Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Pcos En Zwanger 2

 • Auteur
  Berichten

 • Jula
  Bijdrager
  #10216811

  Ik heb PCOS en ben na het stoppen met de pil niet meer ongesteld geweest! 

  Mijn man en ik zijn hiervoor naar een fertilteitskliniek geweest, omdat spontaan zwanger worden niet echt mogelijk zou zijn. We zijn er nu 1x geweest voor een kennismakingsgesprek. Mijn man heeft inmiddels zijn sperma ingeleverd en dat is verder helemaal goed.

  Iedere maand heb ik voor de zekerheid toch een zwangerschapstest gedaan. Afgelopen zaterdag was de uitslag opeens positief. Voor de zekerheid nog 4 testen gedaan; allemaal positief! Ik ben dus zwanger, waarschijnlijk nu 5 weken!

  Ik ben erg onzeker en zoek vrouwen met een soortgelijk verhaal…

  Ik kan het bijna niet geloven, omdat ik nog steeds niet heb gemenstrueerd. 

   

  #10216854 Quote

  Mijn zus en ik hebben ook PCOS. Zus nooit ongesteld geweest en 3 kids verder. 

  Wij waren t na halfjaar zat en toen begonnen met clomid (na afspraken/onderzoeken ZH) en inmiddels 40+5 wkn zwanger. 

   

  Gefeliciteerd!!


  Julie-V
  Bijdrager
  #10216855 Quote

  Hoi! 

  Allereerst gefeliciteerd met je zwangerschap! 😍 Ik heb ongeveer hetzelfde. Ik ben na het stoppen met de pil wel ongesteld geworden maar mijn cyclus werd steeds langer. Ik ben 20 maart voor het laatst ongesteld geweest (dus ruim 3 maanden geleden) en afgelopen vrijdag had ik ineens een positieve zwangerschapstest. Ik had 2 weken geleden wel het gevoel dat er een ovulatie aan kwam (veel afscheiding) dus ik heb toen random een ovulatietest gedaan en die was positief (10 juni, 11 juni ook nog positief). Ik had vandaag een afspraak bij de gynaecoloog om het traject te bespreken omdat ik ook pcos heb, dit is nog maar 2 weken geleden vastgesteld. Ik ben er wel heen geweest en verteld dat ik zwanger ben. Ze heeft een echo gemaakt alleen nog maar net 4 weken (misschien zelfs morgen pas officieel) dus ze kon nog niks zien.

  Het is in ieder geval niet erg dat je niet ongesteld bent geweest (zei ze tegen mij). Ik heb wel een duidelijke eisprong gehad. Je kunt misschien contact opnemen met je arts als je meer zekerheid wilt 🙂 


  Mama van Jawad
  Bijdrager
  #10216868 Quote

  Je bent niet de enigste 😁. Bij mijn werd PCOS  ook vast gesteld, omdat ik een onregelmatig ongesteld werd. Ik had zeker een kinderwens en had me verder gecontroleerd om zeker te zijn dat het PCOS was en dat was het. Ook hadden ze mijn gezegd dat ik zonder hulp geen kinderen zal krijgen. 1,5 jaar later leerde ik mijn huidige vriend kennen en had het hem vertelt dat kinderen krijgen voor mijn moeilijk zou wezen en daar een heel traject vooraf zou gaan. Sinds januari 2018 merkte ik wel dat mijn menstruatie weer normaal was zoals het hoorde te gaan, maar had nog steeds in me hoofd dat ik PCOS had/heb. Maar werd niet ongesteld had wel de symptomen er van maar werd het gewoon niet. Toen had ik in oktober 2018 test gedaan en die gaf aan positief ik raakte helemaal in paniek omdat ik het niet geloofde was ik de volgende dag meteen naar de verloskundige om te vragen of het klopte en zij maakte snel een echo en ja hoor ik was al 6 weekjes zwanger en ik ben nu inmiddels 38+3 weken 🥰 


  Jula
  Bijdrager
  #10216892 Quote

  Dankjewel voor het delen van jullie verhalen! Dit geeft mij weer een stukje zekerheid! Nu afwachten tot de 1e echo… nog 3 weken! 


  Piioenroos
  Bijdrager
  #10217479 Quote

  Allereerst natuurlijk gefeliciteerd met je zwangerschap. Ik snap dat je het bijna niet kan geloven dat je zwanger bent maar de test is positief dus zwanger. Zelf kan ik ook nog moeilijk bevatten dat ik zwanger ben. 

  Voor mij niet een soortgelijk verhaal maar wel PCOS. Vorig jaar februari gestopt met de pil en toen kwam de menstruatie wel op gang. 4 maanden gewoon ongesteld geworden daarna plots niet meer. Op een gegeven moment zat er zo’n lange periode tussen dat ik de huisarts heb gecontact. Na een onderzoekstraject bleek: PCOS. Vanaf februari dit jaar lopen we bij de fertiliteitspoli in het ziekenhuis en in de 4e ronde was het raak! 🙂 Nu ben ik 6;1 week zwanger (volgens eigen berekeningen) en 16 juli de eerste echo. Hartstikke benieuwd. 

  Heb jij al een afspraak met de verloskundige gemaakt? 

  Een spannende periode breekt aan, nu afwachten en genieten van het wondertje in je buik! 

   

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Jula
  Bijdrager
  #10217483 Quote

  Wij mogen 18 juli naar de fertiliteitskliniek komen voor de 1e echo! Erg benieuwd dus!!!


  Wjnat
  Bijdrager
  #10234269 Quote

  Ik mag vrijdag voor.ronde 1 voor de 2e echo. Ben echt zo benieuw of ik.nu wel een eisprong kring en mijn eitjes  zijn gegroeid. Afgelopen d8nsdsg zat ik op dag 3 en waren er veel.te zien van 10mm. Dit bleek normaal.te.zijn voor de 10e dag.. Ik heb ook de benodigde medicijnen moeten innemen om een bloeding op te wekken en de eitjes te laten groeien. Was het naar al vrijdag…


  Esmeedk
  Bijdrager
  #10234278 Quote

  Hoii! 

  Gefeliciteerd met je zwangerschap. Ik heb preciés hetzelfde. Ik ben in december gestopt met de pil, nooit opgesteld geworden. In februari PCOS vastgesteld. Ze zei dat als we ècht nog geen kinderen wilden (ik ben 26), we het veilig moesten doen of ik aan de pil moest blijven. Omdat de kans al heel klein was dat ik natuurlijk zwanger zou worden (30%, het is schieten met hagel als je geen eisprong hebt.. een lucky shot al je raak schiet), wilde ik op een later moment niet OOK nog eens moeten ‘afkicken’ van de pil. Stel dat we over 2 jaar kinderen wilden, zei de gyn dat we dan ook eerst naar huis gestuurd zouden worden om het eerst nog even zelf te proberen, voor we een feriliteitstraject in zouden gaan. 

   

  We hebben ervoor gekozen het wel aan te kijken. We hebben beiden een grote kinderwens, alshoewel we het prima vinden om even 2 jaar te wachten. Tot onze grote verbazing testte ik 31 juli positief… hoewel het nu dus echt niet gepland is, is het wel heeel erg welkom. Nu al een klein wondertje ♥️. 

   

  Ik kan het ook na 8 testen nog steeds niet geloven. Waarschijnlijk ben ik nu rond de 6/7 weken zwanger (lastig rekenen zonder eisprong, dus ik heb zo’n clear blue digital gekocht) en ik heb 22 augustus m’n eerste afspraak. Natuurlijk gevoelige borsten en wat moe, maar ik herken die heftige kwalen van iedereen niet echt.. dat maakt me onzeker. Samen met het feit dat ik pcos heb, kan ik het denk ik pas echt geloven/beseffen als ik de 22e het hartje heb gehoord. Ik zal ook eens vragen of pcos verdere consequenties heeft voor de zwangerschap. Dat zal ik nog wel even voor je terugkoppelen dan. 

   

  Liefs, 

  Esmee

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct