Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

Partner Niet Mee Naar Eerste Echo

 • Auteur
  Berichten
 • #10307096

  Hallo allemaal. Gisteren van de VK vernomen dat mijn partner niet mee mag naar de eerste echo… en waarschijnlijk de volgende ook nog niet. Hebben jullie dit ook? Ondanks dat dit natuurlijk onmisbare beroepen zijn zou het met aanpassingen toch moeten kunnen dat je partner mee mag in dezelfde ruimte? (Met mondkapje of handschoenen op afstand) Hoe denken jullie hierover..

  #10307097 Quote

  Helaas is dit zo landelijk afgesproken. Partner mag niet meer mee, ook niet tijdens medische echo’s. Het is echt even heel jammer allemaal, maar we moeten aan de gezondheid van ons, onze kleine en medezwangere denken.. 


  Bo-Belle
  Bijdrager
  #10307099 Quote

  Wat vervelend dat je de eerste echo alleen moet meemaken, kan me  voorstellen dat je dit heel anders had voorgesteld! Helaas is het wat het is…

  Wij hebben over een week of 5 de 20 weken echo en ook die moet alleen. We mogen dan wel videobellen. Dus mijn partner gaat mee in de auto en dan blijft ie meekijken. Misschien is dat voor jullie ook een idee? 


  Liesle
  Bijdrager
  #10307119 Quote

  Wat de anderen al zeggen, het is even niet anders. Vooral ook met de schaarste van beschermings materialen kun je je ook voorstellen dat ze betere doeleinden hebben dan het inpakken van iemands partner. Als je zelf ziek bent wordt je echo om die reden ook uitgesteld. Anders moet de verloskundige ook allemaal bescherming aan en de praktijk ontsmetten na je bezoek. Hopelijk wordt videobellen onder de huidige omstandigheden wel toegestaan. Ik weet van mijn eerste zwangerschap dat dit niet mocht.

  #10307128 Quote

  Ik heb de 20-wekenecho ook alleen gehad. Was in het ziekenhuis vanwege risico op ernstige hartproblemen, dus dat was wel even heel erg slikken. We konden Facetimen en gelukkig is alles goed met de baby! Het is nu even niet anders, hoe vervelend het ook is!


  Hnvd
  Bijdrager
  #10307130 Quote

  Vervelend is deze situatie he! Zulke dingen wil je zo graag met je partner delen, maar helaas kan dat nu niet. 🙁 Wanneer er nog iemand bij de afspraak of echo aanwezig is, is de kans op besmetting van de verloskundige groter. En dezelfde verloskundige is misschien de volgende dag aanwezig bij een bevalling. Het zou toch verschrikkelijk zijn als daardoor een pasgeboren baby besmet raakt. Ik moet over 3 weken ook alleen naar de 20-weken echo. Ben er erg verdrietig om geweest, maar daarmee verandert de situatie niet. We moeten er met z’n allen maar het beste van maken! 

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool
  #10307131 Quote

  Ohw dat is voor mij ook nieuw ik wist wel dat je nu met 12 weken pas een echo krijgt maar dit wist ik niet 

  #10307154 Quote

  Echt heel zuur hè. Zo zitten wij dus ook. Ik heb binnenkort de 20 weken echo en ook ik moet alleen. Wij proberen het maar via Skype te doen. 

  #10307158 Quote

  Volgens de noodmaatregelen mogen namelijk  maximaal 3 mensen op 1.5 meter afstand zijn van elkaar. Dan zou je deze mooie momenten dus niet los van elkaar hoeven meemaken?

  Bevallen mag ook met je partner.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen