Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ovulatietesten (extra gevoelig) ervaring…

 • Auteur
  Berichten

 • MCVDH
  Bijdrager
  #10243976

  Hi iedereen! 

  15 Augustus ben ik gestopt met de pil en tot op heden nog geen menstruatie gehad. Wel een ontdekkingsbloeding en een spotting rond 29-29 Augustus. 

  vanaf 18 Augustus ovulatietesten gebruikt (30miu/ml), op 6 September wordt deze positief tot en met 10 September. Helaas zijn die testen op en heb nog een paar liggen van 10miu/ml (extra gevoelig lijkt mij). Ook deze is positief.. En dan ook allemaal veel donkerder dan de controle lijn niet gelijkwaardig aan maar echt knal paars.

  Heeft iemand ervaring met zoveel dagen positieve ovulatietest? En met de extra gevoelige testen?

   

  PS. zwangerschapstest negatief.. (gister 10 September). 

   

  Liefs, Manon. 


  WilKindje
  Bijdrager
  #10243980 Quote

  Ik zou lekker even geduld hebben tot je eerste echte menstruatie geweest is, 15-08 gestopt met de pil 18-08 ovulatietesten? Dan zat je midden in je onttrekkingsbloeding? Zelfs als je meteen een normale cyclus hebt dan ben je nog niet eens een maand van de pil.. laat je lichaam eerst even wennen aan functioneren zonder pil en maak het regelmatig gezellig, ik ben pas na 6 maanden aan ovulatietesten begonnen.. houd in je hoofd dat het wel tot een jaar kan duren na het stoppen met de pil dat je zwanger word en dat dit “normaal” is.. en het klinkt alsof je de gevoelige ovulatietesten dus sowieso niet moet doen, ik had op sommige ook altijd een streepje laatstaan op super gevoelige. Gewoon die andere weer halen en als je zolang wilt testen zorgen dat je er genoeg hebt. 

  Begreip me niet verkeerd ik hoop heel erg voor je dat je snel zwanger bent maar het lijkt me een beetje obsessief nu al, en geloof me zodra je eenmaal je ovulatie gevonden hebt en er moet geklust worden zit het mannetje hier niet altijd op te wachten en krijg je stress, kijk het eerst gewoon eens een tijdje aan wat je lijf doet en leer je lichaam kennen zonder al die testen.


  Mommytobeeeeee
  Bijdrager
  #10243991 Quote

  Toen ik in juni stopte met de pil bij een doorbraakbloeding. Kreeg ik pas 38 dagen erna mijn eerste menstruatie. Ben toen meteen begonnen met ovulatietesten van sensitest. De sensitest Pro. 

  Heb op dag 39 en dag 40 pas een positieve ovulatietest gehad. En wacht nu op mijn menstruatie of positieve zwangerschapstest. 

  Ik moest 38 dagen wachten op mijn eerste menstruatie maat sommigen wachten wel 3 maand. Zou pas na die eerste echte menstruatie beginnen met ovulatietesten. Maar als je wel al wilt beginnen zou ik gewoon elke dag testen en als hij echt donkerder is als de controle lijn dan is hij pas positief he. Waren al die testen de test streep donkerder als de controle lijn? 


  MCVDH
  Bijdrager
  #10243994 Quote

  @Wilkindje, 

   

  dankje voor je reactie! ik snap dat het obesessief overkomt. Het is voor mij alleen niet de eerste ronde. Destijds direct na het stoppen met de pil zwanger geworden en dat is een miskraam geworden. De ontrekkingsbloeding duurde maar 2 dagen. Vandaar dat ik meteen ben begonnen. 

   

  @KKKK 

  dankje voor je reactie!! 

  Zoals hierboven ook beschreven ben ik de vorige keer ook meteen na het stoppen van de pil zwanger geworden wat helaas uitliep in een miskraam. (we hebben het destijds ook even op een lager pitje gezet want het was niet de enige miskraam die we hebben gehad vandaar dat ik weer aan de pil ben gegaan). 

  De streep is absoluut donkerder dan de controlelijn.

   


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10244046 Quote

  Ik zou niet de extra gevoelige ovulatietesten gebruiken. Die zijn alleen voor vrouwen die relatief weinig LH aanmaken, en met de normale testen hun piek niet (goed) kunnen vinden. De meeste vrouwen maken echter zoveel LH aan dat je met een extra gevoelige test om de haverklap positief kan testen, terwijl het eigenlijk niet je piek is. Met minder gevoelige testen kan je dan waarschijnlijk veel beter je piek bepalen. Pas als je met normale testen merkt dat je geen piek kan vinden zou ik weer met extra gevoelige testen gaan werken. 
  En tsja, lekker zelf weten natuurlijk of je meteen ovulatietesten of iets wilt gaan gebruiken. Het is natuurlijk ook zonde als je er na 6 maanden pas achter komt dat je er telkens naast hebt gezeten. Wij gebruikten ze overigens ook niet om te bepalen wanneer we seks moesten hebben (deden we toch wel vaak genoeg) maar vooral om mijn NOD te helpen bepalen met een onregelmatige cyclus. 


  MCVDH
  Bijdrager
  #10244121 Quote

  Hi ElsieJoy, 

   

  dankje voor je reactie! Ik heb het ook meer gebruikt om te kijken hoe m’n cyclus loopt! Zojuist 2 zwangerschapstesten gedaan.. beiden (heel licht) positief! … 

   

  Lees ook: Wanneer ben ik vruchtbaar? - Handige rekentool

  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10244131 Quote

  Hmmm, dat kan natuurlijk ook nog de reden zijn van je positieve ovulatietesten natuurlijk. Haha, alvast voorzichtig gefeliciteerd! Hopelijk mag het deze keer wel goed gaan. 🙂

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct