Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

 • Auteur
  Berichten
 • #10364372

  -


  Samsonnn
  Bijdrager
  #10364376 Quote

  En dit is je partner of ex??

  #10364377 Quote

  Het is mijn partner 


  RomyVM
  Bijdrager
  #10364379 Quote

  Idd Samsonnn….

  Alsjeblieft, geef je partner een kans!!! Hij doet het op zijn manier en jij op jouw manier. Jouw manier is echt niet persé de beste!! 

  Laat je partner zelf uitvogelen hoe hij de baby stil krijgt. Dat lukt hem echt wel, al duurt het misschien wat langer of op een andere manier. De baby moet ook aan hem wennen en hij aan de baby. Laat ze samen een band opbouwen, en de baby krijgt er niks van als ze even huilt hoor. Ga juist zelf 10 minuten naar buiten of douchen als de baby huilt en laat hem het oplossen. Geef hem een kans.

  Op deze manier gaan jullie het niet redden samen. Het is ook ZIJN baby!! Jij kunt er niet 24/7 voor zorgen. Een baby heb je samen. En ja, dan is er soms discussie of ruzie maar jij als moeder doet het ook echt niet altijd goed hoor. Mijn man kreeg mn dochters vaak eerder stil als baby dan ik!

  Hoe moet dat als de baby naar de opvang gaat of naar oma? Vertrouw je dat wel?? Waarschijnlijk ook niet. De eerste die je zou moeten vertouwen is je eigen partner wel. 

  Arme man, geef hem een kans!! Claim je baby niet zo, dan gaat het écht niet goed met jullie relatie. 


  Lisapisa
  Bijdrager
  #10364380 Quote

  Ik denk dat je hem zelf moet laten ontdekken hoe het is. Een boek erover lezen doet bijna geen enkele man, maar hij moet ook gaan voelen hoe jij de baby aanvoelt, en daar is tijd voor nodig. Die moet je hem wel gunnen. Begin eens met een uurtje, ga even bij de buurvrouw op bezoek of een stuk wandelen dat hij even alleen is. Dan ben je zelf toch nog in de buurt en voelt het misschien niet zo eng.

  Ik snap je zorgzame moeder gevoel wel hoor, maar hij heeft vast ook dat zorgzame vader gevoel. 
  Succes!


  Tulipaa
  Bijdrager
  #10364381 Quote

  Op deze manier krijgt je vriend ook niet echt de kans om aan de baby te wennen denk ik… Laat hem lekker zijn gang gaan en bijt af en toe op je tong. Mijn ervaring is dat mijn vriend het anders doet, maar daarom niet verkeerd. Sterker nog… onze dochter werd op een gegeven moment bij hem eerder rustig wanneer ze krampjes had dan bij mij. Je zit als moeder zo vol van hormonen na de bevalling, dat vertroebelt je beeld ook echt wel. Het klinkt alsof je hem behoorlijk op zijn nek zit, maar hij is wel de vader hè… Deze eerste weken / maanden kan hij nooit meer overdoen. Ik denk dat je zelf even een stapje terug moet doen.

  Lees ook: Alles over doorslapen

  Samsonnn
  Bijdrager
  #10364382 Quote

  Ik bedoel dit niet gemeen.. maar ik schrik   Ervan hoe jij over je partner denkt? Dit is toch iets wat je samen doet? Het mooiste aan samen een kindje maken is dat je dit samen doet. Als ik je verhaal lees komt het over alsof jij de moeder bent, en hij een 1 of andere simpele ziel. Ik zou ook beledigd raken als iemand zo over mij zou denken. Fijn dat jij hele goede ervaringen aan een boek hebt, maar misschien leert hij anders? Geef die knul ook de ruimte om te leren. Meeste mensen weten niet meteen welke taal hun kindje spreekt of welke persoonlijkheid deze meedraagt. En als vrouw sta je vaak 1-0 voor je hebt haar 9 maand mogen dragen. Praat met je partner, probeer om op 1 lijn te komen. Of in ieder geval een manier te bedenken waarop je hier uitkomt. Mijn man heeft ook een andere opvoedstijl, soms moet ik op mn tong bijten. Maar weetje ik zie zeer zeker ook zijn sterke kanten! Want hij kan precies weer de dingen waar ik totaal geen geduld voor heb, hij krijgt dingen voor elkaar en hij heeft dat echt ook zelf moeten leren. Probeer positief te kijken, bouw het op en bekijk het ook vanuit hem. Misschien vind hij het spannend? Of eng? Hoe kun je elkaar helpen? Ik hoop dat jullie eruit komen! Sterkte!

  #10364385 Quote

  Bedankt voor jullie reacties!

   

  ik ga er wat mee doen


  Mamariëlle
  Bijdrager
  #10364387 Quote

  Ik was juist zo blij met mijn partner in het begin. Ik vond het verschrikkelijk dat hij weer moest werken. De eerste keer dat ze in badje ging kon ik er niet eens bij blijven staan omdat ik gewoon nog wat slap was. 
  ja op een gegeven moment wilde ik hem helpen door adviezen te geven maar dan krijg je inderdaad die irritatie. Dus ik herken het heel goed! En heb het losgelaten. En hij kan nu ze een jaar is super goed met haar! (Komt vast ook door Corona; aangezien ik wel buitenshuis werkte). Maar ik ben echt wel  blij met hoe zij het samen doen.Ookal zou ik het soms anders doen… dat geeft niets. Hij is zeker ook belangrijk voor je kindje. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct