Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Pcos & menstuatieklachten.

 • Auteur
  Berichten
 • #10190054

  Hoi dames!

  Ik vroeg me af he, ik ben voor het laatst 5 maart ongesteld geweest. Maar met PCOS weet je natuurlijk niet wanneer je eisprong is. Nu ben ik in de tussen tijd niet ongesteld geworden. Dus in principe ben ik 5 dagen over tijd de zwangerschapstesten zijn alle negatief. Maar ik heb nu wel de menstruatie klachten. Gevoelige borsten, moe en een licht zeurende buikpijn. Hebben jullie dit ook?

  Toedeloe xx


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10190094 Quote

  Heb je medicatie voor je PCOS? of ovulatietesten gedaan? of is je cyclus gemonitord? Het kan best zijn dat je een wat latere eisprong hebt gehad. Dergelijke symptomen heb ik meestal vanaf de eisprong tot menstruatie, ik denk dus dat dit betekent dat je na je eisprong zit, of na je LH piek in elk geval, want dit soort klachten had ik ook in cycli dat ik geen eisprong had, maar wel een duidelijke LH piek. Ik denk dat je dus waarschijnlijk zo’n 2 weken na het begin van deze symptomen ofwel ongesteld wordt, ofwel een positieve zwangerschapstest krijgt. 
  Met PCOS kun je er ook niet zomaar vanuit gaan dat je overtijd bent, dat ben je namelijk pas nadat je standaard luteale fase verstreken is vanaf de eisprong (als je die had). Als je niet weet wanneer je eisprong was, dan weet je dus ook niet wanneer je je menstruatie zou moeten verwachten en kan je dus ook niet echt spreken van overtijd. (Heel frustrerend, I know…)

  #10190178 Quote

  Nee ik heb Provera gebruikt. Maar nou durf ik niet te zeggen of ik daardoor ging menstrueren, want na de laatste pil duurde het 10 dagen voor in menstrueerde. En clomid ect krijg ik nog niet omdat ze me te zwaar vinden. Vandaar dat ik vanaf die datum weer ben gaan tellen. Maar eigenlijk weet ik het ook niet 🙁


  Dimmedum
  Bijdrager
  #10190185 Quote

  Wanneer heb je provera voor het laatst gebruikt? Voor of na 5 maart? En moet je nog een keer terug voor controle? 

  #10190250 Quote

  20 feb was mijn laatste pil. Nee gyna zei deze pillen nemen en was niet nodig om nog een keer langs te komen…. Waar ik het niet mee eens ben. En heb volgende week maar weer gesprek, eerst met de huisarts natuurlijk.


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10190259 Quote

  Oh jee, wat vervelend! Met provera kan het natuurlijk dat je eenmalig een menstruatie opgewekt hebt, maar niet per se een cyclus teruggekregen hebt. Klopt het dat jij in een ander topic recent al geschreven had dat je cyclus meer dan 60 dagen geduurd had? 
  En lukt het om af te vallen? (Ik snap dat dat tergend traag kan gaan, zelfs als het wel lukt om af te vallen, en ook dat dat vaak juist helemaal niet zo goed lukt als je door iets als een sterke, onvervulde kinderwens minder goed in je vel zit. Ik worstel zelf ook al jaren met mijn gewicht.) Er staat gelukkig vanalles over op internet wat helpt in je dieet bij PCOS, maar ik voelde mezelf wel erg in het diepe gegooid omdat er geen enkele begeleiding bij aangeboden werd. 

  Lees ook: Wanneer ben ik vruchtbaar? - Handige rekentool
  #10190883 Quote

  @ElsieJoy ja het gaat opzich wel meest afvallen. Alleen heel sloom. Ik hoopte met Provera dat gereset zou worden. Want ik heb nog steeds pijnlijke borsten! 


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10190982 Quote

  Heb ik ook last van. Maar dat je pijnlijke borsten hebt klinkt wel alsof je nu in elk geval rond/na een eisprong/LH piek zit. Dus hopelijk is je cyclus nog wel ergens mee bezig.
  Mijn cyclus is trouwens veel beter geworden sinds ik oplet dat ik niet teveel omega 6 vetzuren binnenkrijg en wel genoeg omega 3 vetzuren. (Dus vette vis eten, walnoten, groene bladgroente, eieren en raapzaad/lijnzaad olie gebruiken en juist opletten met zonnebloem/maïs en soja olie, margarine en ander bakvet.) De verhouding daartussen schijnt vooral bij mensen met PCOS heel erg belangrijk te zijn en met een ‘normaal westers dieet’ gaat dat eigenlijk helemaal fout. 


  LadyJ
  Bijdrager
  #10191015 Quote

  Ik heb ook PCOS en normaal een cyclus van 5 maanden😣 in januari had ik aanhoudende menstruatie klachten en ging er eigenlijk vanuit dat ik ongesteld ging worden. Veel te vroeg want ik verwachtte pas in maart/ april weer een menstruatie. Toch maar een testje gedaan (ook gevoelige borsten) en ik bleek zwanger te zijn! Wij zouden gaan starten met clomid maar die mogen we nu lekker laten voor wat het is 😉

  Maar PCOS is gewoon ruk en mega onduidelijk en frustrerend. Je weet nooit wanneer en of je een eisprong hebt. De huisarts had ovulatie testen geadviseerd. Maar die had ik al gauw de prullenbak in gegooid. Werd daar niet veel wijzer van. Altijd streepjes. Werd uiteindelijk een grote frustratie voor me. 

  Ik wil geen valse hoop geven, maar toch ook weer wel een beetje hoop dat het wel degelijk mogelijk is met PCOS en soms dus op vrij onverwachte momenten ineens raak. 

  Succes! En als het deze keer niet raak is dan hopelijk gauw op een ander moment!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct