Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Ovulatietesten, welk moment op de dag?

 • Auteur
  Berichten

 • Annabella Bloem
  Bijdrager
  #10333032

  Beste allemaal,

  ik ben nu 2 maanden gestopt met de pil en zit in mijn 2e cyclus om zwanger te worden. Ik gebruik de smiley testen van CB met een vaste smiley of leeg rondje. Ik heb deze gekozen, omdat ik streepjes interpreteren toch wat lastig vond. Maar toch twijfel ik soms ook aan de CB test. 
  Vorige maand ben ik op tijd begonnen met dagelijks testen, met ochtendurine (zoals vermeld bij Cb). Ik testte in de ochtend negatief en in de middag kreeg ik krampen en hoofdpijn en besloot nogmaals te testen; positief. Maar toen ik de test strip zag, vond ik de streep niet heel overduidelijk donker. Dit geeft dan toch weer ruimte voor interpretatie. 
  Heb gelezen dat het juist beter is om NIET met ochtendurine Te testen, dus deze cyclus test ik met mijn 2e urine van de dag. Ik dacht dat ik nodig moest, maar het was toch een kort plasje. Kreeg geen foutmelding, maar een positieve ovulatie test. Volgens mij berekeningen zou mijn ovulatie over 2 dagen zijn, dus dit zou kunnen kloppen. Maar ik vertrouwde het niet helemaal, dus net weer een test gedaan en nu test ik negatief. Wel water gedronken voorafgaand aan testen. 
  Ik wil graag vertrouwen op deze testen, maar ik merk dat er toch ruimte is voor eigen interpretatie en foutjes. Herkent iemand dit?

  ik werk zelf onregelmatig (dag-, avond- en nachtdiensten) dus elke dag op hetzelfde tijdstip testen gaat helaas niet. Zou het onregelmatig testen zoveel invloed hebben op de betrouwbaarheid en dus uitkomst van de ovulatietesten?

  ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen. 
  groetjes A.

  #10333033 Quote

  Had ik vorige maand ook de streep was duidelijk lichter maar gaf wel een smiley de dag daarna een knal test maar je moet bij cb niet naar de streepjes kijken daarvoor heb je de smiley 


  Evimetbaby
  Bijdrager
  #10333038 Quote

  Ik werk ook onregelmatig..

  Ik hou al tijden een app bij, dus weet altijd ongeveer me eisprong.

  Ik testte wel met streepjes, sensitest puur omdat ik de CB gewoon echt te duur vond🙈

  Toch altijd een duidelijke streep kunnen vinden. Testte voor het slapen gaan. Je ziet niet duidelijk een hele donkere streep, maar wel een streep die donkerder is dan de rest, dus was voor mij duidelijk

  #10333042 Quote

  Ik test altijd in de ochtend maar de streep was toch echt niet even donker maar wel een smiley maar gelukkig de dag erna wel een knal test 


  Annabella Bloem
  Bijdrager
  #10333068 Quote

  Bedankt voor jullie snelle en uitgebreide reacties, erg lief!

  @evimetbabie

  ja CB is wel duur, dat vind ik ook. Als dit nog maanden zo door moet gaan, stap ik wellicht wel over. 
  Maar jij testte dus wel altijd op hetzelde tijdstip als ik het goed lees?

   

  @girafje

  Klopt idd. Het was ook niet m’n bedoeling om naar de streepjes te kijken, maar met het verwijderen viel het me op en het liet me ineens twijfelen. 
  maar jij test dus wel met ochtendurine ook? Ik had namelijk gelezen dat je LH piek vaak pas vanaf de ochtend begint, dus als je dan je ochtendurine test, kan deze nog negatief zijn omdat dit eigenlijk urine van de nacht is. 

  #10333071 Quote

  Bij cb staat dat het niet uitmaakt als het maar elke dag rond dezelfde tijd is en in de ochtend vind ik wel zo makkelijk dan kan ik het ook niet meer vergeten en dan hoef ik er ook niet aan te denken dat ik niet teveel mag drinken voor de test 

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Ilpa
  Bijdrager
  #10333080 Quote

  ..


  Annabella Bloem
  Bijdrager
  #10333554 Quote

  @girafje:

  ja, ik heb ook besloten om weer elke ochtend met ochtendurine te testen vanaf de week dat ik mijn ovulatie kan verwachten. 

  @gebruiker…

  klopt idd. Ik ga nu testen met ochtendurine, dat lijkt me het meest regelmatig. Omdat m’n menstruatie niet exact 28 dagen is, afgelopen maand 27, test ik soms een dag eerder, zodat ik zeker weet dat ik m’n ovulatie niet mis.

  gefeliciteerd met je zwangerschap 🙂 wat fijn dat het toch gelukt is uiteindelijk 

  #10333744 Quote

  Heel veel succes!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct