind hij prettig. 


  MirijeMJ
  Bijdrager
  #10123890 Quote

  Hee hallo,

  wat vervelend allemaal met zo’n kleintje. Onze oudste was ook overgevoelig voor eigenlijk alles. Sliep alleen maar bij ons. Uiteindelijk na wat rondvragen hebben we de stap genomen om naar een chiropractor te gaan. Hij bleek helemaal vast te zitten in zn nek/rug wat hem contant pijnlijk spanningen gaf. Dit is ontstaan door de snelle bevalling. Uiteindelijk is hij 7x behandeld. 

  Misschien heb je hier iets aan. Succes!🤗

  (hij was 7 weken oud toen we naar de chiropractor gingen, als ik het eerder wist was ik naar 3 weken al heen gegaan)


  Kimmoe
  Bijdrager
  #10123894 Quote

  Als we het belang uitleggen is het geen waar dat is best vervelend. 

  Buiten om naar andere wijzen kijk ik ook graag naar wat ik misschien anders/beter kan doen. Maar ik doe alles voor mijn gevoel al wat ik kan. Vandaar dat ik dit toch even wilde delen. 


  Kimmoe
  Bijdrager
  #10123898 Quote

  Hee mirijeMj,

  Wat versta je ons snelle bevalling? In mijn beleving is het bij mij ook best snel gegaan maar of het ook echt snel is? 

  Ben benieuwd

  Groetjes 

  Lees ook: Alles over doorslapen

  KL-E
  Bijdrager
  #10123991 Quote

  Heej heej,

  Mijn zoontje is ook erg gevoelig voor prikkels en veranderingen. Ik heb heel voorzichtig met hem opgebouwd. Eerst jleine stukjes wandelen en deze wandelingen steeds verder uitbreiden. Vervolgens naar de supermarkt voor n kleine boodschap en vervolgens ook voor de weekboodschappen. Weer wat later ging ik ook naar eenvlgd winkel, bijv. eerst supermarkt en dan nog ff naar de kruidvat of hema. Ben een keertje met hem naar het voetbalveld gegaan, wedstrijd kijken van mn stiefdochter. Bij thuiskomts een totaal overprikkeld en overstuur kind. Dut kwam toen dus nog te vroeg. Nu gaat dat al wel. 

  Nu zijn we net terug van n midweekje centerparcs, de 1e dag daar helemaal overstuur, vervolgens doet hij het super, maar bij thuiskomst is hij weer helemaal uit zijn ritme. Wil overdag niet slapen, beetje hangerig enz. Hoewel dit ook lijkt op zijn 3e sprong (zou wel n paar dagen te vroeg zijn), denk ik dat hij ook gewoon uit zijn doen is van zijn 1e vakantie! 

  2 weken geleden heeft hij voor het eerst bij opa en oma geslapen. Dit ging heel goed, maar ook toen bij thuiskomst een beetje uit zijn doen. 

  Ik denk dat de ene baby er gevoeliger voor os dan de andere. Ik zou zulke dingetjes gewoon rustig aan opbouwen. Jullie voelen zef het beste aan wat jullie kindje wel of noet aan kan en daar dan gewoon naar handelen. 

  Mijn zoontje is 12 weekjes en ik kan er ateeds meer mee gaan doen, maar nog is  het soms too much voor hem en dan doen we gewoon n stapje terug. Ook op vakantie hoor, het was erg leuk, maar zijn veel in het huisje gebleven om toch zoveel mogelijk in zijn ritme te blijven!

  Gewoon doen wat jij denkt dat goed is! Succes!!


  MirijeMJ
  Bijdrager
  #10124039 Quote

  Kimmoe,

  Ik ben ingeleid vanwege zwangerschapsvergiftiging. Om 10 uur aan het infuus, 13.45 met 8 cm ben ik gaan persen en na 3 pers weeen was hij er. En dat vond iedereen (ziekenhuis personeel, verloskundige) snel voor een eerste kindje. 

  Wel had hij meer symptomen dat hij zelf niet lekker in zn lichaam zat. Constant vuisten, na 1 dag kon hij zn hoofd al optillen, bad vond hij verschrikkelijk. Als ik hem verschoonde en ik pakte hem op bij zn enkels bleef alleen zn hoofd liggen. Hij was net een plank. 

  En wij hebben tot de chiropractor ook alles geprobeerd tot hij van 16uur tot 22.30 alleen maar krijste, dan moeten we hem in de houdgreep houden om hem te kunnen kalmeren. Soms is er iets waar je niets aan kan doen, maar een specialist wel. Ik heb toen voor de chiropractor gekozen omdat deze niet aan het kind gaat ‘trekken’. En het is de behandeling zelf wat al helpt, zonder thuis bezig te hoeven waarmee je dus niets fout kan doen. 

  http://chiropractiestaphorst.nl/home/ 

  bij deze zijn we geweest, je zou de symptomen bekijken of je ze herkent in je eigen kindje. 


  Kimmoe
  Bijdrager
  #10124051 Quote

  Super dankjewel!

  Bedankt voor jullie verhalen zijn we toch niet zo gek als we neer gezet worden. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct