Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Papa Is Militair

 • Auteur
  Berichten

 • gebruiker226774
  Bijdrager
  #10082942

  Hallo dames,

  ik heb een vraagje. Mijn man is militair en ik zit regelmatig alleen thuis met onze baby en onze peuter. Soms is er begrip, vaak ook veel onbegrip.

  Zijn er hier meer mama’s die er regelmatig of altijd alleen voor staan? En die het leuk vinden om het daar eens over de lezen en tips en trucs uit te wisselen?

   


  NiRoFlo
  Bijdrager
  #10082946 Quote

  Hoihoi,

  Hier ook een mama van een dochtertje van 4 waarvan de papa vanaf het begin van onze relatie tot afgelopen maart militair is geweest (12,5 jaar). Hij is nu over gegaan op de beveiliging, maar moet nu nog intern een opleidingstraject volgen, dus hij is nu nog 7 weken doordeweeks van huis en ik ben inmiddels 7 weken zwanger van ons tweede kindje.


  gebruiker226774
  Bijdrager
  #10082948 Quote

  Oe spannend, gefeliciteerd! Onze dochter is bijna 3 en mijn man gaat binnenkort voor een maand. Ik weet nog niet goed hoe ik dit ga verkopen.

  Wat zeiden jullie tegen jullie dochter als hij lang weg ging?


  NiRoFlo
  Bijdrager
  #10082950 Quote

  Dankjewel! Ons dochtertje wist ivm de oefeningen dat papa vaak van huis was, maar in nov 2016 moest hij voor 4 maanden weg en in jan werd zij 3. Natuurlijk hebben we het van te voren proberen uit te leggen, maar de dag voor zijn vertrek heb ik samen met haar een pot gemaakt met knoopjes waar ze er elke dag een uit mocht halen en als hij leeg was kwam papa weer thuis! Daarnaast bleef ik gewoon met haar over hem praten, voor hem knutselen en hij probeerde altijd contact op te nemen als ze nog wakker was zodat ze wist papa houdt nog van mij, maar is nu gewoon heel lang van huis voor zijn werk.


  gebruiker226774
  Bijdrager
  #10082953 Quote

  zat hij toevallig ook in Mali die tijd? Ik ben bezig om een slinger te ontwerpen, waar elke dag een nieuwe knutsel aan kan. Zo wordt het een positief ding, althans dat is het idee…


  Superjuffie
  Bijdrager
  #10082954 Quote

  Hai hier ook een legervrouw. Mijn man zit bij de marine. Is net 4 maanden naar Somalië geweest. Onze dochter is 3 en ben nu ook 7 weken zwanger van nummer 2. 

  Mijn dochter was ruim 2.5 jaar toen hij weg ging de laatste keer. Heel eerlijk gezegd heb ik er niet teveel aandacht aan besteed van te voren. Ze had het ook niet echt door dat hij weg ging. Toen hij weg was vroeg ze natuurlijk wel naar hem. Het antwoord was gewoon: papa is op de boot. Dat vond ze prima. Af en toe bellen en verder knutselen om op te sturen. Toen hij weer thuis kwam was ze wel heel blij! 


  Superjuffie
  Bijdrager
  #10082955 Quote

  Overigens is ze het gewend dat hij weg is. Hij is altijd weg van maandag tot vrijdag. Hij was nu gewoon (heel veel 😅) langer weg. 


  gebruiker226774
  Bijdrager
  #10082956 Quote

  Hi Superjuffie, ook zwanger, gefeliciteerd!

  Toen onze dochter 4 weken oud was ging hij op oefening, toen ze 10 weken oud was een half jaar op uitzending. Best pittige tijd, maar denk meer voor mijn man en mezelf, dochter was nog zo jong.

  Nu met twee is het toch weer anders, je hebt ook gewoon letterlijk minder tijd voor emoties etc. En tijd voor jezelf lijkt al helemaal eeuwen geleden hihi, ik ben tegenwoordig blij als ik op het toilet zit (met de deur op slot!)


  Superjuffie
  Bijdrager
  #10082961 Quote

  Jep met 2 is het nog drukker. Toen ik nog geen kind had en hij uitgezonden was, vond ik het ook heel anders. Toen was ik veel weg en op stap. Nu met een kind kan dat niet s avonds en zit je toch snel vele avondjes alleen… 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct