Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Pcos Insuline Resistentie En Depressief

 • Auteur
  Berichten

 • Channie
  Bijdrager
  #10383583

  Hoi hoi

  Ik ben er vorige week achter gekomen dat ik pcos heb en nu ik wou graag weten wie er ervaring heeft met pcos insuline resistentie. Ik weet dat er topics over pcos zijn alleen daar mogen vrouwen al beginnen met hulpmiddelen. Ik ben naar huis gestuurd met probeer maar eerst 10% van je lichaamsgewicht af te vallen en als mn menstruatie niet opkomt dan mag ik terug komen voor een hulpmiddel. Nu had ik al een topic geopend over het feit dat ik het lastig vind dat andere vriendinnen zwanger zijn en ik niet. Ik merk dat ik steeds meer verdrietiger er om word omdat het probleem bij mij ligt en het gevoel heb dat ik mijn partner teleurstel. Ik ben al bezig met afvallen maar het is zoooo lastig. Hebben jullie wat tips voor me of misschien positieve verhalen hierover vanuit eigen ervaring? Ik hoop dat mijn verhaal een beetje te volgen is. 


  CJS
  Bijdrager
  #10383592 Quote

  Hoi Channie,

  Positieve verhalen niet.. maar zit wel in hetzelfde schuitje en herken mezelf heel erg in je verhaal! Iedere maand is de teleurstelling groot en voel ik mezelf een loser omdat het afvallen weer niet gelukt is.. ik weet hoe ik het moet doen, heb me ingelezen in afvallen/voedingspatroon en pcos en toch lukt het niet om het ook vast te houden. Het gaat 2 dagen goed en dan gaat het weer mis.. 

  De zwangerschapsaankondigingen van anderen helpen ook inderdaad niet echt mee met het gevoel van falen minder te laten worden..

  Ik mag ook pas met meer dan 10% minder lichaamsgewicht terugkomen voor medische hulp, maar hoop eigenlijk dat  mijn voedingspatroon aanpassen genoeg is. Daar lees ik veel verhalen over. Heb nu wel een afspraak bij een gespecialiseerde diëtiste in januari om mij op weg te helpen met het afvallen.

  ik heb toevallig gister m’n lh piek gehad, dus mag het wacht bankje op.. hoop dat ik deze maand niet teleur gesteld word maar ik ga van het ergste uit, wordt zo’n depressieve kerst anders! 

  misschien kunnen we elkaar een hart onder de riem blijven steken hier om het afvallen wat makkelijker te maken. Het gevoel dat je niet de enige bent is misschien al een verlichting ☺️


  Channie
  Bijdrager
  #10383618 Quote

  Ja dankje wel voor je verhaal. Ik loop al onder een dietiste en dat ging ook wel goed was 4 kilo afgevallen tot dat iedereen zn zwangerschap ging aankondigen en ik in de put viel eigenlijk. Ik word sinds september al niet meer ongesteld en vorige week een echo gehad met heel erg dun slijmvlies en een “kralenketting” in mijn eierstokken dus ovulatie zit er bij mij ook niet aan te komen helaas


  Channie
  Bijdrager
  #10383619 Quote

  Ja dankje wel voor je verhaal. Ik loop al onder een dietiste en dat ging ook wel goed was 4 kilo afgevallen tot dat iedereen zn zwangerschap ging aankondigen en ik in de put viel eigenlijk. Ik word sinds september al niet meer ongesteld en vorige week een echo gehad met heel erg dun slijmvlies en een “kralenketting” in mijn eierstokken dus ovulatie zit er bij mij ook niet aan te komen helaas


  CJS
  Bijdrager
  #10383675 Quote

  Oké wel fijn dat je al bij een diëtiste loopt. Wat zegt zij over voeding en je insuline resistentie? 
  sinds september geen menstruatie is frustrerend. Kunnen ze je daar geen opwekken voor geven? Mijn gyn had gezegd dat wanneer m’n cyclussen boven de 42 dagen zijn, ik opwekkers kan krijgen zodat ik met een volgende ronde kan beginnen. 

  snap die put heel goed! Hoe dichterbij je hoort dat iemand ook bezig is zwanger te raken of zwanger is, hoe harder de klap dat het nog niet lukt. 
  hoe lang zijn jullie op dit moment bezig?


  Channie
  Bijdrager
  #10383771 Quote

  Nee ik mag geen opwekkers ik moet eerst maar die 10% afvallen en dan mag ik terug komen. Als mijn menstruatie dan niet start dan pas mag ik terug komen voor opwekkers. De dietiste zie ik pas in het nieuwe jaar weer en we zijn het al sinds mei aan het proberen. 

  read more image Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  CJS
  Bijdrager
  #10383774 Quote

  Nou ja zeg wat gek! Vind dat echt heel vreemd want je menstruatie maakt je lichaam ook weer schoon. 
  Heb je veel aanpassingen qua voeding gedaan? Ik merkte met een paar kleine aanpassingen dat m’n cyclussen wel gelijk korter werden. Misschien heb je die aanpassingen al gedaan natuurlijk.. heeft je diëtiste ook verstand van pcos icm voeding?

  afvallen voor je grootste wens is echt zo frustrerend!! 


  Channie
  Bijdrager
  #10383778 Quote

  Ja ik vind het ook gek.ik heb wel een aantal aanpassingen gedaan zoals geen sappjes meer drinken maar water of thee zonder suiker. En ik heb geen idee of mijn dietiste daar van af weet. Ik denk dat maandag de dokter bel om het even na te vragen. En inderdaad het is zo lastig want aankomen is veel makkelijker dan afvallen


  Channie
  Bijdrager
  #10383946 Quote

  UPDATE:

  ik ben naar de dokter geweest en die heeft uitgelegd dat er op de echo dun baarmoederslijmvlies is vandaar dat ik niks krijg op het op te ruimen want er is zeg maar niks om op te ruimen. En ik moet echt proberen die 10% aftevallen en ze zegt met 8 procent mag je van mij ook wel terug komen. Ze heeft me ook veel tip gegeven. Dus nu met dit doel er vol tegen aan en dan hopelijk volgend jaar een baby. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct