Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Pannenkoeken

 • Auteur
  Berichten
 • #10559766

  Hallo

  mijn zoon is nu 9 maand en wou graag met hem naar het pannenkoekenhuis, nu is mijn vraag mag hij eigenlijk wel pannenkoeken , kan nergens echt duidelijk er iets over vinden , en zo ja hoe groot moeten de stukken dan zijn ?


  Lizzyfrizzy
  Bijdrager
  #10559767 Quote

  Hoe eet hij verder? Brood/avondeten etc gaan gewoon goed?
  Dan kan het geen kwaad denk ik. Pannenkoeken bestaan uit niets meer dan bloem, melk en eieren (en ligt eraan welk beleg je erop neemt)
  Ik zou het in kleine stukjes snijden zoals je bijv een boterham geeft. Maar je kunt ook kijken hoe je kindje reageert op de pannenkoek en wat hij er zelf mee doet.
  Eet smakelijk alvast 😊

  #10559768 Quote

  Vanaf ongeveer 8 maanden is het pannenkoekenhuis hier een grote hit.
  Thuis maken we ze zonder zout, dat zal in het pannenkoekenhuis waarschijnlijk niet zo zijn, maar een keertje kan geen kwaad.
  Gewoon in stukje scheuren. Hier werden ze zelf met de handjes gepakt. De eerste keer was echt hilarisch. Veel plezier!


  Lewis
  Bijdrager
  #10559772 Quote

  Smalle repen of kleine stukjes

  En ik zou niet teveel geven ivm het zout dat door het beslag gaat. Een kleine kinderpannekoek kan geen kwaad. misschien met rozijn en appel? 

  Onze dochter wilden we er ook blij mee maken, maar tot op heden (2 jr) lust ze het echt niet 🙈😄


  ZazouSept
  Bijdrager
  #10559775 Quote

  Ik maakte zelf voor die leeftijd liever banaan ei pannekoekjes. Het zout en de koemelk lijken mij niet zo goed op deze leeftijd, maar dat is heel persoonlijk. Ik kijk ook vol verbazing naar mensen die met een kind onder een jaar bij de macdonalds zitten. 

  #10559778 Quote

  Dankjwel voor jullie reacties , hij eet thuis ook gewoon brood en groente ook heel er goed , dan gaan we er vanmiddag gewoon heen ben heel benieuwd wat hij er van gaat vinden 

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Pippy
  Bijdrager
  #10559780 Quote

  Hoihoi
  Snij wel in kleine stukjes.. geen rolletje maken zeg maar. Als ze zich verslikken wordt dat rolletje een lange sliert waar ze in stikken. Zelf een verstikking in pannenkoek meegemaakt op mn werk… dus let alsjeblieft goed op!
  Brood wordt zacht en kan weg glijden maar een pannenkoek is dan een taaie deegsliert. Maar als je kleine stukjes doet moet het kunnen hoor!


  Lisanne klw
  Bijdrager
  #10560162 Quote

  Toevallig heb ik onze dochter van 10maand afgelopen weekend een pannenkoek voor gezet. Gewoon uit een pakje, melk en eitjes erbij en bakken maar! Ze had nog geen hele op, maar vond het lekker! Die ene keer.. wij eten ook wel eens iets ongezonder 🤭 lekker proberen!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct