Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

PCOS echo vraagje.

 • Auteur
  Berichten
 • #10235094

  Hoi allemaal.

  Laatst ben ik bij de huisarts geweest omdat mijn cyclus steeds langer wordt (nu al rond de 8week) na het stoppen van de pil. Ik moest een bloedonderzoek doen en sommige waardes waren te hoog wat dus kan wijzen op PCOS, volgens de huisarts. Ik heb ook overgewicht (bezig met afvallen). Maar een echo kreeg ik niet omdat ik op dit moment nog geen kinderwens heb, daar willen we nog een jaartje mee wachten. Maar ik ben wel onzeker nu. Zijn er meer vrouwen met PCOS die ook geen echo hebben gehad?


  ChaCha
  Bijdrager
  #10235103 Quote

  Ik heb ook PCOS, vastgesteld door echo en bloedname. Bij mij was het net andersom, op echo vastgesteld en bloedname was voor de zekerheid. Je kan dan op je eierstok zien dat er veel kleine blaasjes zijn.

  Wat maakt je juist onzeker? Gaat het dan specifiek over je kinderwens of eerder de PCOS zelf?

  #10235168 Quote

  Ah oké, dat lees ik inderdaad vaker. Het maakt me vooral onzeker omdat de huisarts het zo niet 100% zeker kan weten zonder een echo. Denk ik.

  Ik ben nu wel bezig om af te vallen en ik weet dat je zelf niet echt veel aan PCOS kan doen, maar ik zou het toch wel graag zeker willen weten en niet pas volgend jaar. 


  Julie-V
  Bijdrager
  #10235171 Quote

  Het klopt volgens mij dat PCOS alleen vastgesteld kan worden middels een echo, al dan niet in combinatie met een bloedtest. Ik kreeg zelf een (inwendige) echo en heb daarna nog een bloedtest gehad. Ik heb deze echo gekregen zonder dat ik ter sprake heb gebracht dat ik een kinderwens heb. Ik had een lange cyclus en werd gelijk doorverwezen. Nu lees ik wel dat dit echt heel erg kan verschillen per huisarts. 

  Als je echt pcos hebt lijkt het me fijn om te weten. Het is dan beter om anticonceptie te gebruiken tot jullie klaar zijn om aan kinderen te beginnen (als je dat niet gebruikt). Ik zou toch proberen om bij je dokter aan te geven dat je een echo wilt omdat je zeker wilt weten of je pcos hebt.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct