Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Overstap van inbakenen naar slaapzak

 • Auteur
  Berichten
 • #10179554

  Wat vliegen de weken voorbij 😱 

  Onze dochter is inmiddels 10 1/5 week en zit volgens de Oei ik groei in haar tweede spromg (drie weken te vroeg geboren). Wij zien dat ook. Vandaag is het een absoluut ‘ ik wil niet in mijn bed slapen’ dag. Ze ligt nu heel tevreden naast mij op de bank in dromenland. Het was een pareltje om te mogen zien hoe ze langzaam en zeer tevreden neus tegen neus in slaap viel. Ik ben ondertussen uitgerust en heb nu even tijd om mijn vraag te stellen. Ze groeit letterlijk zo hard als kool en nog even en dan kan ze niet meer in haar inbakerdoek en slaapzak zonder mouwen. Inbakenen lijkt ze de laatste tijd ook steeds minder fijn te gaan vinden. Zeker tussen de fles van 05.00/08.00 heeft ze er de hand naar om zich met pijn en moeite los te wurmen. Dit gaat dan met een hoop gesteun en gekreun en af en toe een brul van frutratie (half in slaap, want haar ogen zijn altijd dicht), om vervolgens weer even diep in slaap te vallen. Na een poosje doet ze weer een nieuwe poging. Ik bewonder haar doorzettingsvermogen en soms lukt het haar ook echt om een arm vrij te krijgen. Ik doe door al die geluiden geen oog dicht…

  Nu is de keuze om of een groter inbakendoek en slaapzak zomder mouwen aan te schaffen of langzaam over te stappen op de slaapzakken met mouwen (die wij genoeg door cadeaus in de kast hebben liggen). ik heb al bij mijn zus geinformeerd over hoe kleed je haar dan aan en wat doe je er nog over heen. Het advies om alleen met een rompertje haar daarin te doen en dan een dekentje eroverheen vind ik in ons geval eigenlijk niet handig. Renee vindt het vreselijk om aan en uitgekleed te worden. Laat staan dat we dit iedere keer voor het slapen gaan moeten doen. Dat is dus meerdere malen per dag. Want je laat haar toch niet de hele dag in die slaapzak… Afgezien daarvan doen we halverwege de fles de luiercheck. Dan zouden we haar ook moeten omkleden, want eenmaal na de fles valt ze of in slaap (en dan is omkleden niet gewent, want dan wordt ze weer wakker). En als ze overdag niet slaperig is, gaat ze eerst de box in of spelen we samen. Dan is een slaapzak ook niet handig. Je begrijpt, ik denk hier waarschijnlijk te moeilijk over na en zou graag weten wat wel handig is. Met kleding aan in slaapzak en dan minder deken in bed (hoewel het best koud is op onze slaapkamer), misschien nog te jong, omdat ze het aan en uitkleden niet fijn vindt?

  Wat zijn jullie ervaringen? Ik lees ze graag. Ondertusen ga ik nog even genieten van de slapende wondertje. 


  Fishy
  Bijdrager
  #10179567 Quote

  Hier (15wkn) al vanaf  begin een slaapzak ipv inbakeren  en alleen ‘s nachts. Verdiep je even in de TOG waarden, dan weet je hoeveel je aan moet trekken onder de slaapzak.

  wij hebben bijv een hele dikke Lodger winterslaapzak aaar geen dekentje oid bij hoef en alleen een romper er onder. Aangezien zl bij ons in bed slaapt (samen slapen) is dat ideaal.

  overdag gewoon slaapjes in normale kleding zonder slaapzak hier.. op kdv idem dito. 


  Nicolle B
  Bijdrager
  #10179580 Quote

  Wij hebben vanaf het begin af aan de puck  a baby gebruikt de piep en mini en zin met 5 maanden begonnen  met afbouwen  ipv omrolle .

  Wij legde hem gewoon  in een shirtje lange mouw en broekje en sokken in de slaapzak nu is deze ook niet super dik en ook een dekentje erover en dit ging prima . Elk slaapje deed die in zn puck a baby

  Ik zou gewoon even kijken hoe warm je kindje het heeft en dan kun je altijd nog dingen aan of uit.doen  of een deken weg laten etc 😊 is toch voor elk kindje anders

  #10179589 Quote

  Idd kijk even bij Puckababy. Ze zijn duur maar zijn t waard.

  De mini kan je helpen afbouwen omdat je kan kiezen of de armpjes er in of er uit zijn.

  Hier slapen we in romper, pyjama en puckababy piep. Geen dekentje. Wel een laken voor t idee


  Susannaaaa
  Bijdrager
  #10179590 Quote

  Ik heb echt een hele makkelijke baby. Ben gewoon niet meer gaan inbakeren en heb haar gewoon in een slaapzak gedaan en dat ging prima. Overdag slaapt ze met dr kleren aan in de slaapzak, voor de nacht doe ik haar een pyjama aan! Het is een redelijk dikke slaapzak dus ik gebruik geen deken. Deze trapt ze toch heel vaak af. 


  W83
  Bijdrager
  #10179593 Quote

  We zijn na het inbakeren gewoon overgestapt naar de slaapzak. Overdag eigen kleren aan, avond pyjama en gewoon een slaapzak met mouwen. Ze accepteerde het meteen.

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10179641 Quote

  Bedankt voor alle tips. Ik.heb vanmiddag al een poging gedaan. We hebben diverse slaapzakken. In de dikste (en passende nu) zijn de mouwen zo dik dat ik haar armen er niet doorheen krijg 😂 ik heb ze eraf geritst. Wellicht was het niet het juiste tijdstip/dag om te proberen. Ondertussen slaapt ze alweer ander half uur in de draagzak 😉 We hebben in ieder geval keuze en ook nog de slaapzak zonder mouwen (puckababy). Deze gebruikten we alleen overdag, omdat ze het inbakenen ’s nachts nog echt nodig had. Ik ga deze vannacht inzetten en morgen kijken we welke slaapzak in onze collectie kunnen uitproberen. Dit is ook weer een kwestie van uitproberen begrijp ik. En wat betreft de tog waarden…niet overal staat dit op. Ik denk dat het handiger is om gewoon naar Renee zelf te kijken en haar temperatuur in de gaten houden. Het is een kindje dat van knus en warm houdt. Net als haar mama haha.

   

  #10179665 Quote

  Volgens mij is ze wel toe aan een grotere inbakerdoek als ik het zo hoor. 

  Mijn dochter is 8 weken en we zijn een paar dagen geleden overgestapt op een grotere doek van Pacco. Ze ligt er heerlijk in, ik leg haar er na de bv halfslapend in en dan zie je haar gezicht heel vredig verder in slaap vallen als ze is ingebakerd. Ik haal haar er wel uit als ze protesteert, meestal is het ergens niet goed gegaan en dan baker ik haar opnieuw in, want daarna laat ze het ook toe zeg maar. Ook tijdens het drinken haal ik haar meestal uit de doek. 

  Ze laat zich niet zomaar wegleggen hoor, ik moet haar vooral ‘s avonds met al die krampjes in slaap wiegen of nog even aan de borst, in ieder geval ben ik er zoet mee de hele avond. 

  Ook herkenbaar het huilen (krijsen) bij het aankleden en badje, maar sinds ze beter slaapt is dit veel minder geworden. 

  Succes met de overstap, ben benieuwd hoe het is gegaan. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct