Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ovulatiepijn?

 • Auteur
  Berichten

 • Deniiseeee
  Bijdrager
  #10270089

  Hallo allemaal,

  ik ben hier nieuw. Mijn vriend en ik proberen nu bijna een jaar zwanger te worden, helaas nog geen resultaat:(. 

  Vorige week vrijdag 22 november had ik vruchtbaar slijm, (juiste moment volgens cyclus) maar geen positieve ovulatietest. Doorgetest en voor zekerheid maar gewoon seks gehad. Gister (zaterdag 30 november) weer vruchtbaar slijm, en een positieve ovulatietest. Vandaag nog steeds positieve test(smiley).

  Nu heb ik alleen sinds vrijdagavond al krampjes in Mn buik en niet helemaal lekker in orde, na de test dacht ik oh nou dan zou dat t geweest zijn, maar sinds vanochtend zijn dit gigantische “felle” pijn scheuten / steken..  Kan dit ovulatiepijn zijn? En heeft iemand ervaring met meerdere keren vruchtbaar slijm? En hoe lang kan een ovulatietest positief blijven. 

  Ik herken dit allemaal niet van mn eerdere rondes. En merk dat het mij een beetje onzeker maakt dat het deze ronde allemaal zo “gek” is.. Dankjewel vast voor jullie reactie!


  Klijn
  Bijdrager
  #10270092 Quote

  Die steken herken ik zeker wel! Voordat ik besefte waar het vandaan kwam, heb ik wel eens overwogen om naar de huisarts te gaan omdat ik 1,5 dag zulke scherpe steken in de zijkant van mijn buik had… Dit was niet elke maand even heftig, maar soms dus echt heel naar!

  Hoe lang testen positief blijven, weet ik niet precies, maar in ieder geval niet zo lang. Je test met een ovulatietest de piek in een hormoon, die plaatsvindt vlak voor je ovulatie. Het woord zegt het al: het is een piek, dus van korte duur. Als je met een streepjestest werkt, zul je wellicht nog wel een zichtbaar streepje houden, maar echt positief zijn ze meestal hooguit een dag geloof ik.


  Deniiseeee
  Bijdrager
  #10270095 Quote

  Hey, 

  dankjewel voor je snelle reactie! Ja ik schrok er ook een beetje van, af en toe een hele felle pijnscheuten in de buurt van Mn eileider/baarmoeder. Nouja, waarschijnlijk hoort het er dus bij. Maar nog niet eerder gehad.

   

  Ik test met clearblue en nu dus al 2 dagen een smiley.. ook nooit eerder gehad haha.. 

   


  Ninaapie
  Bijdrager
  #10270099 Quote

  Ja, dat klinkt wel als ovulatie pijn inderdaad. Dat kan heel venijnig zijn. Op zich is het logisch. Dat eitje staat letterlijk een soort van op knappen in je eileider om los te komen en dat geeft veel spanning. Ik had het de ene maand wel en de andere maand totaal niet. Maar vervelend en pijnlijk kan het zeker zijn.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct