Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ovulatietest 21

 • Auteur
  Berichten
 • #10413827

  Hallo allemaal, 

  Ik ben vorige maand voor het eerst begonnen met ovulatietesten. Hij bouwde heel mooi op en ook netjes weer af. Deze maand begon ik afgelopen maandag met testen die was negatief..De volgende ochtend (dinsdag) had ik ineens een dikke vette knaller! Ik had in de ochtend en in de avond getest allebei vet positief.  Vandaag weer opnieuw getest en ik krijg weer een positieve test. Ik snap er niks meer van. Wanneer zal mijn eitje dan springen? 

  We hebben het afgelopen zondagavond en gisteravond (dag van eerste positieve ovulatietest) gezellig gemaakt en vanavond willen we het ook weer gezellig maken. Dat zal wel genoeg zijn toch?

  Iemand ervaring? Xxx


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10413833 Quote

  Het is heel normaal als je ovulatietest 1-2 dagen positief is, maar kan zelfs wel tot een dag of 5 positief blijven (dat is wel meer uitzondering dan regel). Met LH geeft je lijf dat laatste zetje om een eitje te laten springen, en bij sommige vrouwen is een korte piek genoeg, bij anderen duurt het iets langer, maar verreweg de meeste vrouwen zullen hooguit 2 dagen achter elkaar positief testen, en zullen dus binnen 24-48 uur na de eerste positieve test hun eisprong hebben. Duurt je piek langer, dan is de kans ook groot dat je eitje pas wat later springt, maar voor verreweg de meeste vrouwen is er geen reden om langer door te testen, want je eitje zal nu zeer waarschijnlijk snel gaan springen. Zaad kan best een tijdje overleven, dus in principe is het niet nodig om het vanavond nogmaals gezellig te maken, al kan het natuurlijk ook geen kwaad om het vanavond of de komende paar dagen nog gezellig te maken. (In principe zeggen ze wel dat de zaadkwaliteit optimaal is bij om de dag, maar als het een paar keer wat vaker of juist wat minder vaak is zal dat echt niet veel uitmaken.)


  Azzz
  Bijdrager
  #10413834 Quote

  Wanneer je knal rood hebt is de bedoeling dat je eispong tussen de 35/24 uur plaats vind als je 5 dagen lang positief hebt zal ik effen en zwangerschap test doen want deze testen reageert ook op zwangerschap hormonen succes nog


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10413844 Quote

  @Azzz, dat is niet waar, wel kan je LH productie overhoop raken door een zwangerschap, en je dus tijdens een zwangerschap een positieve  kan test hebben met een ovulatietest. Het is ook heel goed mogelijk om wel positief te testen met een zwangerschapstest en negatief met een ovulatietest.


  CoVo
  Bijdrager
  #10413848 Quote

  Klopt wel hoor, een ovulatietest slaat (over het algemeen) ook aan op HCG. Even googlen. 😊

  Kan idd geen kwaad om vandaag of morgen nog even gezellig te maken!

  #10413872 Quote

  Dankjewel voor jullie reacties!😇

   

  Welke dagen denken jullie dat het beste is om te klussen? Op de dag van de positieve test en de dag erna? Of juist dag voor de positieve test en op de dag van de positieve test? 

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  CoVo
  Bijdrager
  #10413905 Quote

  Ik zelf zou vanavond nog een keer een leuke avond hebben, en het daarna loslaten. Maar doe vooral wat voor jullie het fijnst voelt 👍
  Succes komende maand!


  Azzz
  Bijdrager
  #10413938 Quote

  Staat ook op de verpakking hoor als je achter elkaar knal rood hebt kan het ook zwangerschap hormonen zijn en heb dat wel vaker gehoord dus niet iets dat ik verzin ofzo


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10414019 Quote

  @Azzz, ik zeg ook niet dat het niet voor kan komen tijdens de zwangerschap, maar gezien je tijdens de zwangerschap wisselend wel en niet positief kan testen met een ovulatietest terwijl je wel een stijgende lijn ziet op een zwangerschapstest lijkt me de uitleg niet helemaal te kloppen. Maar op internet lees ik hierover ook wisselende verhalen.
  Hoe dan ook, als je zeker weet dat je niet zwanger kan zijn kan je alsnog langere tijd positief testen met een ovulatietest, maar dat geldt maar voor een klein deel van de vrouwen die dit vrijwel altijd zullen hebben, de overgrote meerderheid van de vrouwen zal dit nooit meemaken (tenzij ze op dat moment zwanger is). Als je meerdere dagen positief test is het geen gek idee om een zwangerschap uit te sluiten als je dat nog niet gedaan had. 😉

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct