Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Oxytocine Schade

 • Auteur
  Berichten

 • Babetje
  Bijdrager
  #10361888

  Is er iemand bekend met de term ‘oxytocine schade’ bij volwassenen? 

  Kan dit gemeten worden of hoe wordt de diagnose gesteld en welke behandelingen zijn er? Waar kan je terecht? Relatief weinig info over te vinden, dat wat ik vind kom ik (nog) niet uit. 


  Dpl
  Bijdrager
  #10361930 Quote

  Oxytocine schade is een zeer omstreden diagnose, die alleen door ‘alternatieve’ behandelaars wordt gesteld. De symptomen zijn zeer algemeen, en zeker als je bij baby’s kijkt zijn het vaak dingen die sowieso heel veel bij baby’s voorkomen. Daarbij levert het stellen van de diagnose voor degene die dat doet ook meteen reden om te behandelen op, en dus een financiële prikkel. 

  Wil je vertellen waarom je denkt aan oxytocine schade? Waar heb je last van?


  Babetje
  Bijdrager
  #10362061 Quote

  De klachten die ik heb zou je één op één kunnen leggen met de symptomen van oxytocine schade en zijn van vlak nadat ik synthetische oxytocine toegediend heb gekregen. Na twee jaar lang reguliere zorg (met flink doorvragen) en zoeken kwam ik per toeval op deze term. 

  Ik hoop hier eigenlijk op ervaringen van anderen…


  Dpl
  Bijdrager
  #10362088 Quote

  Wat vervelend dat je er al zo lang last van hebt en bij de reguliere zorg weinig gehoor vindt (tenminste, dat lees ik zo?)! Ervaring kan ik je helaas niet mee helpen. Hopelijk wel iets meer informatie waarmee je verder op weg kunt.

  Ik ga er vanuit dat je de oxytocine tijdens je bevalling toegediend hebt gekregen? Veel van de symptomen die bij oxytocine schade genoemd worden, kunnen ook heel goed komen door de veranderde hormonen na je zwangerschap en de veranderingen in je leven door het krijgen van een kind. Dat maakt het, vind ik, erg lastig om te beoordelen of er nou echt een gevolg is van de oxytocine of dat er toch andere factoren een rol spelen.

  Als behandeling wordt je ‘ontstoord’. Wat dat precies inhoudt weet ik niet. Het wordt gedaan door een homeopaat. Misschien kan je er zo wat meer informatie over vinden? 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct