Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Paracetamol En Adhdautisme

 • Auteur
  Berichten

 • Loesjek
  Bijdrager
  #10534214

  Dag allen,

  Ik hoop hier een beetje te relativeren.
  Ik ben 14 weken zwanger en had 38.7 graden koorts. Nu heb ik op advies 2 paracetamol ingenomen. Daarna ben ik verder gaan lezen en lees ik over onderzoeken dat je door paracetamol gebruik je baby een verhoogde kans op ADHD en autisme heeft. Zijn hier misschien moeders van wat oudere kinderen die ook weleens paracetamol hebben gebruikt tijdens de zwangerschap? En herkennen jullie dit beeld of niet? Ik voel me zo schuldig


  Annevhv
  Bijdrager
  #10534215 Quote

  hoi hoi,

  Die ene keer krijgt je kind niets van hoor, zou er geen gewoonte van maken om pijnstilling te slikken, alleen als het echt echt nodig is.

  Die onderzoeken vereisen nog veel meer aandacht voordat kan worden bewezen wat precies het probleem is en bij welke hoeveelheid ed 

  Daarnaast moet ook een afweging gemaakt worden in wat meer risico met zich meeneemt: hoge koorts of paracetamol.

  #10534217 Quote

  Mag ik weten waar je die info vandaan hebt? Paracetamol kun je naar mijn weten namelijk gewoon veilig gebruiken tijdens de zwangerschap. 


  Loesjek
  Bijdrager
  #10534220 Quote

  Nee, ik ga het nu sowieso niet meer slikken. Maar met mijn 38.7 koorts (buikgriep/noro) was het om de koorts te onderdrukken. Ik heb vanmiddag 2×500 gr. genomen. En ga nu niet meer nemen.


  Moradora
  Bijdrager
  #10534221 Quote

  Als je goed leest dan staat er verhoogde kans op symptomen en dat het niet met zekerheid is te zeggen. Plus bij regelmatig gebruik

  Mijn tip laat je niet bang maken, als je alles gaat googlen durf je straks niks meer

  Lees ook: Naar de basisschool

  Loesjek
  Bijdrager
  #10534222 Quote

  Dat van die verhoogde kans vond ik dus moeilijk te begrijpen. Zo’n 25 procent verhoogde kans. Is dat dan van alle 100 zijn er 25 waarbij dit zo is? Ik ben niet zo thuis in dit soort benoemingen.


  JannekeN
  Bijdrager
  #10534230 Quote

  Ik denk dat je er nuchter mee om moet gaan. Koorts is ook gevaarlijk! Bovendien wordt duidelijk gezegd dat met dit onderzoek het niet is bewezen dat er een verhoogde kans is bij langdurig gebruik en een hoge dosering. Ik hoop echt dat je het los kan laten!


  Moradora
  Bijdrager
  #10534232 Quote

  Alle onderzoeken laten verschillende cijfers zien.
  Je zou dat inderdaad uit kunnen leggen als 1 op de 4 heeft een verhoogde kans op symptomen van maat die symptomen hoeven geen ADHD of autisme te zijn. Ik zou me er niet druk om maken. Het zijn zulke kleine onderzoeken dat ze zelf ook zeggen dat niks Zeker is. Ik denk dat je op die manier van andere dingen ook wel iets kunt vinden tijdens een onderzoek wat symptomen zou kunnen opleveren.

  Mijn zoon heeft autisme en ik heb vast PCM geslikt (beklenklachten) maar ga me daar absoluut niet schuldig over voelen, het kan ook heel goed erfelijk zijn of domme pech. Sommigen zeggen dat het door de vaccinaties komt, zo blijf je bezig in mijn ogen. Mijn zoon heeft het en waar het vandaan komt vind ik niet echt interessant of belangrijk.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct