Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ovulatie test 2x positief en 1 negatieve dag ertussen.

 • Auteur
  Berichten
 • #10447316

  Hoihoi..

  Ik heb 10 mei een ovutest gedaan en deze was positief (Een smiley van clearblue advanced). 2 dagen later was de smiley weg en dacht gewoon, laat ik de test nog eens doen. Deze gaf toen een rondje aan, dus negatief. Nu heb ik vanmiddag weer een test gedaan en weer kreeg ik een smiley. Wat wil dit nu zeggen? Ik lees namelijk dat het zo kan zijn dat een blijvende positieve ovutest ook kan wijzen op een zwangerschap. 


  KarenvV
  Bijdrager
  #10447339 Quote

  Een positieve ovulatietest kan inderdaad wijzen op een zwangerschap. Ik heb dat al 2 keer gehad. Maar in jouw geval lijkt me dat nog wat vroeg, aangezien het ongeveer een week duurt voordat het vruchtje zich innestelt in de baarmoeder. Want dan pas gaat je lichaam het hormoon aanmaken waar de ovulatietest en zwangerschapstest op reageert. En dan duurt het nog even voordat er voldoende hormonen zijn dat de test ook echt uitslaat.

  #10447346 Quote

  Maar wat wil het dan zeggen dat ik 1x positief test, aantal dagen later negatief en dan dag later weer positief?


  KarenvV
  Bijdrager
  #10447370 Quote

  Ik heb weleens gehoord dat je 2 keer een eisprong kan hebben.

  Ik heb met ovulatietesten altijd getest tot hij weer negatief was. Daarna liet ik het rusten tot de tijd dat ik ongesteld zou worden. Dus heb er verder geen ervaring mee.

  #10447378 Quote

  Oke. Ik ga, als de smiley weg is, weer testen. En dan inderdaad wachten tot mijn menstruatie. Een vriendin zei dat ik morgen voor de zekerheid een zw test moet doen maar als ik zw zou zijn dan is het sowieso nog te vroeg om te testen, lijkt mij.


  Lewis
  Bijdrager
  #10447388 Quote

  Je lh piekt niet altijd 1 x kort. Soms heb je een meerdaags plateau of een dubbele piek. Google maar eens op LH piek of in het engels LH surge.

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen
  #10447389 Quote

  Dit betekent helemaal niets. Daarbij kan een ovulatietest idd positief zijn als je zwanger bent, maar dat ik echt pas rond NOD. Jij hebt net een eisprong gehad en als er al een bevruchting plaats heeft gevonden dan heeft de innesteling absoluut nog niet plaatsgevonden. Dat betekent dat je nog geen hcg aanmaakt en dus ook geen positieve zwangerschapstest kunt hebben

  #10447449 Quote

  Ik maak mezelf ook gewoon n beetje gek. Ik wacht mijn menstruatie gewoon af en dan zie ik wel. Thankyouuu

  #10448699 Quote

  Help.. ik weet het ben mezelf misschien gek aan t maken maar heb weer een ovutest gedaan vandaag. En jahoor, hij geeft nu hoge vruchtbaarheid aan (knipperende smiley op cb test). Wat moet ik hiermee? Ik heb eergisteren wel het gevoel gehad zwanger te zijn maar sinds gisteren tot nu niet meer. Volgens mijn app kalender moet ik de 28e ongesteld worden, dus nog 2 weken wachten.. zal ik wachten tot ik ongesteld word of bloed laten prikken bij de huisarts? 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct