Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Pao-Syndroom, nu toch misschien zwanger?!

 • Auteur
  Berichten

 • BTA
  Bijdrager
  #10176395

  Hi Allemaal, 

  Vanaf januari 2018 ben ik gestopt met de pil voor onze kinderwens. De eerste maand werd ik al niet ongesteld en kreeg ik wel heel veel buikpijn en moest ik overgeven (terwijl normaal tijdens de pil had ik nergens last van) ik had geen bloeding. Exact een maand later had ik weer veel krampen en moet ik overgeven. Dit keer wel een kleine bloeding. 

  25 januari 2019 ben ik bij de afdeling  gynaecologie geweest hier hebben ze een onderzoek gedaan en kwam er uit dat ik PCOS heb. Doel 1 van de arts, afvallen. Helaas heeft het overgewicht een groot belang hier in. (uiteraard wil ik ook gezond zijn voordat ik er een kleintje in laat groeien maar als je zwaarder bent weet je ook hoe zwaar het echt is. 

  Sinds 1 jan ben ik nu wel al 7 kilo kwijt dus gaat goed maar blijft lastig. 

  De afgelopen dagen voelde ik mij heel anders. HEEL VEEL ZIN IN FOUT ETEN. stemmingswisselingen, moe en gevoelige tepels. (ook ligt de kat continu bij mij maar dat doet ze van zich zelf ook wel vaak)

  Ik dacht het zal niet, de dokter heeft gezegd de kans om zwanger te worden is echt NIHIL want je hebt geen eisprong. Maar vanmorgen deed ik een test.. en ongelooflijk maar er stond zwanger 3+.

  OMG, dit zou natuurlijk goed kunnen aangezien ik dus eind jan het echo onderzoek had en toen nog niets zichtbaar is. Maar morgen ga ik weer een test doen en dan meteen naar de huisarts. Zo maf, ik hoop dat het morgen ook weer positief is. Maar besef wel dat het ook makkelijk negatief zou kunnen zijn! 

  Maar wat zou het welkom zijn. Hier toevallig mensen met een zelfde soort verhaal? En hoe erg vertrouwen jullie de ClearBlue? 

  En toch bijzonder dat mijn lichaam zei doe een test (bang voor teleurstelling ) toch gedaan en nu zo spannend! 

   

  #10176470 Quote

  Hi,

  Jeetje wat een verhaal, wat zul jij in spanning zitten inderdaad. Ik heb met zoiets absoluut geen ervaring, dus ik kan er niet over mee praten. Wel heb ik altijd de testen van Clear Blue gebruikt en deze waren altijd duidelijk en klopte altijd. Meid, ik ga heel hard voor je duimen dat je een geweldig mooie uitslag mag gaan krijgen. Dat verdien je dubbel en dwars. Succes!


  BTA
  Bijdrager
  #10176497 Quote

  Dankje voor je lieve bericht CinB ! 

  Vanacht kon ik niet slapen en dus al om 3 uur de test gedaan! En weer positief en 3+ super spannend! Kijken of ik morgen meteen bij de huisarts terecht kan😁


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10176609 Quote

  Volgens mij zijn de Clear Blue testen hartstikke betrouwbaar! En bij PCOS is je cyclus sterk afhankelijk van je dieet en gewicht, dus het zou goed kunnen dat die 7 kg echt het verschil gemaakt hebben. Ik ben in januari ook gestart met een dieet vanwege de PCOS die bij mij is vastgesteld, en meteen daarna was mijn cyclus ineens 29 dagen, ipv de 58 van de cyclus ervoor (en rond de 40 dagen daarvoor). Dat geeft gewoon veel meer kans dat er een goede eisprong is geweest, dus zo snel kan het inderdaad veranderen. En gezien jij nu dus zwanger bent moet het bij jou wel effect gehad hebben! Heerlijk voor je, gefeliciteerd!

  60% van de vrouwen met PCOS wordt trouwens binnen een jaar zwanger zonder hulp, dus PCOS betekent niet (voor iedereen) dat je dan nooit een eisprong hebt. De meesten hebben echter wel significant minder vaak een eisprong dan vrouwen zonder PCOS en ook nog eens onvoorspelbaarder wanneer die plaatsvindt. En zelfs als je helemaal geen eisprong hebt, is dat dus vaak nog wel te beïnvloeden door dieet, gewicht in het gareel krijgen/houden of eventueel medicatie. 5-10% gewichtsverlies (bij overgewicht) schijnt al een grote kans te hebben om de cyclus weer te verbeteren. Ik weet natuurlijk niet hoeveel jij weegt, maar met 7 kg eraf ben je waarschijnlijk heel wat dichter bij een gezond BMI gekomen, en zo te zien meteen met resultaat! 🙂


  BTA
  Bijdrager
  #10176741 Quote

  ElsieJoy  bedankt voor je bericht. 

   

  Ja klopt het is echt iets mafs. Maar ik ben eigenlijk al 1,3 jaar niet ongesteld geworden. Voelt heel maf allemaal. Maar hoe cliche het ook is. Wij waren op dit moment er echt niet mee bezig en nu gebeurt het terwijl vorig jaar hebben wij echt ons best gedaan. Dat las ik al best vaak maar is wel heel toevallig bij ons ook zo. 

   

  Morgen mag ik om 12:00 naar de verloskundige toe! SPANNEND!


  BTA
  Bijdrager
  #10177063 Quote

  Woehoee tussen de 5-6 weken zwanger ze konden zelfs een minuscuul hartje zien kloppen! Hoe bijzonder!! 

   

  Zo gelukkig maar ook zo bang! Ga proberen alleen maar te genieten en hopen dat alles goed gaat! Maar dit wondertje is nu al een doorzetter haha

  Lees ook: Ben ik onvruchtbaar?

  Sylvestertje
  Bijdrager
  #10177269 Quote

  Van harte gefeliciteerd! Wat een fijne verrassing, geniet er van! 


  BTA
  Bijdrager
  #10177327 Quote

  Dank je wel!! Zoo leuk en spannend! 


  Niet veel soeps
  Bijdrager
  #10177503 Quote

  Van harte gefeliciteerd.  Een mooie zwangerschap gewenst.  Geniet er volop van. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct