Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Pcos En Kinderwens

 • Auteur
  Berichten

 • LotRamsh
  Bijdrager
  #10598432

  Hallo allemaal,
  Wij zijn al 1,5 jaar bezig met het proberen zwanger te worden. Afgelopen juli is bij mij PCOS geconstateerd. Ik heb een cyclus tussen de 30 en 40 dagen waarbij ik eigenlijk iedere keer een eisprong kan vinden (met ovulatietesten) rond dag 23. Toch zijn we al 1,5 jaar bezig en lukt het maar niet om zwanger te worden. Volgens de gynaecoloog heb ik een kans van 40% om natuurlijk zwanger te worden, wat ik een best grote kans vind. Zijn er mensen die ook PCOS hebben met een eisprong en toch niet zwanger raken? En zijn er nog bepaalde supplementen die bijvoorbeeld de kwaliteit van mijn eitje kunnen verbeteren? Ik weet echt niet meer wat ik kan doen, ben een beetje radeloos en heb niet veel vertrouwen meer dat het ooit nog gaat lukken. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen/geruststellen!


  Ninna
  Bijdrager
  #10599663 Quote

  Dag lotramsh. 

  Ik heb helaas ook pcos, maar ik had volgens mij geen eisprong voordat ik medicijnen kreeg (kon soms 3 maanden duren voordat ik ongesteld werd). Wij zijn ondertussen al meer dan 3 jaar bezig. Ik heb van het ziekenhuis letrozol gekregen en toen had ik wel een eisprong, maar helaas ook geen gewenst resultaat. Deze maand evaluatiegesprek en dan gaan we wss over op injecties.

  40 procent vind ik ook best veel. Ben je eenmalig bij de gynaecoloog geweest of heb je ook een traject lopen in het zkh? Het kan daarnaast ook aan de partner liggen, is daar naar gekeken? 


  LotRamsh
  Bijdrager
  #10601093 Quote

  Oh 3 jaar is zoo lang, ik hoop dat de injecties wel het gewenste resultaat gaan leveren voor jullie!

  De gynaecoloog vond 40 procent dus ook nog veel en deed het voordoen alsof ik op redelijk korte termijn zwanger kon zijn, maar ben inmiddels alweer een half jaar verder sinds die afspraak. Ik ben eenmalig bij de gynaecoloog geweest waarbij ik een inwendige echo heb gehad en daaropvolgend een bloedonderzoek. Voordat het onderzoek met mij mocht beginnen moest het zaad van mijn partner eerst onderzocht worden. Dat bleek allemaal zonder afwijkingen en op sommige punten zelfs boven gemiddeld. Dus ik denk dat het probleem dan toch wel bij mij ligt…

  Maar hoe ik het op kan lossen, geen idee!


  Breezy
  Bijdrager
  #10603168 Quote

  Hallo Rotmash, 

  Wat vervelend die Pcos! Ik was altijd onregelmatig en werd soms helemaal niet ongesteld. 2 jaar geleden is er ook pcos geconstateerd maar opeens was ik regelmatig en kreeg elke maand een eiersprong.

  Ik ben tot op heden helaas nog niet zwanger.( veel gebeurd en stress) Ik liep wel een paar maandjes bij de gynaecoloog en die wilde mij gelijk aan de medicaties hebben, dit heb ik geweigerd omdat ik vond dat ze hier nog niet echt goed gespecialiseerd zijn op het gebied van pcos en ik niet gelijk zulke medicaties wilde. Juist omdat ze zei dat hoe nu alles eruit ziet echt geen probleem hoort te zijn.

  Ik wilde zelf kijken wat ik kon doen voor ik weer naar het ziekenhuis zou gaan. Ik ben begonnen met het volgen van mensen die ook pcos hebben. Qua supplementen ben ik mij beter gaan inlezen. Het is heel belangrijk dat je zo natuurlijk mogelijk supplementen gebruikt. Ik had begrepen dat vaak de kruidvat/etos enzo.. Hun huismerk vaak synthetisch is waardoor het niet heel snel in je lichaam wordt opgenomen. Moet je goed op de achterkant lezen. Ik ben geen arts hoor maar volgde een webinar waar dit besproken werd. Inositol schijnt ook heel goed te helpen bij pcos, vitamine d en foliumzuur zijn heel belangrijk.

  Maar goed elk lichaam is weer anders, dus je weet het nooit 100 procent. Ik wilde eerst zelf kijken wat ik kon doen maar als het nu binnen een jaar niet lukt dat ga ik weer naar het ziekenhuis.

  Ik zou dus gewoon iets langer bij de gynaecoloog lopen dat ze je echt 2 maanden kunnen monitoren. 

  Succes en hopelijk lukt het snel voor ons allemaal! 🌹


  Paula’tje
  Bijdrager
  #10605155 Quote

  Ik heb zelf als supplement een paar maanden PQQ genomen, dat is voor je eicelkwaliteit. Maar of het wat heeft gedaan zal ik nooit weten. Ik ben wel zwanger geworden maar ik heb geen PCOS. Ik slikte het vooral omdat ik wat ouder ben. Volgens mij is het wel zo dat bij een BMI boven de 25 afvallen kan helpen om een normale cyclus terug te krijgen bij PCOS. Bij een vriendin van mij heeft dat gewerkt, ze heeft nu een zoontje.

  Overigens zijn supplementen niet de heilige graal commerciële verkopers spelen helaas ook graag in op de zwangerschapswens en wanhoop van vrouwen. 

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct