Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

PCOS en zwanger worden. Wie nog meer?

 • Auteur
  Berichten

 • Simply Me
  Bijdrager
  #10080176

  Hoi hoi, 

  Ik heb PCOS en ga nu mijn 10e ronde in. Volgens mij vandaag weer ongesteld geworden. 

  Wie heeft nog meer PCOS en is bezig met zwanger worden? Misschien is het fijn om samen te delen… 

   

   


  Mary Hope
  Bijdrager
  #10080180 Quote

  Hallo Simple Me,

  Ik heb ook PCOS na 2 jaar op een natuurlijke manier proberen zwanger te raken ben ik sinds vorige maand toch de medische molen in gegaan. Dit is mn tweede maand clomid hopelijk zal dit mij helpen om sneller zwanger te raken.

  Er zijn genoeg vrouwen die PCOS hebben en op natuurlijke manier zwanger raken echter moet je wel je levenstijl omgooien en discpline hebben om een bepaalde dieet vast te houden.

  ben jij ook begonnen met clomid?


  Silvia-xx
  Bijdrager
  #10080189 Quote

  Hallo,

  ik heb pcos. Na een jaar zelf proberen ben ik doorverwezen naar ziekenhuis, daar kwam dit al snel naar voren. Augustus 2017 gestart met traject. En nu, eindelijk na 1 jaar en 9 maanden, heb ik een positieve test in handen. Dus vooral moed houden 🙂 


  RVis
  Bijdrager
  #10080380 Quote

  Hi, 

  Hier ook pcos. Vorig jaar in mei voor t eerst bij de arts geweest. Vanaf augustus met clomid begonnen. Helaas (nog) niet zwanger. Maar heb nu net mn ei gehad een paar dagen geleden, dus zit op t wachtbankje. 😊 Wie weet…. 🤞


  RVis
  Bijdrager
  #10080386 Quote

  Mary Hope, wat bedoel je precies met een bepaald dieet vasthouden? Is er een dieet voor pcos? 🤔 


  Mary Hope
  Bijdrager
  #10080605 Quote

  Jaa er is een bepaalde dieet voor mensen met PCOS wat heel goed werkt om je hormonen in balans te houden. 

  Wholefood lowcarb.

  zuivelvrij

  glutenvrij

  suikervrij

  en het beste is om ook geen vlees of vis te eten.

  ik heb de afgelopen 2 jaar heel veel over gelezen en vooral op youtube veel vrouwen die bovenstaande hanteren en hiermee hun hormonen in balans houden en natuurlijk zwanger raken.

  alleen voor mij helaas praktisch niet haalbaar ik hou het doordeweeks wel voor maar het weekend is het altijd wel raak waardoor het gwn niet lukt om het vol te houden want het is echt een hele levenstijl omgooien niet zozeer dieet volgen voor 2 mnd en dan klaar.

   

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  SiskaBo
  Bijdrager
  #10080613 Quote

  Hallo Simple Me,

  ook ik kamp al vanaf mijn 18e PCOS. 

  Wat het kinderen krijgen wel in de weg heeft gestaan.

  Onze zoon kwam onverwacht ( niet via een traject) we beschouwen hem dan ook als een enorm kado. Daarna 1.5 jaar in een clomid traject gezeten, waaruit 1 miskraam wat ontzettend verdrietig is.

  In Januari gestopt met Clomid, ovulatietesten gekocht en na 1 rondje was het raak.. morgen 12 weken zwanger van ons 2e kindje.

  Geef vooral niet op, ik weet hoe zwaar een traject kan zijn.

  Maar het kan, ook met PCOS!

  Lieve groet, Siska


  RVis
  Bijdrager
  #10080615 Quote

  Oh! Dat wist ik helemaal niet. Maar is dat vooral voor als je met/door pcos overgewicht hebt? Om af te vallen en gezonder te eten? Want ik heb namelijk wel pcos, maar niet de gangbare kenmerken. 

  Gluten laat ik al grotendeels weg.. En veel suikers (behalve fruit dan, ik weet t, bevatten ook veel suikers) kan ik best proberen weg laten.. (oh maar wat hou ik van chocola❤) Maar ik vind zuivel wel heel lastig! Mijn vaste lunch is magere franse kwark met wat vers fruit erin en een glas melk! 😅

  Ik slik wel al vanaf augustus clomid, en heb hierdoor wel een eisprong, dus vraag me af of dit dan nog nodig is… 🤔 Tsja.. Kan nooit kwaad natuurlijk… 


  Mary Hope
  Bijdrager
  #10080645 Quote

  Hi Rvis,

  De mensen die wel de standaard pcos symptonen hebben is het natuurlijk heel mooi meegenomen dat je hierdoor je symptonen verminderd. Maar ookal heb je deze symptonen niet als je PCOS heb zijn je hormonen niet in balans. En door ze in balans te krijgen is voeding echt number 1 key.

  Ik heb na 1 jaar mn hormonen in balans maar zodra ik slecht eet spelen bij mij de symptonen weer op. PCOS is ook niet iets wat over gaat je moet er alleen op een eigen manier mee zien te leven en het beste is toch om je voeding aan te passen.

  hahaha oeeeee wil niet vervelend zijn maar zuivel is een van de zaken die PCOS kan vergroten in melk zit nameljjk groeihormonen en daarnaast krijgen ze veel antibiotica toegediend. Allemaal dingen die jij juist niet in je lichaam moet krijgen.

  Je kan ondanks dat je met clomid bent begonnen gezonder eten wellicht helpt het je om sneller zwanger te raken! Tenminste dat doe ik persoonlijk zelf ook!

  heel veel succes iig!

   

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct