Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ovulatietest en temperaturen

 • Auteur
  Berichten
 • #10146937

  Hoi dames,

  Ik heb fors overgewicht, bmi ongeveer 40. Hier ben ik mee bezig om gewicht te verliezen. Alleen onze kinderwens is zo groot dat ik sinds augustus ben gestopt met de pil. Daarna cycli van 29, 30, 25 en 28 dagen. Deze vorige cycli regelmatig gewone ovulatietesten gebruikt maar nooit een duidelijke piek zichtbaar. Sinds deze maand ovulatietesten van Clearblue gebruikt en ben ik gestart met temperaturen (thermometer 1 cijfer achter de komma en rectaal). 

  Nu was er op dag 14 en 15 een smiley. Daarna weer het lege cirkeltje. Echter vandaag op dag 17 nog geen duidelijke stijgende piek in temperatuur gezien. Dag 11 temp was 36,4, dag 12 temp was 36,3, dag 13 temp was 36,4, dag 14-16 temp was 36,5 en vandaag was de temp 36,6.

  Iemand enig idee hoe dit kan?

  Zou LH wel wordt aangemaakt maar het eitje niet rijpt/springt en geen progesteron daarom mijn temperatuur niet stijgt. Alhoewel aan het begin van mijn menstruatie de temperatuur snel daalde van 36,8 naar 36,5.

  Sinds het begin maak ik me zorgen dat het door mijn overgewicht niet zal lukken. De angst dat we misschien geen kinderen kunnen krijgen is soms zo groot dat het me onzeker maakt. Ben wel al 10 kilo afgevallen, maar ik heb nog een lange weg te gaan.

  Liefs,

   

   

   


  mamasaurus
  Bijdrager
  #10147087 Quote

  Wat vervelend te horen dat dit je zo onzeker maakt. Ik zou het zeker even overleggen met je huisarts om hier wat extra hulp/ondersteuning in te krijgen. Je geeft ook aan dat je aan het afvallen bent, dit kan ook een grote rol spelen in het hebben van een regelmatige eisprong. Ik zou zeker even naar de huisarts gaan zodat het je meer duidelijkheid of zekerheid geeft. Heel veel geluk en ik hoop natuurlijk dat jullie kinderwens snel gerealiseerd mag worden. 

  #10147167 Quote

  Heel erg bedankt voor je reactie. Daar willen we alleen eigenlijk nog mee wachten. Eerst nog iets gewicht kwijt raken. Dit zullen ze waarschijnlijk toch overal adviseren.

  Vanochtend was mijn temperatuur 36,8. Tegenover 36,5 gisteren. Zou ik dan toch mijn eisprong eergisteren hebben gehad? 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct