Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Paniek Als Zusje Huilt

 • Auteur
  Berichten
 • #10533402

  Hallo allemaal,

  Wie heeft er ervaring met het volgende:

  Onze zoon (2,5) schiet in de paniek als zijn zusje (8mnd) huilt/krijst. Dit is zeker te herleiden tot de eerste 3 maanden met zijn zusje die toen veel huilde door de verborgen reflux en ze zo’n 8u per dag huilde.
  Maar hoewel het dus al 5maanden goed gaat met zijn zusje, blijft hij het als heel heftig ervaren ondanks dat we steeds hem rustig uitleggen dat alles nu oké is of hem bijv betrekken bij het troosten.
  we willen er wel iets mee zonder het onnodig groot te maken maar hebben geen idee wát?

  De frequentie van de paniek is overigens al veel minder maar als het gebeurt heeft hij daar weer een paar dagen last van/mee bezig. Herhaalt dan bijv het zinnetje wat wij gebruiken regelmatig “alle baby’s huilen want ze kunnen nog niet praten. Dat is oke. Papa en mama zorgen voor zusje als ze huilt”.

  Iemand ideeën?


  koffie
  Bijdrager
  #10533408 Quote

  Ons zoontje deed het ook. Heel zielig, hij vond het echt “eng” ofzo.Maar na een aantal maanden was het geen angst meer, maar werdtie meer boos en gingdie haar slaan. Of hij duwde haar om en als ze dan ging huilen dan ging hij standje harder huilen
  Toen iedere keer gezegd dattie niet mee hoeft te gaan doen als zijn zusje huilt en juist wat strenger erop geweest. Nu doet hij het alleen nog als hij erg moe / overprikkeld is.. wat logisch is want alles komt dan harder binnen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct