Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ovulatietesten met complexe achtergrond

 • Auteur
  Berichten

 • Lisjaa
  Bijdrager
  #10218770

  Goedenavond allemaal! 
  Vorig jaar ben ik bevallen van mijn eerste kindje, ondanks dat mijn genen (zeer vroege overgang) en extreme behandelingen tegen kanker (chemo, bestraling, operaties wat zou hebben moeten leiden tot onvruchtbaarheid, heb veel hormoonproblemen hierdoor). Ik was toevallig vanwege hormoononderzoeken een tijd verplicht met de pil gestopt en we hebben geen verdere bescherming gebruikt, omdat we supergraag een kleine wilden, maar dat eigenlijk niet meer zou “kunnen”. Ik ben in die tijd ook niet ongesteld geweest en ben er absoluut niet mee bezig geweest, dus het is echt een wonder.
  Omdat mijn “klok tikt” vanwege bovenstaande redenen, willen we het liefst zo snel mogelijk een tweede (en laatste) kindje. Omdat ik over het algemeen niet ongesteld wordt en heel soms absurd kort of lang (lees: ben hele maand juni ongesteld geweest ondanks anticonceptie en heb de Provera gekregen om het te stoppen), kan ik van mijn (bijna onbestaande) cyclus niet afleiden wanneer ik mijn ovulatietesten zou moeten doen. 
  Aangezien ik de maand juni deze lange ongesteldheid heb gehad, ben ik ongeveer een week erna gestart met ovulatietesten. Nu snap ik niet helemaal hoe dit precies werkt. Ik begrijp dat een licht streepje negatief is, maar kunnen deze streepjes gewoon weken/maanden zo licht blijven? Of betekent het iets dat ze naar mijn idee toch donkerder worden? Ik zou het superfijn vinden als een van jullie misschien begrijpt of ik nu een donkerdere streep zou moeten gaan verwachten, of dat het eigenlijk niets zegt. Hebben jullie buiten de periode van de eisprong om gewoon helemaal geen tweede streep? 

  Hartstikke bedankt voor het lezen van dit veel te lange verhaal. Ik hoop dat iemand mij een beetje kan helpen! 


  Lisjaa
  Bijdrager
  #10218771 Quote

  Oeps, hier is die!


  Dako
  Bijdrager
  #10218824 Quote

  Ik denk dat de donkere streep er een dezer dagen wel aan zit te komen ! Ik heb deze strepen vaak een paar dagen voor mijn ovulatie.


  Lisjaa
  Bijdrager
  #10219090 Quote

  Gisteren en vandaag werden ze weer lichter. Maar gewoon even doortesten denk ik dan! 


  Lisjaa
  Bijdrager
  #10219091 Quote

  Gisteren en vandaag werden ze weer lichter. Maar gewoon even doortesten denk ik dan! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct