Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Pasgeboren Baby In Peuterbed

 • Auteur
  Berichten
 • #5720986

  Hallo mama’s

  ik ben nu bijna 35 weken zwanger en heb een peuter in huis van 18 maanden.. Nu zijn we sinds een pasr maanden verhuist en is de kinderkamer nu pas af, we hebben voor onze dochter een peuterbed gehaald zodat haar zusje in de ledikant kan zodra ze er is. Maar mijn dochter moet er niks van weten, ze slaapt al wel in haar eigen kamer maar dan alleen in haar ledikant, nu ik nog maar een paar weken heb om dit op te lossen dacht ik eraan om de pasgeboren baby de eerste maanden in de peuterbed te laten slapen totdat de oudste er aan toe is.. De peuterbed heeft wel veiligheidspeilen en is een heel laag bed wat eigenlijk ook lekker is als ik de bed naast me heb liggen savonds.. Maar dit is natuurlijk niet mijn meest ideale oplossing, maar mijn kan werkt nu extra uren en ik heb extreme bekken instabiliteit waardoor het voor mij niet mogelijk is om mijn dochter telkens terug in bed te leggen als ze eruit wilt klimmen.. Iemand hier ervaring mee? Ik hoor het echt graag! Tips & adviezen zijn van harte welkom!


  Aranka Veth
  Bijdrager
  #5720988 Quote

  Hoi, ik gok zo dat de kraamzorg er absoluut niet mee akkoort zal gaan. Het lijkt mij ook dat je peuter eraan moet wennen. Als ze smiddags nog slaapt leg haar dan in haar peuterbed…zo kan ze wennen? En Tjah…de aanhouder wint ze zal toch een keer over moeten. Of toch nog een ledikant erbij aanschaffen. Een baby in een peuterbed is niet ideaal.


  MamavanRenJ
  Bijdrager
  #5720995 Quote

  Hoi,

  Ik denk niet dat dat de beste oplossing is. Ik zou dan toch een ledikant erbij aanschaffen, op marktplaats staan er heel veel en niet te duur.


  Mandy241
  Bijdrager
  #5720999 Quote

  Heb je geen camping bedje die ie voor je dochter kan neerzetten? Zou de baby echt niet in een peuterbed leggen, denk ook niet dat de kraamzorg akkoord gaat ermee


  justborn2016
  Bijdrager
  #5721050 Quote

  Ik zou de baby niet in een peuterbed leggen en inderdaad daar gaat de kraamzorg niet mee akkoord. Waarom pak je geen wieg voor de eerste 6 maanden?


  Nikki nikki
  Bijdrager
  #5721117 Quote

  Chicco next to me! Die schuif je zo aan je bed! Super makkelijk…

   

  read more image Lees ook: Alles over doorslapen

  gebruiker511808
  Bijdrager
  #5721142 Quote

  Hoi,

  probeer eens het ledikant uit elkaar te halen als ze het niet ziet en weg te zetten! ‘S avonds is er dan geen ander bedje meer en moet ze wel in het peuterbedje. Er een verhaaltje bij maken dat ze nu een grote meid is en grote zus wordt en daarom een groot bed krijgt. Succes! Baby in het peuterbed zou ik zeker niet doen, te laag bij de grond voor jezelf en voor de kleine qua kou. Dan zou ik eerder een wiegje doen of 2de ledikantje aanschaffen.

  Groetjes

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct