Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ovulatie test weer donker?

 • Auteur
  Berichten

 • DjaDja
  Bijdrager
  #10191633

  Hi dames ūüėä Sinds deze maand gestart met ovulatie testen van sensi. Ik had vorige week donderdag een positieve na mijn idee, de streepjes waren exact dezelfde kleur. Wij gingen vrijdagochtend al om 6.30 weg naar ons weekendje weg en √©cht geen tijd gehad voor die tijd de testen. Dus het weekend gezellig gemaakt en natuurlijk met volle hoop dat mn eiersprong vrijdag/zaterdag was. Ik deel mijn ovulatie testen met een lieve schat die ik van hier ken ‚̧ԳŹ alleen was het streepje gister echt heel vaag, maar vanochtend weer donkerder (niet zo donker als de donderdag). Uiteraard test ik morgen gewoon normaals en ga even door tot mn ongesteldheid maar vind dit wel apart en ben benieuwd of we meer dames zijn die dit ook weleens hebben gehad?¬†


  FSZVDW
  Bijdrager
  #10191667 Quote

  Als de test streep net zo donker was of donkerder dan de controle streep is hij positief. Anders is die gewoon negatief. Je hebt altijd wel lh hormoon in je lichaam dus dat er een streepje staat is normaal. Ook word afgeraden om de ovu test met ochtendurine te doen omdat het lh hormoon dan zowieso hoog is in je urine ongeacht of je nou je ovuleerd of niet. Alle testen waarbij de test lijn dus lichter was dan de controle lijn kun je dus als negatief beschouwen. 

  Je kan eigenlijk ook stoppen met testen als je je lh piek hebt gevonden. Het hormoon heeft ook weer tijd nodig om af te nemen. Anders kun je misschien wel 3 positieve testen hebben terwijl je ei met de 2e dag al gesprongen is bijvoorbeeld. 

  Hopelijk is het raak! Ik zal voor je duimen!!


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10191730 Quote

  Niet mee eens FSZVDW, de gemiddelde piek duurt zo kort dat je kan stoppen met de eerste test. Maar uit onderzoek is gebleken dat een eisprong meestal plaatsvind op de laatste dag van je piek. En pieken kunnen tot wel 5 dagen duren, dus het kan zeker handig zijn om door te testen. Op het moment dat je ei springt krijgt het lichaam als het goed is een signaal dat het geen grote hoeveelheden LH meer hoeft te maken. Dat maakt het namelijk aan om de laatste groeispurt te geven voor het follikel dat uiteindelijk openbarst en het eitje loslaat (als het goed is).
  Behalve dat kan doortesten ook nog eens hormonale afwijkingen aan het licht brengen, zeker bij vrouwen met onregelmatige cycli. Ik heb soms wel 4 of 5 pieken in een cyclus gehad (ja echt, allemaal donkerder dan de controle lijn, en nee, niet met ochtendurine). Ik bleek PCOS te hebben, en daarbij komt het regelmatig voor dat vrouwen meer dan een piek in hun cyclus hebben. Als je wel een piek vindt in een regelmatige cyclus, maar die onwaarschijnlijk vroeg is (meer dan 18 dagen voor je verwachtte menstruatie) zou je ook door kunnen testen om te kijken of dat wel écht je ovulatie aanduidt. 
  Nou wil ik echt niet zeggen dat je elke cyclus van begin tot einde compleet onder de loupe moet gaan leggen, maar het kan dus wel degelijk nuttig zijn om een of twee keer door te testen. ūüėČ


  Kaboutertjexx
  Bijdrager
  #10191781 Quote

  Elsiejoy, ik heb een zeer onregelmatige cylcus (geef borstvoeding baby 9mnd), maar ik ben begonnen met ovutesten en ik dacht hem,mn ei, 2,5 week geleden al gehad te hebben. Heb wel doorgetest en mn testen zijn nu al 5 dagen positief… snap er niks meer van.

  Heb ik dan nu een eisprong? Mijn vorige menstruatie was 9 maart en daarvoor 2 februari… geef nu ook minder voedingen althand er zit meer tijd tussen dus ik dacht dat mn cyclus wel weer redelijk normaal  zou  moeten worden.

  Hoelang moet ik nog doortesten met die ovu? Iemand een idee?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct