Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Paniek

 • Auteur
  Berichten

 • Inie Maa
  Bijdrager
  #10081206

  Hoi allemaal, hoop dat iemand hier mij kan helpen. Weet sinds vorige week dat ik zwanger ben. Gister erge buikkrampen en bruine afscheiding, nu gewoon weer wit (sorry). Ik heb nog steeds krampen in mijn rechterzij en ook aan de rugzijde van mijn rechterkant. Allemaal aan de onderkant. Volgens VK afwachten maar ik heb behoefte aan positieve verhalen aangezien alle kwaaltjes aan 1 kant zijn. Ben nu 5 wk.


  xMILA
  Bijdrager
  #10081230 Quote

  Hoi!

  vorig week was ik ook 5 weken zwanger. Ik heb ook bruine afscheiding gehad. Ook echt helderrood zelfs. Soms met krampjes en soms weer niet. Als het niet echt veel is (alleen bij afvegen) hoef je je denk ik niet veel zorgen om te maken. Omdat ik me zorgen ging maken ging ik naar de verloskundige voor een echo, en alles was gewoon goed! Rond deze weken schijnt het normaal te zijn.

  Natuurlijk ervaart iedereen het anders, bij de een is het normaal bij de ander weer niet. Als je echt begint te stressen, of het word meer, bel dan gewoon weer de verloskundige weer op. Daar zijn ze voor toch?

  Succes Inie Maa 
  Liefs


  Kr
  Bijdrager
  #10081232 Quote

  Hoi

  Ik heb eenmaal bruine afscheiding gehad en erna rood… continu zonder pauze.. 

  Dit was dus foute boel.. Ik wist dit ook direct doordat ik bleef bloeden en erge menstruatiekrampen had.. sorry geen positief verhaal maar misschien wel een duidelijk verhaal dat het zo is wanneer het slecht gaat. 

  Ik hoop dat het zo blijft bij je.. Ik ben nu weer zwanger en heb ook echt krampen (die lijken op menstruatie) Maar geen bloed het laat mij ook schrikken maar het hoort ook bij zwanger zijn..

  Mijn mening is zonder het bloed heb je heel veel kans dat het goed is! 

  Succes!!! 🍀

  #10081234 Quote

  Hoi meis!

  Ik herken je kwaaltjes super goed. En ook ik maakte mij zorgen, dacht zelfs, nou dit is een buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Vol overtuiging naar de huisarts, echo laten maken. Wat schijnt; tijdens die periode blijft het gele lichaampje in je eierstok zitten, dit geeft voeding aan het vruchtje om zich verder te ontwikkelen, welke zich dus heeft ingenesteld in de baarmoeder. Soms kan dat dus krampen geven en steken. Sommige meiden voelen dit dus zitten ( vaak vrouwen die hun lichaam goed aanvoelen/kennen ). Ik voelde dit dus heel goed zitten (bij beide zwangerschappen). 

  Het zijn soms van die nare steken en soms voel je het wel is in je bovenbeen en inderdaad krampen in je onderrug! 

  Ook ik had afscheiding, bruin en zelfs paar keer lichte druppeltjes bloed in mijn ondergoed. 

  Ik heb nu 2 gezonde kindertjes! Was niks aan de hand. Ik begrijp je helemaal hoor. Alles is nieuw en je weet niet wat je allemaal overkomt. Alles wat je voelt is onbekend en je weet natuurlijk niet wat goed en niet goed is. 

  Om even terug te komen op de klachten wat je echt aan 1 zijde hebt, ik had dat dus ook. Rechts voelde ik alles, en links totaal niks. 

  Probeer te vertrouwen op je lichaam. Klinkt makkelijk ik weet het.. mocht je nou echt even gerustgesteld willen worden dmv een echo, dan zou je het aan je vk moeten vragen. Maar weet iig dat deze klachten vaker voor komen!

  Trouwens helemaal vergeten te zeggen; gefeliciteerd met je zwangerschap!

  Xx


  Mereldv
  Bijdrager
  #10081238 Quote

  Donut worry 😊 is heel normaal

   

  Normaal komt er een eitje en hop die word verwaarloosd en afgestoten en nu moet het zich ineens in heel veel verdelen en tot een inimini baby uitgroeien.. Dat gaat gepaard met heel wat krampen, afscheiding en ellende! Maaar alles komt vast goed!! Hier heb ik het ook gehad en nu heb ik een mooie zoon van bijna een jaar!

  En maak je je echt veel zorgen gewoon aangeven en misschien kun je een echo krijgen! En anders gewoon in de avonduren na de hap bellen daar doen ze het misschien sneller 🤣


  Inie Maa
  Bijdrager
  #10081265 Quote

  Dank jullie wel! Doet me goed. Blijft spannend helaas. Zonet weer bruine afscheiding gehad. Wellicht bel ik morgen weer een keer maar ben bang dat ze met vijf week toch niet zo veel kunnen zien, en als het er uit moet gaan komt het er vast jammergenoeg toch wel uit. Wachten op de eerste echo duurt lang, nog twee week, bah.

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct