Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Overstuur Wakker Worden Avond

 • Auteur
  Berichten

 • hannahsmama
  Bijdrager
  #10509627

  Hoi lieve mensen,

  Sinds 4.5 maand zijn we ouders van een prachtig lieve zoon. Echter is hij al vanaf het begin af aan een moeilijke drinker. Van alles hebben we al geprobeerd, maar tot nu toe heeft niks echt geholpen.

  Normaal is het zo dat hij het slechte drinken in de avond wel weer inhaalt door dan wel grote hoeveelheden te drinken en dit doet hij over het algemeen nog steeds. Mijn man maakt hem dan rond 23.00 uur wakker voor de laatste fles en ook dan komt hij nog ergens halverwege de nacht voor een nachtfles.

  Sinds een paar dagen wordt hij alleen al steeds eerder op de avond wakker, tussen 21.30 en 22.00 uur, terwijl hij nog geen 3 uur daarvoor vaak een hele fles van 200ml leeg drinkt. Doordat hij zo “vroeg” komt, komt hij ook alweer op tijd in de nacht en vervolgens vroeg in de ochtend of zelfs 2x snachts. Hierdoor komt er totaal geen ritme in bij hem en bij ons.

  We proberen hem wel weer in slaap te wiegen, maar binnen enkele minuten is hij dan alsnog weer wakker en helemaal overstuur.

  Hij heeft bijvoorbeeld vanavond op het moment dat hij ging slapen rond 19.00 uur al meer dan 800ml gedronken, dus het is ook niet dat hij heel weinig heeft gehad. Toch drinkt hij wel weer vaak een hele fles leeg als we die geven.

  Het “probleem” is dat hij overdag vaak niet zulke grote hoeveelheden drinkt. Een hele periode weigerde hij zelfs flessen of dronk hij tussen de 0-100ml per keer. Dit is gelukkig steeds vaker meer dan 100ml, maar hij blijft wel elke keer worstelen met de fles, dus overdag nog grotere flessen aanbieden heeft gewoonweg geen zin, want hij drinkt ze niet leeg. Wel blijven we netjes om de 3 a 4 uur aanbieden afhankelijk van hoeveel hij heeft gedronken.

  We weten gewoon niet wat we moeten doen om weer een beetje in een ritme te komen voor hem zodat hij zelf ook wat meer rust vindt en hopelijk voor ons de nachten wat meer door gaat pakken.

  Onze dochter van 2.5 was echt heel anders qua drinken dus hebben dit nog niet eerder zo mee gemaakt.

  Is er iemand met vergelijkbare ervaringen en/of tips? We horen het graag!

  Alvast bedankt!


  Esrada
  Bijdrager
  #10509642 Quote

  Groeispurt of slaapregressie kan rond de 4 maanden. Kun je als hij om 21 wakker wordt en kleiner flesje aanbieden voor de rust en dan weer laten slapen?


  Pinkyblue
  Bijdrager
  #10509663 Quote

  Bied je overdag je flessen zelf aan of laat je hem zelf komen? Als je hem zelf laat komen heeft hij misschien wat meer honger en drinkt meer.

  Mijn jongste zoon dronk ook echt heel slecht. Wilde met 4 maanden niet meer aan de borst, maar worstelde ook altijd aan de fles en dronk dan misschien de helft op. Ben toen op aanraden van het cb een bordje pap gaan geven. Dan had hij overdag iig 1 flinke hoeveelheid vocht binnen. En van een lepel at hij zo z’n fles op zeg maar. Snel daarna groente, fruit en brood gaan geven en dat ging er allemaal zo in. Nu is hij 16 maanden en eet en drinkt juist super veel.


  hannahsmama
  Bijdrager
  #10509967 Quote

  Een kleinere fles aanbieden hebben we eigenlijk nog niet geprobeerd omdat we dan vrijwel zeker weten dat hij nog vroeger in de nacht ook komt en we daardoor opeens 2 nachtvoedingen hebben. Maar wellicht kunnen we het eens proberen.


  hannahsmama
  Bijdrager
  #10509968 Quote

  Ja we laten hem zelf komen voor de flessen, want hij heeft wel honger na een paar uurtjes, maar hij drinkt alsnog kleine beetjes.

  Er pap van maken hebben we ook wel geprobeerd maar hij stapt de lepel echt nog niet. Zijn mond gaat niet open en hij drukt alleen zijn tong naar buiten. Dus dat gaat eerder zijn hele gezicht over ipv in de mond haha.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct