Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Overstappen Op Welke Voeding

 • Auteur
  Berichten

 • Yima
  Bijdrager
  #10550385

  Onze tweede dochter is nu bijna 4 weken oud. We geven haar vanaf de geboorte Nanny Care (geitenmelk) omdat dat het beste ging met de oudste. Maar ik heb steeds meer het idee dat het ‘m niet gaat worden voor deze dame. Sinds het begin heeft ze al erg harde poep. Echt van die staven met aan elkaar geplakte keutels die ze er hard uit moest persen. De laatste week heeft ze gewoon dag en nacht krampjes. Soms perst ze zo hard en dan komt er maar een klein keuteltje. Ik heb ook het idee dat ze meer zou moeten poepen. 

  We hebben al aangelengd met water. Maar dan komt er veel meer omhoog. Ze spuugt niet zoveel, maar er komt wel regelmatig een mondje omhoog, wat ze dan met alle macht probeert weg te slikken, incl ademstokken enzo. En dan schiet het in haar neusje, waardoor ze dus vaak snottert en last met ademhalen heeft. Dus ik zit zeker niet op meer spuug te wachten. Als ze nou eens leert om dat mondje gewoon te laten lopen…

  We hebben al Orthiflor gestart, maar dat lijkt weinig te doen. Ik heb Sab Simplex staan. Maar ik denk niet dat dat het harde poepprobleem op gaat lossen. Was meer om te kijken of de krampjes er iets minder van worden. 

  Nu voel ik me een beetje bevroren in de keuze: welke voeding dan?? De oudste had een kma, en die heeft een tijd aangepaste voeding gedronken, tot geit na een half jaar wel goed ging. Vandaar mn angst om koemelk te proberen. Maar deze dame huilt en spuugt veel minder, drinkt rustiger en geen diarree of eczeem ofzo. Ik heb dus geen reden om aan te nemen dat zij ook een kma heeft. Maar toch… 

  En dan heb je omneo, comfort, hypoallergeen, sowieso een ander merkje geit of juist een gewone variant op basis van koemelk proberen? Ik voel zoveel druk om de juiste te kiezen, omdat ik haar darmpjes niet nog eens extra wil prikkelen of elke twee weken weer wat anders proberen. 

  Iemand ervaring met deze klachten? Wat is jullie ervaring met andere voeding kiezen? 


  WonderAn
  Bijdrager
  #10550386 Quote

  Oh wat lijkt me dat inderdaad zoeken zeg. Zeker gezien je ervaring met je oudste dochter.Mijn dochter heeft in de eerste 3,5/4 maanden heel erg last van kramp gehad, zowel overdag als snachts én had verborgen reflux. Tevens veel moeite met ontlasting.
  Na 4 maanden ben ik vanwege de afname van mijn (melk)productie Hero standaard gaan geven. Dus geen speciale aangepaste voeding (hier wel over getwijfeld omdat haar darmen zo gevoelig leken)
  Ze reageerde hier heel goed op tot op de dag van vandaag.
  Snap dat je het heel moeilijk vindt om koemelk te geven, gezien je ervaring.
  Sommige merken hebben kleine verpakkingen, dan kan je het eerst eens uit proberen met een heel klein flesje. Je zal het vast herkennen (kma symptomen bedoel ik dan hè) ☺️
  Verder zal je het, als dat goed gaat, toch inderdaad wat langer moeten proberen.. maar dat is lastig. Begrijpelijk

  Succes!! ☺️


  Yima
  Bijdrager
  #10550448 Quote

  Nou ik vind het inderdaad lastig. Dankjewel voor je reactie. Ik vraag me dus oa ook af of een speciale voeding wel nodig is, of dat een ander merkje standaard ook al voldoende is. Werd bij jouw kindje de poep ook wat zachter? Wel apart dat een flesvoeding beter leek te vallen bij jou zeg! Misschien speelde de leeftijd ook wel mee? 


  WonderAn
  Bijdrager
  #10550460 Quote

  Ik denk dat je wellicht al heel goed aanvoelt dat je kindje al heel anders reageert dan je oudste, dus dat een standaard merk prima is. Maar snap je gevoel!

  Ik denk dat tegelijkertijd de leeftijd meespeelde hoor, en alles werd ‘wat rustiger’ na die eerste 4 maanden.
  Haar ontlasting werd wat zachter en veranderde van kleur (laatste is logisch natuurlijk). Later had ze alsnog regelmatig wel eens moeite met haar ontlasting hoor, nu nog steeds, maar dat komt door de vaste voeding. Verder geen bijzonderheden meer 😊


  Yima
  Bijdrager
  #10550807 Quote

  Dankjewel voor je ervaring.

  Ook van de standaard merkjes heb je nog confort en omneo. Heeft iemand ervaring met zo’n soort voeding? Hoe werd de ontlasting? En werd het spugen erger? 

  Inmiddels hebben we 4 dagen probiotica gebruikt en gister kwam er zowaar wat meer poep uit die op het laatst ook iets zachter was. Dus toch nog even een pot oude voeding aankijken of dat toeval was. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct