Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Paniekmoment baby 9 weken

 • Auteur
  Berichten

 • Beccie
  Bijdrager
  #10165988

  Hoi allemaal, mijn zoontje is nu 9 weken oud. Sinds 1,5 week heeft hij bijna iedere dag een “paniekmoment” dit is soms smiddags en soms savonds. Hij heeft dan zijn flesje gehad, netjes geboerd, nog even geknuffeld en lekker zijn bed in. Vervolgens is een poos (circa 30 minuten) stil dus dan verwacht je dat hij slaapt.. en dan vervolgens begint hij ineens heel hard te huilen/krijsen en is hij helemaal in paniek. Hij overstrekt zichzelf dan continu en is niet stil te krijgen. Het is echt heel zielig! Hij word dan helemaal warm en klammig en is echt overstuur. vaak duurt dit ruim een uur voordat we dan eindelijk na heel veel knuffelen/wiegen/zingen etc. hem weer in slaap hebben. (Meestal dan in onze armen) dan leggen we hem voorzichtig in zijn bedje en slaapt hij nog een poos door. Vaak moet ik hem dan op den duur weer wakker maken voor zijn volgende flesje..  de afgelopen 4 dagen heeft hij iedere dag wel zo een paniekmoment gehad en dan gaat bet vervolgens weer een aantal fles/slaapmomenten goed. we kunnen ook geen aanleiding bedenken waarom dit gebeurd, dus vandaar hier mijn verhaal. Zijn er moeders die dit herkennen of misschien goed bedoelde tips/adviezen hebben. Of zou ik toch eens langs de huisarts moeten? We leggen hem ook ruim optijd in zijn bed zodat hij niet overprikkeld zijn bed in gaat, meestal vanaf het moment van wakker worden tot hij weer in zijn bed ligt is max. 45/60 minuten.

  Alvast bedankt voor jullie reacties. X beccie

  #10165990 Quote

  Miss krampen? Dat hij even momentje doormaakt dat zijn darmen weer wat volwassener worden. Of gewoon een berucht sprongetje zijn de eerste dingen die ik denk. Succes ermee nooit leuk 😘


  Zeeuwsmeisje
  Bijdrager
  #10165996 Quote

  Zou idd goed krampjes kunnen zijn of een sprongetje. Kleine baby’s zijn vaak aan het begin van de avond onrustig. Ik heb met mijn dochter ook urenlang rondgelopen/gewiegd toen ze zo klein was. De avonden kunnen heel pittig zijn. Hoort er gewoon bij. Gaat wel weer over, en dan komt het volgende sprongetje. T is altijd wat 😉 Ik zou me er niet te druk om maken, zelf rustig blijven en zo goed mogelijk je kindje kalmeren! 


  Mimamama
  Bijdrager
  #10166018 Quote

  Ja dat is heel herkenbaar, hier is dat ook vaste prik geweest. Het gaat nu weer beter en hij is ruim 14 weken oud nu.

  Wat hier hielp is hem eerst dan flesje te geven(voor het onrustige moment) en daarna lekker in bad, dan ontspande hij, werd er lekker moe van en kon dan heerlijk slapen. En dit ritueel doen we nog steeds. En als we een keer geen badje doen s’avonds dan is hij meteen onrustiger.

  #10166062 Quote

  Ik zou eens naar een osteopaat gaan. Onze dochter wilde niet in haar eigen bed slapen, continue huilen en overstrekken zodra ze het matras aanraakte. We zijn er nu 2x geweest… een man met gouden handen, een wereld van verschil. 

  Baat het niet dan schaat het niet. 

  Succes! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct