Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

PCOS.

 • Auteur
  Berichten

 • linsx
  Bijdrager
  #10244159

  Lieve allemaal, 

  Vandaag ben ik bij de gynaecoloog geweest. Hier kwam uit dat hij dacht dat het PCOS is. Er is een inwendige echo gemaakt en daar kwam uit dat er meerdere blaadjes op beide eierstokken waren. Nu heb ik bloed geprikt en moet ik einde van de maand terug komen. 

  Hij adviseerde om te gaan starten met af te vallen. Om te kijken of ik dan weer een regelmatige cyclus ga komen. Vandaag heb ik al een afspraak gemaakt bij de diëtist.

  Mijn vraag is of jullie ook bekend zijn met PCOS en hoe jullie snel wat kilo’s verloren. Hebben jullie adviezen en tips voor PCOS. 

   

  Alvast bedankt.

  Liefsx


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10244234 Quote

  Ik heb ook PCOS, en toen ik de diagnose kreeg had ik een BMI van 26.5. Niet superhoog, maar wel boven de 25, dus ik ben ook gaan proberen af te vallen. Ik heb er toen nog zo’n 4 maanden over gedaan om mijn BMI op 25 te krijgen. Niet supersnel dus.
  Mijn cyclus werd echter veel sneller beter: ik ben meer vette vis gaan eten (hield ik helemaal niet van en at ik dus zelden tot nooit en daarna 1-2x per week) en omega 3 visolie capsules gaan slikken. Sindsdien is mijn cyclus niet meer langer geweest dan 32 dagen en inmiddels ben ik zwanger. 🙂
  Op de website van stichting pcos staan best wel wat dingen over voedingsstoffen die bij een tekort sterkere effecten lijken te hebben op de mate waarin je last hebt van symptomen. Ik ben gewoon die lijst langsgegaan en heb grondig gekeken (ook in combinatie met de website van het voedingscentrum) naar welke ik daarvan misschien te weinig zou kunnen hebben. Voor mij kwam daar dus vooral die omega 3 uit, maar dat zou voor jou natuurlijk iets heel anders kunnen zijn waar je op moet letten. Het hele proces van mijn dieet onder de loupe leggen hield ook in dat ik een tijdje alles opschreef wat ik at of dronk (en daarvan opzoeken wat er allemaal inzit), en het heeft wel een paar weken heel wat uren vrije tijd gekost voordat ik op mijn totale dieetplan kwam.
  (Moet wel zeggen, mijn moeder is dietiste, dus ik was al wel redelijk wegwijs op het gebied van dieet en ben verder nooit echt naar een dietiste gegaan, maar heb er dus wel altijd een beschikbaar gehad om vragen te stellen.)


  Vleugjegeluk
  Bijdrager
  #10244384 Quote

  Ik heb/had PCOS. Zo erg dat ik, voordat ik op mijn 17e aan de anticonceptie ging, op 1 hand kon tellen hoe vaak ik ongesteld was geweest in heel mijn leven. Uiteindelijk ben ik heel veel afgevallen met een maagverkleining. Toen ik mijn spiraaltje eruit haalde om in eerste instantie te kijken of ik weer een cyclus zou krijgen was ik binnen 6 weken zwanger. Super gewenst maar dit had ik niet verwacht! 

  Ik hoop voor jou op net zo’n succesverhaal! 


  EveT
  Bijdrager
  #10244508 Quote

  Ik ook gediagnosticeerd met pcos, diverse behandelingen in kliniek en ziekenhuis gehad icsi, ovulatie inductie, geopereerd aan mijn eierstokken. Allemaal zonder resultaat. Ben in januari begonnen met Herbalife en nu in week 9 van een spontane niet meer verwachte maar heel gewenste zwangerschap. Heel veel suc6! 


  Mollyyy
  Bijdrager
  #10245031 Quote

  Hey linsx!

   

  Wat vervelend dat je ook pcos hebt! Het is rot, maar in principe kijken ‘wij’ uiteindelijk net zo ‘makkelijk’ of ‘snel’ zwanger raken als andere vrouwen. 

  Wil jouw arts dat je eerst alleen gaat afvallen of heb je ook a medicatie gekregen? Ik ben in mei/juni voor het eerst bij de gynaecoloog geweest. Hij zei dat afvallen inderdaad positief zou kunnen werken maar dat geeft geen garantie. Ik was sowieso al bezig met afvallen, ben uiteindelijk 4/5 kilo afgevallen. Ook ben ik toen gestart met clomid 50mg. En mijn cyclus werd bijgehouden in het ziekenhuis dmv inwendige echo’s. Helaas dit 50 Mg niks. De maand erop begonnen met 100 Mg. Ook dat deed in eerste instantie niks, tot op de laatste dag.. er zat een eitje! Inmiddels 6 weken zwanger.

  ik weet natuurlijk niet hoe groot je kinderwens is. Maar anders zou ik medicatie wel eens bespreken met je arts. Het gaf mij heel veel vertrouwen. 

   

  Succes en geloof erin dat het goed komt!! 


  Daniëllebritt
  Bijdrager
  #10245052 Quote

  Hey 

  Ik heb een vraagje. Ik heb 18 sep mijn eerste afspraak bij de gynaecoloog omdat ik veel te lange cyclussen heb. Misschien heb ik ook wel pcos. Maar is ’t enige wat ze doen zeggen dat je moet afvallen?

  Ik ben echt veeeeeel te zwaar. Als ze bij mij komen alleen met ga eerst maar afvallen ben ik eerst jaren bezig om een beetje op gewicht te komen zeg maar. Doen ze ook al iets anders?

  Wanneer krijg jij je echo niet bij het eerste bezoek aan de gynaecoloog toch?

   

  Liefs Daniëlle 

  Lees ook: Wanneer ben ik vruchtbaar? - Handige rekentool

  Mollyyy
  Bijdrager
  #10245057 Quote

  Hey Daniëlle!

   

  ik kreeg wel meteen medicatie mee. Ik ben wel iets te zwaar, maar ik ben ook best lang (1.78) ik denk dat ik zo een 8 kilo te zwaar ben dus dat valt nog enigszins mee.. ik durf niet te zeggen wat ze jou adviseren. Houd er rekening mee dat ze een inwendige echo maken dus trek iets van een tuniekje aan, dan voel je je wat minder naakt.. 

   

  succes!! 


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10245086 Quote

  Volgens mij zijn ze vaak huiverig om medicatie te geven als je BMI (ver) boven de 30/31 ligt. Daaronder beschouwen ze het vaak als een acceptabel risico volgens mij, maar overgewicht zelf geeft natuurlijk ook risico op allerlei complicaties in de zwangerschap.

  Met veel aandringen ook wel meer voor elkaar kan krijgen ook als je zwaarder bent, maar daar zou ik niet vanuit gaan. Dus je hoeft in elk geval niet ervan uit te gaan dat je moet afvallen tot je een slanke den bent zegmaar, maar de kans is wel groot dat je in de buurt moet komen van de acceptabele range (tot BMI +-30 dus) (of in elk geval een grote vooruitgang hebt getoond) dan is de kans wel groter dat ze je helpen. 

  Uit onderzoek is gebleken dat afvallen vaak een kantelpunt heeft bij BMI 29, maar daarin bestaan vrij grote persoonlijke verschillen, je hoeft zelfs geen overgewicht te hebben om een onregelmatige cyclus te hebben door PCOS. Naar dingetje is wel dat PCOS vaak ook ervoor zorgt dat je juist veel moeilijker af kan vallen, maar daarvoor helpen de leefstijltips op stichting pcos volgens mij ook een beetje. Want met de juiste voedingsstoffen en elke dag minstens een half uurtje bewegen (mag ook gewoon wandelen zijn) gaat je stofwisseling doorgaans wel beter werken zodat je ook weer iets makkelijker af kan vallen. 

  Het helpt misschien ook om eens op een rijtje te zetten voor het gesprek wat je allemaal al gedaan hebt om je overgewicht tegen te gaan. Als dan blijkt dat alle normale paden echt niet werken, dan moeten ze natuurlijk ook komen met een suggestie van hoe je dat afvallen dan wel aan zou moeten pakken. Daar mag je gerust hulp bij vragen, ook van de fertiliteitsarts (al zal die je waarschijnlijk naar een dietist o.i.d. verwijzen).

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct