Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ovulatietesten

 • Auteur
  Berichten

 • MilaMila
  Bijdrager
  #10318598

  Wij zijn nu bijna een jaar en 2 miskramen verder voor n 2e kindje, en ga nu weer ovutesten proberen. 1x eerder gedaan en toen had ik de meest donkere streep op dag 16 en die cyclus duurde 23 dagen.. sinds de miskraam heb ik geen cyclus meer van 27 dagen maar 23-25 dagen. Ik twijfel of ik een korte lh piek had of geen ovulatie. Vind die testen wel irritant ivm weinig mogen drinken. Heeft iemand tips voor gebruik, en ervaring met korte cycli /korte luteale fase?

  #10318604 Quote

  Als je een korte lh piek hebt dan kan je het beste in de ochtend en avond een ovu test doen 


  MilaMila
  Bijdrager
  #10318610 Quote

  Thnx Girafje, ga ik doen. Maar hoe gaat dat dan met drinken, vorige keer deed ik de test om 12 uur en dan dronk ik smorgens minder, maar als ik savonds ook n test doe.. Haha dan heb ik op n gegeven moment flink dorst. Of maakt t niet zoveel uit hoeveel ik drink?


  Klijn
  Bijdrager
  #10318627 Quote

  Het gaat vooral om dat je niet té veel drinkt, en dat het voor elke test ongeveer gelijk is. Het advies op het doosje is geloof ik om 2 uur vooraf niets te drinken, maar als je dan 2 keer op een dag test is dat wel veel. Ik zou me in die 2 uur wel bewust zijn van het drinken, en wat minder drinken dan je ander misschien zou doen. Je wil je urine niet te veel verdunnen, want dan kan het zijn dat de test het hormoon niet goed oppikt. Geen grote bak koffie of thee, geen heel flesje water achterover slaan, etc. Maar als je dorst hebt, neem gerust een klein glaasje drinken, of zelfs een paar slokken als je het toch zo min mogelijk wilt houden!


  MilaMila
  Bijdrager
  #10318670 Quote

  Thnx Klijn! Ik hoop op een positief resultaat!

  #10318695 Quote

  Je mag wel drinken maar niet overdreven veel

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  LisB
  Bijdrager
  #10318741 Quote

  Bij die van CB maakt het niet uit volgens mij


  Kersencake
  Bijdrager
  #10318788 Quote

  Hoi, helaas zit ik in een vergelijkbare situatie. Nu ook een jaar bezig voor 2e kindje, met een miskraam halverwege. Sinds de miskraam is mijn cyclus een loopje met me aan het nemen. Eerste ronde netjes een ei op dag 14, maar wel 6 dagen later weer ongesteld. Inmiddels heb ik een cyclus van 26 dagen, maar met mn ei op dag 18. Gekmakend! Bovenop de onzekerheid van het zwanger worden is het elke maand weer een verrassing wat mn cyclus doet, erg vermoeiend. 

  Ik heb geen tips, behalve de geruststelling dat je ook met een korte lf gewoon zwanger kunt raken. Je kunt tarwekiemolie proberen, of vitex om de lf te verlengen. 

  #10318802 Quote

  Is er ook iets waarmee je je cyclus kan verkorten?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct